Bu günkü yazımın başlığını özellikle İngilizce yazıyorum! Türkçesi ?Açık Kapı?

       Önce başlığı İngilizce yazmanın sebebini,sonrada bu yazıya menfi manada sebep olanların aksine aday adayı iken ve adaylığı esnasında verdiği sözleri unutmayarak gereğini yapma çerçevesinde makam kapısını seçildiği günden şimdiye kadar hiç bir vatandaşa kapatmayan bir Belediye Başkanını yazacağım.

         Önce aday oluncaya kadar partilerinin mahalli yetkilileri ve üst makamlarına kendisini kabul ettirmek için aşındırmadık kapı bırakmayarak ricalarda bulunan,aracılar ve ricacıları araya sokan.

      Ricaları kabul edilip aday yapılmalarından sonra ise ev toplantılarından itibaren yapılan tüm mitingler ve esnaflar kapı ,kapı dolaşılırken kendisini seçmeleri halinde vatandaşla daima iç içe olacağı, herkesin kendisine istediği zaman ulaşabileceği,gelen isteklerin emir sayılacağı,her şeye vatandaşla birlikte karar verileceği konusunda verilen sözler seçimin  ardından  ilk aylarda kısmen tutulsa da daha sonra koltuğa ısındıkça seçilenle,kendisini seçen velinimetlerinin arasını aşılmaz setler konuyor!!!

    Vatandaşlarla yüz,yüze görüşmeler azaldık ça da vatandaşlar tarafından iletilmek istenen sıkıntılar ile teklifler ulaştırılamıyor,ulaştırılanlara ise kulak tıkanıyor.

    Sırf vatandaşla muhatap olmamak için makamlarına birkaç yüz metre mesafedeki toplantıya bile gidilirken makam araçlarıyla gidiliyor.

     Vatandaşların yanında Siyasiler, Meslek Odalarıyla STK ?lar ve diğerlerinden gelen tekliflerde görmezden geliniyor.

   Bu konudaki sıkıntıları,ulaştırılan haklı isteklerin gereğinin yapılmadığını defalarca Türkçe dile getirmeme rağmen gereğinin yapılmaması nedeniyle bu defa İngilizce yazarsam ecnebice olduğundan gereğinin yapılacağı umudumdandır!!!

   MAYOR´S OPEN DOOR (Belediye Başkanının Açık Kapısı!)

   Aday oluncaya kadar partilerinin mahalli teşkilatları ve üst yönetimleri nezdinde kamuya açık ve kapalı girişimlerini,aday yapılmalarından sonra ise seçilmeleri için kendilerine destek olunması halinde yapılacaklarıyla ilgili verdikleri sözleri unutanlar,bu nedenle yazımın girişinden itibaren dile getirdiğim gibi velinimetleri olan insanlarla muhatap olmayanlar.

  Gelen haklı teklifleri bile umursamayanlar olduğu gibi şükürler olsun ki! nadiren de olsa adayken verdiği sözleri tutanlarda var!!!

    Hem de öylesine sözünü tutuyor ki! kendisiyle görüşecek kişinin mevkisi,makamı,eğitimi ve mesleği ne olursa olsun hiç kimse tarafından kendisi için randevu alınmıyor.

    Belediye Başkanın kapısı 28 Mart 2004´den bu yana 12 seneden fazla zamandır sürekli olarak sonuna kadar açık.

    Yani Başkan makamına gelince bilinen alışıla gelmişin ötesinde makam odasının kapısını kapatmıyor!

    Gelen ziyaretçi nezaket gösterir sekretere söylerse ne ala.

    Söylemez ise direk makama giriyor ve hangi maksatla oraya gelmiş ise direk Belediye Başkanının kendisine durumu anlatıyor.

     Orada hemen gelen isteğin durumuna göre zaman geçirilmeden Başkan tarafından ilgililer telefonla aranarak iletildiği gibi talimat verilecek olan makama çağırılarak ta gereği yapılıyor.

BAHSETTİĞİM İLÇESİNİ KÖY OLMAKTAN ÇIKARTIP GÖÇÜ DURDURAN BAŞKAN ÜTÜK!!!

   Makam kapısını 2004´den şimdiye kadar hiç kapatmayan nüfusu 2000 civarında olan bir beldenin Belediye Başkanı değil!

   Aksaray´ın merkez ilçeden sonraki ikinci büyük ilçesi olan 2004 yılında göreve başladığında Belediyenin tüm bozuk İş makineleri Aksaray ve birçok ildeki tamircide rehin olan, personeline 2 yıla yakın maaş borcu bulunan.

    Tüm gelirlerine Maliye,Elektrik Kurumu, SGK, Telekom ve diğer alacaklıları tarafından borçlarından dolayı haciz konan, telefonları kesildiği için personel üstüne alınan tek hatla dışarıyla irtibat sağlanan.

    Piyasadan  bir pense alacak kadar kredisi olmayan Ortaköy Belediyesini devralarak bir taraftan esnafa,personeline ve kurumlara olan borçlarını pey der,pey ödeyen,diğer taraftan ise o zamana kadar adındaki gibi köy görünümünde olan,bu nedenle de sürekli göç veren ilçesinin alt ve üst yapıları ile ulaşım ve  imar planı konusunda yaptığı çalışmalarıyla ilçesini yaşanabilir hale getiren.

     Sağladığı başarılarıyla ilçesinden yapılan göçü durduran, daha modern ilçe için 18. Madde uygulamaları hakkında vatandaşlardan gelen haklı istekleri bilinen alışılan askıdayken yapılan düzeltmelerin aksine ikinci bir uygulamada gereğini yaptırması da dahil gerçekleştirdiği sayısız başarılarıyla seçmenlerinin desteğiyle 3 dönemdir aralıksız olarak üst,üste Belediye Başkanı seçilen Hukukçu ve Eğitimci Mahmut Ütük´tür.

    Diğer tüm  seçilmişler tarafından kendisinin örnek alınması dileğiyle Başkan Ütük ve arkadaşlarını tebrik ediyor,Ortaköylü hemşerilerimizin hayat standardını yükseltecek nice başarıları sağlamalarını diliyorum.

  Cuma´nız Mübarek olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


Faik Kocapınar
25.11.2016 21:45:25
Mükemmel bir tespit kalemine sağlık

Ali Genç
27.11.2016 16:53:05
Rabbim her zaman kendi rızası için Hakkı gözetenlerden eylesin. Teşekkür ederim. Selamlar.

25.11.2016 00:20:46

Ali Genç

Open door!

Open door!