Bu gün Sevgili kızı Hazreti Fatıma(R.A.) annemizin ağlaması üzerine ?Kızım üzülme baba?na bundan sonra ebedi olarak üzüntü yoktur.? !!!diyen Nebiler,Nebisi efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) kendisine ebedi olarak dünyada kalma veya Rabbinin izni ile dünyasını değiştirme konusundaki taktirini  dünyasını değiştirmekten yana kullanmasının 1481. yıl dönümü.

      Onun has ümmetinden olan Mevlana Celalletini Rumi Hazretlerinin ona tabi olarak bu ölümünün gecesini düğün gecesine benzetmesi efendimizin o onun yolundan giden samimi müslümanlara  o andan sonra ebedi hayattta üzüntülerinin olmamasındandır.!!!

     Dünyanın kurulduğu günden o zamana kadar hiç görmediği ve kıyamete kadarda bir daha görmeyeceği efendimize tüm mahlûkatın üzülmesine rağmen işin bir diğer tarafı ise efendimizin Hakkın dinini ikame ettirdikten sonra dünyasını değiştirmesi.

     Bundan dolayı Kıyamete kadar yeryüzünde asla ve asla dinsizlik ve şirkin hakım olmaması onun getirdiği dinin sayesinde olacağından ahrete giden efendimizin mübarek tenidir canı değil.

     Böyle olsa bile Onunla beraber yaşamış, onun tüm mucizelerinin canlı şahidi olan yoldaşları olan Sahabeyi kiram efendilerimizin bile üzüldüğü bu olaya bizim gibi ham Müslümanların üzülmemesi elbetteki mümkün değil.

      Fakat üzüntümüzün onu cismen geri getirmesi mümkün olmasa da biz Müslümanlar gerçekten onun ümmeti olarak ve onun getirdiklerinin eğrisine eğri, doğrusuna ise doğru diyerek getirdiği kitabın ve kendi hadisi şeriflerinde emredilenleri yapmak, yasaklananlarından ise kaçmak suretiyle ona karşı olan asıl sevgimizi göstermiş oluruz.

   Rahmeti Gazabını kaplamış olan Yüceler, Yücesi Allah(C.C.)?ımızın izni keremiyle Onun şefaatine kavuşmamız dileğiyle efendimiz için onun katıksız ümmeti hemşerimiz Yunus Emre hazretlerinin yazdığı bir natını gelin birlikte okuyalım;

                           CANIM KURBAN OLSUN

     ? Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed, Şefaat eyle bu kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed.

      Mu`min olanların çoktur cefası, Ahirette olur zevk u sefası, On sekiz bir alemin Mustafa`sı, Adı güzel kendi güzel Muhammed.

         Yedi gökleri seyran eyleyen, Kürsi`nin üstünde cevlan eyleyen ,Mi`racda ümmetini dileyen, Adı güzel kendi güzel Muhammed.

        Dört caryar anun gökçek yaridur, Anı seven günahlardan beridur, On sekiz bin alemin sultanıdur, Adı güzel kendi güzel Muhammed.

         Aşık Yunus nider dünyayı sensiz, Sen hak Peygambersin şeksiz şüphesiz ,Sana uymayanlar gider imansız, Adı güzel kendi güzel Muhammed.? Diyen Yunus gibi ona ümmet olmak dileğiyle.

 

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


8.06.2013 00:00:00

Ali Genç

Onu Sevmek İslamı Tam Yaşamaktır

Onu Sevmek İslamı Tam Yaşamaktır