Ecevit millet tarafından kendisine verilmeyen hükümet olma yetkisini her birine birer bakanlık rüşveti vererek AP’den istifa ettirdiği meşhur 11’ler ve DP’nin tek milletvekili olan Faruk Sükan’ında desteğiyle güvenoyu alıp hükümet kurmuştu.

    Kurulan hükümetin önceden gerekli mali ve idari tedbirleri almadan yaptığı komünist artığı millileştirme sonucunda Türkiye kelimenin tam anlamıyla kıtlıklar ve yokluluklar ülkesi oldu.

     TÜRKİYE 70 CENT’E MUHTAÇ!!!

     O dönemde çekilen Akar Yakıt, Tüp, Yağ, Ampul, Sigara, Kahve ve Deterjan başta olmak üzere ihtiyaç mallarının darlığı milleti canından bezdirmişti.

     Buna sebep olarak Türkiye’nin döviz rezervinin olmaması gösterilerek ülkemizin 70 Cent’e muhtaç olduğu belirtiliyordu.

      Bu dönemde çok zor bulunabilinen bu ihtiyaç maddelerinden sigara ve yemeklik yağ başta olmak üzere el altından bulunabilinenin veya Belediyeler tarafından temin edilerek halka dağıtılabilinenleri normal fiyatının birkaç misline satılıyordu.

 İL VE İLÇELERDE FİYAT, FATURA VE ETİKKET

    DENETLEME KURULLARI OLUŞTURULDU

    Çekilen mal darlığına çözüm bulunulabilmesi için il ve ilçelerde mülki ve mahalli idareler, maliye ile güvenlik birimleri elemanlarından oluşan memurlar tarafından esnaflar gezilerek depolarında mal olup olmadığı.

     Var ise bu malların Faturalarından geliş fiyatlarına bakılıyor ve kar haddine uygun olarak etiketleme yapılıp yapılmadığı araştırılıyordu.

   Denetimlerde kurallara uymayanların cezalandırılmalarına rağmen yinede hem mal bulunamıyor, hemde bulunanların fahiş fiyattan satılmasının önüne bir türlü geçilemiyordu.

 ÖZAL”FİYATLARI SERBEST BIRAKARAK İSTENEN MALLARIN BULUNMASINI SAĞLARKEN FİYATLARININDA UCUZLAMASINI SAĞLAYACAĞIZ!”

     Bu sıkıntıların zirveye çıktığı dönemde Gözlükuyu köyü muhtarının intikam için bir çocuk tarafından vurulmasıyla ilgili haberi muhabiri olduğum Günaydın gazetesinde yayınlatmak için Ankara’ya gitmiştim.

     Haberi yayınlattığım gazetede Özal’ın bir demeci vardı.

     Bu demeçte merhum uygulayacakları programla tüm malların fiyatını serbest bırakacaklarını! bununla da hem sıkıntısı çekilen malların bollaşacağını!,hemde fiyatlarının da ucuzlayacağını belirtiyordu.!!!

     Onlarca kişiden oluşan ekiplerle yapılan denetmeye rağmen mal sıkıntısının ortadan kaldırılamaması,fahiş fiyatında önlenemediği bir zamanda verilen bu demeç bana öylesine uçuk gelmişti ki  bastım kalayı.

       Fakat merhumun 12 Eylül 1980 darbesinden önceki son Demirel hükümetinde yüklendiği Başbakanlık Müsteşarlığı ve DPT müsteşar vekilliği döneminde yürürlüğe koydurduğu  meşhur “24 Ocak1980 Kararlarıyla” dediklerini misli,misline ispatlamasıyla bastığım kalaydan bin pişmanlık duyarak kendisinin daimi hayranı oldum.

      Partisini kurar kurmazda babam merhum Hacı Şammas Genç ve yine Gazeteci-Yazar can dostum kardeşim merhum Çapan Tekeli ile birlikte Anap ın Aksaray ilçe teşkilatına katılan ilk10 üyesinin içinde yer alacak şekilde üye olduk.

       Merhumun vefatına kadarda her konuda bir fert olarak daima yanında oldum.

     Vefat ettiği günden bu yanada her zaman her yerde her vesile ile kendisine dua eden,öveni olmaya devam ediyorum.

     Bu akıl başta oldukça da her zaman duacısı olmaya da devam edeceğim.

      Atalarıyla, ecdadına ve kendisine rahmet olsun.

       Nur içinde yatsın Mevla’m ahrette kendisine komşu etsin.

      Cuma’nız Mübarek Olsun.

       Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


24.01.2014 00:00:00

Ali Genç

Önce Kızdığım Özal`a Daha Sonra Hayran Oldum

Önce Kızdığım Özal?a Daha Sonra Hayran Oldum