Kısaca ölümü tarif etmek gerekirse. Canlı bir varlığın hayati faaliyetlerinin sona ermesidir. Tüm canlı varlıkların dünyada bir yaşama süresi vardır. O süre dolduğunda yaşam fonksiyonlarını kaybeder ve başka bir boyutta göç başlamış olur. [ahiret alemine]

Yaşamıda kısaca tarif edelim isterseniz… yaşam ölümün tam tersi belirtilerle kendini gösteren hayatda olma durumudur.

İnsanoğlu ölüm ve yaşam arasına sıkışmış bir canlıdır. Aslında dünyayı gözünüzde çok büyüttüğümüz için kendi benliğimizde vazgeçilmez biryer olarak gördük. Bu yüzden çok değerli oldu.

Halbuki büyük bir imtahan salonuydu sınava girdiğimizi unutmadan başka boyutdaki gerçek olan ahirete  yalan dünyadaki sınavı başarıyla geçmiş geçer sertifikasını eline almış bir öğrenci gibi Allahın razı olduğu cennetlik kulları arasında sonsuz nimetler içinde yaşayacağımızı hayal ederek bu dünyada kimseyi incitmeden incinmeden yaşamla  ölüm arasındaki o hassaz çizgiyi gözetmemiz gerekirdi.

İnsan ölüme yaklaştığını hissettiğinde yada ölümcül bir hastalığa yakalandığında hatırlıyor dünyanın yalan ömrün kısa süreli olduğunu

Arkadaş organ nakli beklerken kanser hücresinin hasarlı organına [karaciğer] yerleştiğinden haberi bile yoktu. Öğrendiğinde şöyle düşündü Herkesin bir hesabı varsa buna mukabil Rabbiyinde bir hesabı var.

Yaşamı düşündüğümüz kadar Ölümede hazır olalım kalın sağlıcakla.


18.09.2022 13:05:00

Hafiza Çolak

ÖLÜM VE YAŞAM ARASI

ÖLÜM VE YAŞAM ARASI