Eğitimde kalite dâhil her türlü sorunumuzu hallettik sıra kılık ve kıyafete geldi. Maşallah kimse okullarda verilen eğitimin kalitesini nasıl artırırız diye kafa yormaz ve sorgulamazken kılık ve kıyafetle uğraşma yeğleniyor.

Oldu olacak saç, sakal ve bıyık da serbest olsun belki eğitim kalitemiz artar. İngiltere bu serbestliği Seksenli yıllarda denedi ve hemen vazgeçti. Nasıl vazgeçmesin varlıklı aile çocukları şıkır, şıkır marka giyerken; sıradan mağazalardan giyinen çocukların psikolojisi bozuldu. İngiltere gibi bir ülkede bu olumsuzluklar yaşanıyorsa bizde katmerlisi yaşanır.

Böyle bir serbestlik sadece çocukların psikolojisini bozmakla kalmaz aile içerisine de yansır. Ayrıca; öğrenciler ders dinlemek yerine kimin ne giymiş olduğunu inceleyerek kendilerini derse veremezler,

Yoksulluk sınırının aylık üç bin lirayı aştığı ülkemizde gerisini varın siz düşünün. Bu kılık kıyafet serbestliğinin mahsurları bir yana yararları da göz ardı edilmemelidir.

Şöyle ki;

*İlköğretimde okulca yapılan gezi etkinliklerinde çocukların diğer çocuklarla karıştırılmaması ve toplu gezi düzeninin sağlanmasında önemli bir etkisi vardır.

*Öğrenciler; formalarının model ve armaları ile kendilerini okullarına ait ve bağlılıklarını gösterirler,

Maalesef eğitim ve öğretimde her şeyimiz tam; tek eksiğimiz fıstık yeşili kıyafet serbestliğimiz; Onu da kazanırsak işimiz ayna.

 

 


28.11.2012 00:00:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

Okullarda Kılık Ve Kıyafet`

Okullarda Kılık Ve Kıyafet?