6 Sene önce bugünkü gibi 12 Haziran yine Ezel ve Ebet olan Rabbimizin indindeki en kıymetli gün olduğunu belirttiği Cuma´ya denk gelmişti.
O gün Mevla´mızın kulları arasındaki en edna kulu olan bana 45 yaşımdayken bahşettiği oğlum Yunus Şammas´ımın Ana Okulundan mezun günüydü.
Perşembe´yi Cuma´ya bağlayan gece aylardır hastanede yatan babamın yanında geçirdim, sabahleyin ise oğlumun okul mezuniyetine katılabilmek için kendisinden izin alıp Cuma Namazı sonrasına kadar yanında durması için annemi getirdim.
Cuma Namazını Hastane yanındaki Camide kıldıktan sonra hastaneye geldiğimde uzun süre yatakta yatmasından dolayı yara haline gelen vücudunun tedavilerini yapan Estetik Cerrahı babamın o gün taburcu edeceğini söyledi.
Oğlumun cep telefonuna çektiğim mezuniyet fotoğrafını görünce ?Maşallah,Maşallah? diyerek sevincini gösterdi
Çıktığım kat balkonundan Saat 16.30 gibi içeriye girdiğimde annem pet şişe kapağıyla Babama su veriyordu içtikten sonra ?Tamam? dedi.
Annem yanıma oturduktan birkaç dakika sonra ?Oğlum Baban vefat ediyor.?demesiyle Doktor çağırdık ve tüm çabalara rağmen birkaç dakika sonra Hakka yürüdü.
Yani bu gün sevgili babamın aramızdan ayrılışının 6. ölüm yıldönümü.
İzninizle hayatı boyunca ok gibi yaşayan hiçbir zaman Haktan ve hakikatten taviz vermeyen merhum Babamın kahramanlıklarla dolu şanlı tarihimizin son kahramanlık destanının yazıldığı Kıbrıs Barış Harekatı esnasında yaşadığı yaşından beklenmeyen bir cesurluğunu aşağıda paylaşmak istiyorum.
KONU VATAN OLUNCA ASLANLAŞAN BABAM!
Dinimiz ve Yüce dinimiz İslam´ın Yüce Peygamberi Hz. Muhammed(S.A.V) efendimiz her zaman işin ortasını, aşırısı yerine azda olsa daimi olanının yapılmasını.!
Her zaman her şarta daima Hakkın ve hakikatin yüceltilmesini, haksızlığa boyun eğilmemesini, haksızlığın karşısında susulmamasını, bu tür davranışların Şeytana yakıştığını belirterek ?Haksızlık karşısında susan dinsiz Şeytandır!!!?diyor.
Dinimizin her şeyi güzel olan biz Müslümanların hayatlarında rehber ettikleri Efendimizin güzel sözlerinden biriside ?Vatan Sevgisi İmandadır.? Mübarek Hadisi Şerifidir.!
Çocukluğundan 1965 yılına kadar olan ömrü Konya,Aksaray ,Nevşehir;Kırşehir ve Koçhisar köylerinde çiftçilik,çobanlık daha sonra ise uzun yıllar kalaycılıkla geçiren babam uzun yıllar Hollanda´da turist ve başkasının pasaportuyla çalıştıktan sonra 1971 yılında Almanya da işçi olmuştu.
1974 Kıbrıs Barış Harekâtında Almanya´nın Mannheim şehri Belediyesinin tünel temizleme işinde birlikte çalıştığı arkadaşlarının biriside Yunan vatandaşıymış.
Savaş başlayınca babama Yunanlı iş arkadaşı olan genç? Türkler Kıbrıs´a saldırıyor fakat bir Yunanlının 40 Türk´e bedel olduğunu(!) bilmediklerinden yenileceklerini de bilmiyorlar!!!?diyor.
Kendi halinde halis muhlis bir insan ve Müslüman lığın gereği insancıl olan babam Yunan´ın bu sözlerini duyunca o anda kafasının tası atarak ?Ulan gavur ben yaşlıyım,sen gençsin!!! mademki bir Yunanlı 40 Türk´e bedel gel bunu İspatla!!!?der demez kendisini dövmeye gelen genç Yunanlı iş arkadaşını aldığı gibi yere çalıyor.
Aralarında geçen bu kavgada babam yaşının yarısı kadar yaşta olan Yunan gencine hak ettiği dersi veriyor.
O olaydan sonra Yunan devletinin seferberlik ilan etmesi üzerine ülkesine giden genç birkaç hafta sonra perme perişan halde geri dönerek Babama ?Bana ne Yunanistan´dan, Türk´lerden? kim ne yaparsa yapsın bundan sonra karışmam!!!? dedikten sonra şefleri babamla bu genci barıştırıyor.
Ruhu´nun Şad Mekanın Cennet olması dileğiyle ömrüm olursa gelecek seneki ölüm yıl dönümünde Cumhuriyetin ilk yıllarında başından geçen bir uygulamayı ve ondan etkilenmesini yazacağım.
Cumanız Mübarek Olsun.
Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


12.06.2015 16:20:56

Ali Genç

OK GİBİ ADAM KALAYCI HACI ŞAMMAS!!!

6 Sene önce bugünkü gibi 12 Haziran yine Ezel ve Ebet olan Rabbimizin indindeki en kıymetli gün olduğunu belirttiği Cuma´ya denk gelmişti.