15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülke genelinde OHAL Olağan Üstü Hal ilan edildi. Tabi yeni gençler bana soruyor, ?bu bir sıkıyönetim mi? diye. Kesinlikle bir sıkıyönetim değildir. Sıkıyönetimde idare orduda olurken, olağan Üstü Halde inisiyatif ve yönetim sivil idaredir. OHAL´in ilan edilmesinin en önemli faktörü ülkeyi kaosa götürecek güçleri temizlemek ve ülkede huzuru sağlamaktır. Elbette gerek görüldüğünde daha sert ve ciddi önlemler alınacaktır. Bunu illerde vali yapacaktır, vali tam yetkilidir.

Bunun amacı ise terör örgütü Feto kadrolaşmasında bu gurubun devlet teşkilatı içinde temizlenmesi. İkincisi ise ülkemizin huzur ve rafehdır. OHAL ilanı bu terör örgütünün daha kolay bir şekilde temizlenmesinde kullanılarak bu tehlikeyi yok ekmek olacaktır.

Biz vatandaşlarda devletimize kolaylık sağlamak için devletimize ve güvenlik güçlerimize kolaylıklar sağlamalıyız. Ruhsatlı veya ruhsatsız silah taşımamaya, kimliksiz dolaşmamaya, gösteri ve yürüyüş konusunda izinsiz hareket etmemeye özen göstermeliyiz.

Dolayısı ile ülke severler ve vatanına bağlı olan kimselerin OHA´den korkmasına gerek yok. Hayat normal olarak devam edecek ve zannedersem çok önemli bir kısıtlama getirilmeyecektir. Kısıtlama zaruret hallerinde yapılacaktır.

Bu yazıyı kaleme aldığımda Darbe girişiminin 9 gününe girdik. Aksaray gerçekten birlik ve beraberlik içinde Milli Birlik ve Egemenliğimize sahip çıkarak devletin yanında olmuştur. Darbe girişimi yediden yetmişe hepimizi birbirbirimize yakınlaştırıp kenetlemiştir. Darbe sadece iktidarlara karşı değil bütün insanlara karşı yapılan bir girişimdir.

Darbeden sadece iktidarlar değil bütün insanlar zarar görür. Bu nedenle Aksaray da bir girişim yaşanmamıştır, ama girişim yaşanan yerlerdeki inananların tankların önüne kendilerini atmaları darbenin ne kadar zalim bir girişim olduğunun ispatıdır.

Darbeyi yaşayanlar daha iyi bilirler ve yaşayanlar zaten kendilerini tankların önüne atmışlardır. Haince ölmek yerine onurlu bir şekilde ölmeyi tercih etmişlerdir. Bundan dolayı sivil vatandaşın üzerine tank sürerek ezenlerin ne kadar zalim ve acımasız olduğu görüldü.

Darbe demek insanların hürriyetinin kısıtlandığı ve yaşamına engel olunduğu bir girişimdir. Darbeciler insanlara ne isterlerse yapabilecekleri bir durumdan başka değildir. Onun için henüz darbe girişimi bitmiş değildir. Hala dış güçler çeşitli hesap peşindeler ve ülkemiz üzerinde oyun oynamaya devam etmektedirler, sokalar boşaltılmamalı.

Burada darbe ile ilgili ülkemizde istihbarat acizliği ve sıkıntısını kimse gizleyemez. Sayın Cumhurbaşkanı darbeyi eniştesinden öğrenirken, Başbakan komşularından duyuyor. Darbe hazırlığı öyle bir iki günlük bir hazırlık olduğunu düşünmüyorum. Uzun zaman yapılan bir hazırlık iken ülke istihbaratı resmen ayakta uyumuştur.

İçişleri Bakanı ve MİT Müsteşarı bana göre derhal görevden alınmalıdır. Bu kadar zaaf ve aciz istihbarat eksikliği olamaz. Bana hiçbir mazeret bunu kabul ettiremez. Adamlar resmen uyumuşlar ve seyretmişlerdir. Ne demek darbe yapılma hazırlığı yapılıyor sokaklar tanklarla donatılıyor istihbaratın haberi yok. O zaman bu kurumlarda acilen gözden geçirilerek yeniden düzenlenmeli. Hem de MİT içine girmiş birçok paralelin olduğu kurum.

Vatandaş arasında da konuşulan konu bu acizlik ve pasifliktir. Peki halk dirayet ve duyarlılık göstermese idi ülkede darbe başarılı olurmuydu olmazmıydı? Bal gibi başarılı olur ve kan gövdeyi götürürdü. Yaşasın duyarlı Türk Milleti ve tankların önüne yatanlar.

Darbe girişimine tepki gösteren Aksaray halkı eli öpülesi halkımız mevcut. Umarım bu birlik ve beraberliğimiz devam eder. İç ve dıştan gelecek tahribat ve provokeler bizim bu beraberliğimizi bozmaz. Bundan sonrada siyaset yapmadan dayanışma içinde oluruz.

Burada bir kez daha Belediye Başkanı Yazgıyı kutluyorum. Hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan halkın içinde 9 gündür duruyor, halkı diri tutuyor ve halkın ihtiyaçlarını karşılıyor. Sivil toplum kuruluşlarımızın alayı her gece meydanlardan ayrılmıyor. Belediye Başkanlarımız ve köylerden gelen muhtar ve vatandaşlarımız dimdik ayaktalar.

Milletvekillerimiz hafta sonu Meclis çalışması sonu ilimize gelerek bu tepkiye ortak oluyorlar. Sayın Valimiz Aykut Bey her gece meydanda ve makamında oturuyor yakinen ilgileniyor. Gurup Başkan vekilimiz Sayın İnceöz her gün televizyonlarda konuşarak halkın ayakta durmasına güç veriyor. Emniyet Müdürümüz aynı şekilde her gün meydanda. Ayrıca paralel ile günlük tespit ve gözaltılar yapıyor. Aksaray bir paralel cenneti bunu Emniyet müdürümüz çok iyi biliyor umarım sonuna kadar temizlik yaparlar. Türkçe Olimpiyatlarının yapıldığı illerden birisi olduğumuz unutulmamalıdır.


24.07.2016 11:35:18

Erdogan Kaya

OHAL´den korkmaya gerek yok

OHAL´den korkmaya gerek yok