Topluma hayat veren kan damarları mesabesindeki en büyük milli hazinelerimizden,hatta en önemlisi  öğretmenlerimizdir.

Bu kutsal Öğretmenlerimizin 24 kasım Öğretmenler gününü kutluyor,hayırlı nesiller yetiştirmelerini temenni ediyorum.

Evlatlarımızın ve gençlerimizin eğitiminde ve hayata atılmasında öğretmenlerimizin ehemmiyetini hiçbir şekilde yazıp bitiremeyiz.

Gençlerimizi ve yavrularımızı emanet ettiğimiz bu Öğretmenlerimiz, geleceğimizi emanet edeceğimiz, temiz toplumları oluşturacak yavrularımızı hayata hazırlayan kişilerdir.

Toplum olarak yavrularımızın ve nesillerimizin geleceği için öğretmenlerimizden şunları istiyoruz.

Gerçeğin ışığı olan ilimle, faziletin temeli sayılan edep ve terbiye ile donatılmış bir gençliğe sahip olan milletler, yarınlarına ümit!e bakabilirler. Aksi takdirde, gelecek meçhullerle, ümitsizliklerle dolu olacaktır  öğretmenim.

O halde, sahip olduğumuz bu bitmez tükenmez hazinenin istidatlarını ve kabiliyetlerini en güzel şekilde değerlendirerek onları aydınlık yarınlara hazırlayalım. Ruhen ve bedenen sağlıklı olmalarını temin edelim.

Gençler, gerçek ilim, sanat, din ve ahlak kültüründen mahrum bırakıldığı takdirde maddi sahada cinsel içgüdülerin, manevi sahada da inanç buhranlarının çözülmeyen düğümleri arasına sıkışır, bunun neticesi olarak da, öğrenme, inanma, sevme temayülleri bazen sukut-u hayal, bazen ihanet, bazen ruh kompleksleri ve aklın bile kabul etmediği şekillere bürünür gider.

Saadet ve mutluluk kelimesini aslî anlamından çok farklı yönlerde malalandırmaya ve mayalanmaya başlarlar. Mesela; para, şöhret, mevki ve şehveti hudutsuz bir ihtiras içinde mesut ve mutlu  olmanın tek şartı zannederler.

Bu ruhî kargaşa içinde de Allah muhafaza,din, milliyet, iman ve ahlak aleyhtarı telkinleri, manası derinlemesine anlatılmayan kavramları, siyasi sloganları ölçüp tartmadan kabul etmeye, kamplara bölünmeye ve bazen da karşı karşıya gelmeye başlarlar.

Toplumda önemli bir yeri olan ve Peygamber lisanı ile övülen gençlerimizin maddi ve manevi yönlerin ihmal etmeden eğitelim, iyi bir insan ve iyi bir Müslüman olmalarına çalışalım. Onların dinine ve mukaddesatına bağlı, vatanını ve milletini seven ve bu uğurda fedakarlıktan kaçınmayan, sağlam inançlı, temiz karakterli olarak yetişmelerine dikkat edelim öğretmenim.

 

aksarayhaberci@hotmail.com


24.11.2014 00:00:00

Mustafa Avcı

Öğretmenim arz ederim

Öğretmenim arz ederim