Türkiye´miz, Başkent Ankara ve Aksaray´ımız için gerçekleştirdiği hizmetleriyle göğsümüzü kabartan memleketimizin hayırlı evladı merhum Mehmet Altınsoy hizmet destanları yazdığı Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanıyken hemşerilerimizden oluşan bir heyet kendisini ziyaret eder.

   İçlerinde hayatı boyunca birimizin bin olması ve birlik ile dirliğin mücadelesini veren İl Genel Meclisimizin ilk Başkanı İsmail Baysal ağabeyinde bulunduğu heyet merhumdan Aksaray için bazı hizmetler ister.

? AKSARAY´A HİZMETLERİ SÜREKLİ HALE GETİRECEK BİR HİZMETİ VERECEĞİZ!?

   Hemşerilerin bu talebine Altınsoy? Aksaray´a yakında öyle bir hizmet getireceğiz ki bununla tüm hizmetler sürekli hale gelecek!?demiş.

  Merhumun bahsettiği o zaman yüze, yüze kuyruğuna gelinen Aksaray´ın 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtarılarak Vilayet yapılmasıydı.

  Gerçektende dediği ve başarıda en büyük pay sahibi olduğuna bizzat şahidi olduğum Vilayetliğin gerçekleştirilmesiyle sürekli hale gelen hizmetlerle Aksaray son çeyrek asırda her yönüyle %150 büyüdü ve gelişti.

   Birkaç hafta önce Sağlık Bakanı Mehmet Müezinoğlu´nun katılımıyla  Aksaray´ın 400+200 yataklı  Hastanesinin temeli atıldı.

   Teşvikle hızla sanayisi, dolayısıyla kalkınması artan yatırımcıların kalifiye elaman sıkıntısının ortadan kaldırılması maksadıyla Cumartesi günü OSB´de hemşerilerimiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun,Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı,Ak Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz ve Milletvekili Nevzat Palta´nında katılımıyla ATSO ile Borsa Başkanları Ahmet Koçaş  ve Hamit Özkök´ün çabalarıyla TOBB tarafından yapılacak Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinin temel atma törenindeydik.

    Dünde Tıbbi cihazları ve kadrosuyla hemşerilerimizin daha önce ancak büyük şehirlerde aldıkları  sağlık hizmetini hastaların ayağına getiren Aksaray Devlet Hastanesinde Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Himmet Durgut´un misafiriydik.

    Önce Hastanedeki meslektaşımız Ahmet Arıbaş´ın hem kurumdaki gelişmeleri bizlere aktaracağı,hem de buraya giden gazetecilerin çalışabileceği Basın Bürosunun açılışı gerçekleşti.

    Ardından ise ana konusu hastanedeki gelişmelerle hizmetlerin eksileri ile artıların konuşulduğu sohbet gerçekleştirildi.

O GELMEZ İSE ŞİMDİYE KADARKİ GERÇEKLEŞENLER  GÜNEŞ GÖRMÜŞ KAR GİBİ ERİYECEK!!!

    2002´den bu yana Ak Partiden seçilen milletvekillerimizin çabalarıyla Aksaray´ımızın önce 5084 sayılı Kalkınmada Öncelikli Yöre(KÖY) kapsamına alınması,ardından ise yeni teşvikte 5.bölge içine alınmamızın da  unutulamayan etkisiyle sağlanan bu gelişmeler gerekli tedbirler alınmaz ise yakın bir gelecekte şu anda pozitif olan durumu maalesef negatife dönecek!!!

   Bu günkü bu konuda yayınlanan haberde belirtilen O hizmetin ilk gündeme gelmesinden önce gerçekleşmemiş olması nedeniyle önce 1. İlçelik,gündeme gelmesinden sonrada gerçekleşmemesi nedeniyle 2. İlçelik esaretine çarptırıldık.

   Yani merhum Altınsoy un  hizmetleri sürekli hale getireceğini belirttiği o  hizmet ona sahip olmadığımızdan 1861 ve 1933´de 2 defa elimizden alınmasına sebep oldu.

   1861´den itibaren 59 yıl sürecek ilk ilçelik esaretine sebep olan bu hizmetin eksikliği 1933´de ise  yeniden ilçe yapılmamızın gerekçesinde açıkça belirtildi!!!

   Bu gerekçe merhum Menderes tarafından Türkiye´nin  kara yolları ağlarıyla örülmemesinden önceye denk geldiğinden Onun eksikliğiyle kuş uçmaz kervan geçmez bir yer olmamızdı ve bu nedenle de gelişemeyeceğimizden vilayet merkezi olmamıza da gerek duyulmamasıydı!!!

   Eksikliği nedeniyle 1.5 asırda başımıza gelmeyenin kalmadığı O hizmet Aksaray´ın demir yolunun olmamasıydı!!!

   Gelecek Hafta bu gün yani 27 Ekimde bu hizmetin gerçekleşmesinde 3. aşamaya geçilecek!!!

  25 Haziran günü alınan etüt proje için teklif sunanlar içinden yapılan elemede oluşturulan kısa listede kalanlardan yeni teklifleri alınacak.

  İlimiz Bakanları,Milletvekilleri Mülki ve Mahalli idareciler tarafından 1.5 asır içinde toplam olarak 115 yıl  yer yüzünden silinmemize sebep olan gelecek bu gün etüt proje için son teklifleri alınacak olan demir yolu için gerekenler yapılarak bu hizmetin en kısa zamanda bitirilmesi sağlanırsa şimdiye kadarki tüm hizmetler teşviklerden sonrada  ivme kazanarak devam eder!

  Gerekenler zamanında yapılmaz ise teşviklerin kalkmasıyla demir yolu bulunan yerlerdeki yatırımcılarla ilimizdeki yatırımcılar teşviklerin etkisiyle sürdürdüğü rekabet ortadan kalkacağından ya ilimizdeki yatırımlarını kapatacaklar!!!veyahutsa demir yolu olan yerlere taşıyacaklarından şimdiye kadarki  kazanımlar güneş görmüş kar gibi eriyerek kar suyu olacak.

    Şimdiye kadar bin bir zahmetlerle gerçekleşen kazanımların kar suyu gibi erimemesi,aksine  bunların ivme kazanarak devam etmesi için gerekenlerin öncelikle Bakanlarımız olmak üzere tüm ilgili ve yetkililer tarafından zamanında yapılması,aksinden ise kaçınılması dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun

 


20.10.2015 13:02:48

Ali Genç

O gelmez ise hepsi kar suyu

O gelmez ise hepsi kar suyu