Dün nette gezinirken Ali Zeki Kaya hocamın kaleme alıp paylaştığı bir yazı gözüme ilişti. Yazıyı birkaç defa okuma ihtiyacı duydum. Yazının başlığı ise ? NURCULUK? idi. Son dönemlerde Nurculuk moda oldu ve çoğu kimseler nurcu olduğunu söylemeye başladılar. Bu konuyu detaylı bir şekilde kaleme alan Ali Zeki hocamın bu yazısını bugün sizlerle hiç dokunmadan paylaşmak istiyorum.

      ?Risale-i Nur okuyan dostlarıma ihvanlarıma buradan seslenmek isterim. Bende 45 senelik Risale-i Nur okuyucusu olarak, gelin bizlerde hep beraber kendimize bir özeleştiri yapalım nerede yanlışlıklar yaptık, Ehli Sünnet velcemeatten uzaklaştığımız hususlar nelerdir?

    Ben kendimde 100 den fazlasını buldum. Üstadımızı rahat bırakmayan. O zındıka komitesi veya Mossad, Saik, vesaireler içimize girerek tahribat yapmamışlarsa onlar ahmak olmaları lazım. Şu cılık ve culukları Allah Rızası için bırakalım. Nurculuk falancılık gibi şeyleri bırakalım. Edile-i şeriyye, kitap, Sünnet, İcmaümmet, Kıyası fukaha, ölçüleri içerisinde, Risale-i nuru okuyalım anlayalım; Dostlar Risale-i Nur nedir?

     Allah aşkına, Cılık. Culuk kitabımıdır? Asla ve kat a, Risale-i Nur, itikat imamlarımız olan İmam-ı Matürid-i ve Eşarinin ortaya koyduğu itikadi meselelerin izah ve ispatıdır. Yani Risale-i Nur bütün Müslümanların itikat kitabıdır, Bediüzzaman da bütün Müslümanların itikat imamıdır. Nurculuk falancılık diye bir şey yoktur. Nurculuk ifadesini Devlet cemiyet şekline sokarak Üstadı-ı cezalandırmak istemesinin neticesi bu ismi uydurmuş ve maksatlı kullanmıştır.

     Önce Nurcu olacaksın. Sonra Risale-i Nur okuyacaksın anlamı taşıyan bu cümle yanlıştır. Ehli Sünnete muhaliftir, Risale-i nur Ehli Sünnet kitabıdır.
Nurculuk kitabı değildir. Tevile vesaire ye gerek yok, Üstat da bazı yerde herkes kullandığı için istemeyerek de olsa kullanmış. Doğrusu kendi ifadesiyle "Kur-an Şakirdidir" Dostlar Sebebi nüzulüyle üç ayet bilmeyen, Ravisi ile beraber üç hadis bilmeyen Zaruriyatı diniyesini bilmeyecek derecede Fıkıh tan habersiz olan. Kur´an ve Hadis Vahiy olduğu halde, ilham, ı ilahi olan Risal-i nur Bunların hepsini ihtiva ettiğini söyleyecek kadar ehlisünnetten uzak olan; "Risale-i Nur kur-anın üçte birini ihtiva eder diyen üstattır.

 Risale-i Nur kâfidir diyerek dershanelerine Tefsir ve Hadis kitabı dahi sokmayarak Hadisin okunmama sına da kafi olduğunu zanneden, hadisi ders sırasına almayan,"VARİSLİK" maddi Mefrukat varisliği ile, Manevi Müceddidlik Varisliğini birbirine karıştıran, Şeair-i İslamiyeyi sadece selam ve ezandan ibaret olduğunu zanneden, Şeriattan uzak Demokratik Nurculuk anlayışına sahip olan, Demokrasi ile Şeriatın aynısı olduğunu söyleyen, Şeriatın bir meselesine bin Ruhum olsa feda etmeye hazırım diyen üstattır.   Üstat Hz. Risale-i Nur´un Tekmil edilmemiş. Yazılmamış yerlerini İleride birisi gelecek Tekmil edecek (yazacak) dediği."25´ci Mektup, Rahman süre si, 26´cı Ricanın son on ricası, 1´ci İhlasın 4 Noktası, 28´ci söz Cennet bahsi, vs. den habersiz ilgisiz yazılanları ve yazanı bilmez tanımaz bilse de cemaat taassubundan dolayı aleyhtedir, Tevhidi esma, Tevhidi sıfat, Tevhidi şuun, da nasıl şirke girilir hiç anlamaz, Haki kat´ı Muhammedi ye, Ruhaniyeti Muham mediyeyi nedir bilmez, bilenleri tenzih ederim, istisna kaideyi bozmaz.

     Fakat genel tablo budur, bu tablodan uzak durun Dostlar, Dostlar Nurculuktan adımınızı ileriye atın, gurupçuluk manası taşıyan cemeatciliği terk edin. Gitme, gelme, görüşme, konuşma, selamlaşma, yazdığı şerhleri okumayın, Risale-i Nurda tekmil edilmemiş yerleri tekmil eden zatın kitaplarını oku mayın. Üstat Hz. İleride birisi gelecek yazılmamış yerleri tekmil edecek diye müjdeliyor ve bu müjde ye layık olan bir zata düşman olmak zarardır.

     Molla Muhammed hoca efendi. Risale-i Nur mesleğini Ehli Sünnet çizgisine taşımış ve oturtmuştur. Ben buradan bütün Risale-i Nur okuyan elleri öpülesi dostlarıma söyleyeceklerim; Asrımızın Alimi Tefsir, Hadis, Fıkıh, Ve Risale-i Nurda eşsiz, Nadide, Hacı Hulusi beyin. Mollası ve bize yadigârı olan Molla Muhammed Hoca Efendi ağabeyimizin, başta Reddül evham, İcazul kuran, 25´ci Mektup, Rahman süresinin tefsiri ve yazdığı Şerhleri mutlaka okuyun yukarı da yazdıklarıma inanmazsanız gelinparmağınızı gözüme sokun. Ahirette yakama yapışın. Bir daha geri dönüşü olmayan bu dünyadan herkese binler selam. Küçük büyük herkesin ellerinden öpüyorum.?


16.05.2016 12:23:46

Erdogan Kaya

Nurculuk var mı?

Nurculuk var mı?