Kimler ne derse desin ben evvel Allah(C.C.)ın izniyle verilen sözün gerçekleşeceğine geçmiş tecrübelerimle eminim.

  Bu satırları yazan Mabudumuzun en edna kulu ile birlikte ömrü olanlar birkaç yıla varmadan bu günkü haberimizde bahsedilen hizmetin hayal olmadığını görecekler.

   Ak Parti Myk ve Grup Başkan vekili ilimiz Milletvekili İlknur İnceöz tarafından bu yıl içinde yapım ihalesinin yapılacağı müjdesi verilen iki tren hattımızın da yüksek ihtimal ile ihalesinde bitim tarihleri, yani hizmete açılma zamanı da belirtilmiş olacak.

    İhalede belirtilen bitim tarihinden itibaren hemşerilerimiz OSB civarında yeri de belli olan tren istasyonumuzdan Ereğli Çakmak istasyonuyla Aksaray´ın eski ilçesi Ereğli´ye, Ulukışla´ya ve Ulukışla üstünden Mersin´le Adana ve daha ötesine.

     Konya üstünden Ankara´ya, Nevşehir üstünden Kayseri´ye ve dilerler ise buradan Ankara´yla daha da ilerisine ulaşacaklarına veya buralardan ilimize tarifeli seferlerle geleceklerine kalıbımı basarım.

GEÇMİŞ TECRÜBELERİM VE BU TECRÜBELERİMDEKİ TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN VERİLEN AZİMLİ MÜCADELENİN SONUNDA HAYAL DENENLERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ TREN İÇİNDE KANITTIR

 Yazılarımı takip eden okuyucularımın, ilimizin siyasetçileri ile atanmışlarının tamamının da çok iyi bildikleri gibi 1987 yılından bu yana 30 yıl boyunca gündeme getirildiklerinde hayal denen, hatta küçümsenen, aşağılanan  bir çok hizmet azimli, samimi takiple gerçek oldu.

 Bu gerçekleşenlerin ilki 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden Aksaray´ın kurtarılması 6 yıl boyunca perde önü ve arkasında yapılan,1987 yılının Ramazan  bayramından itibaren ise bizler tarafından sağlanan medya desteğiyle oluşturulan kamu oyu desteğiyle yapılan azimli, samimi ve istikrarlı mücadeleyle 15 Haziran 1989 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen 3578 sayılı kanunla il olmamızdır..

      2.si 2002´de başlayıp 2005´in bitimine bir gün kala kurulan 15 Devlet Üniversitesi içine dönemin milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz,Ramazan Toprak ve Ahmet yaşarın azimli, istikrarlı ve samimi çabalarıyla Aksaray´ında içinde bulunduğu kanunun kabul edilmesiyle 1 asırlık aradan sonra   şu anda 26 bin civarında öğrenciye ulaşan kendi müstakil Üniversitemize kavuşmamızdır.

     3. sü  Gazeteci Gökten Öztürk tarafından başlatılan ve  başta O zamanki Memur-Sen il temsilcisi  Mahmut Aslan olmak üzere ilimizin Meslek Odaları ve STK´larının çabasıyla geçen sene Ak Parti Myk üyesi ve grup başkanı İlknur İnceöz, Rektör Yusuf Şahin, Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Dr Himmet Durgut ve  Ak Partinin Hüseyin Altınsoy´dan önceki il başkanı Abdulkadir Karatay´ın çabası ve  diğer milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Sernegeçti´ nin de desteğiyle şu anda Konya Necmettin Erbakan Tıp fakültesinde ilk öğrencilerini alan Tıp fakültemizin kurulmasıdır.

  3. mücadelemiz ise Aksaray´ımızın 13 Ekim 1920´de vilayet olma kanunu kabul edilirken Burdur Milletvekili Soysallı İsmail Suphi tarafından yapılan konuşmanın verdiği ilhamla 2008´de tarafımdan başlatılan ve 2009´un 24 Temmuz günü ilimiz protokolü ve kamuoyunun gündemine yerleşen.

    Aralık 2010´a kadar ise hem yapılan haberler ve köşe yazılarıyla, hem de birebir görüşüp neden istikbalimizin olmazsa olmazı olacağı konusunda ikna ettiğimiz ilimiz siyasetçi ve esnaflarının dimağına yerleştirilen.

    Onlar tarafından  o yılın 18 Aralık günü Aksaray ziyareti sırasında önce OSB´de konuşulup ikna edilen  ve sözü alınan dönemin Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ,Başbakan Binali Yıldırım tarafından önce orada, daha sonra ise kendisine bu konudaki dileğimizin gerekçelerine anlatan haberi yayınlayan gazeteyi de verdiğim Belediye Tiyatro Salonunda yapılan Ak Partinin genişletilmiş İl Başkanlığı toplantısında Kara Tren gelir mi Türküsünün eşliğinde yaptığı konuşmasında sözü verilen.

  26 Mayıs 2011 günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Başbakan olarak  Aksaray mitingine geldiği gün atalarına rahmet olsun bu konudaki dileğimi kabul ederek yazdığım haberin Egemen ve Uluırmk  gazetesi dışında 11 gazetede yayınlanmasını  sağlayan 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen ve Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar´ın bu samimi çabasının da katkısıyla ve o zamanki milletvekillerimizin de sayın Erdoğan bilgilendirerek ikna etmeleriyle meyvesini o gün aldık.

   Meydanı hınca hınç dolduran hemşerilerimize hitaben Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Başbakan olarak hem sözü ve hem de başlatılması talimatı verilen.

   2013 yılında Çed projesi tamamlanan, geçen sene 14 Nisan günü yeni DDY Genel Müdürü İsa Apaydın´ın göreve başladığı gün 2004-14 Arası Aksaray Belediye Başkanı ve 25. Dönem milletvekili Nevzat Palta tarafından Etüt proje yapım ihalesi sözleşmesinin imzalatılmasıyla başlatılan.

  Önce bu senenin 5 Şubat Pazar günü ilimizi ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından milletvekillerimizle ilimiz Meslek Odaları ve STK mensuplarında bulunduğu ziyarette.

   10 Şubat Cuma günü ise ilimizi Başbakan Yıldırım ve 3 Bakanla ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bu ziyaretinde yıl içinde ihalesinin yapılacağı belirtilen, 14 Nisan günü ise DDY Genel Müdürü İsa Apaydın beyin Aksaray ziyaret ettiğinde verilen sözlerin teyit edildiği Vekillerin yanında Vilayet makamında açıklanan ve aynı gün güzergahta sondaj çalışmalarına başlanan çalışmada nihayetinde sondan bir öncekinin eşiğine gelindi.

   Bu günkü haberimizde Ak Parti Myk üyesi, grup başkanı ilimiz milletvekili İlknur İncöz´ün verdiği  yıl içinde yapım ihalesinin yapılacağı müjdesinin evvel Allah(C.C.)ın izniyle gerçekleşmesinin önünde ne  maddi, nede manevi engel var.

  Yeter ki siyasetçilerimiz, Meslek Odalarımız ve STK´larla medyamız tarafından konunun takibi aralıksız olarak yapılsın.

   Zerre kadar sorumluluğu olanlar tarafından gerekenlerin azimli ve istikrarlı şekilde yapılarak hedefe ulaşan bu yazımda zikrettiğim şu anda faydalandığımız diğer hizmetlerimiz gibi 2 tren hattımızın da ihalesinin yapılarak hizmete açılması önünde iki  paragraf yukarıda üstüne basa ,basa belirttiğim gibi hiç bir engel yok.

  Yeter ki gerekenlerin yapılması için herkes üstüne düşen sorumluluktan kaçmadan meşru, medeni çerçevede cürmü kadar yer yaksın.

    Aksinden ise maddi ve manevi sorumluklarının bilinciyle uzak dursun.

    Bu başarıya ulaşılması kanıtlanan diğer mücadelelerin örnek alınması, aynı yöntemin samimiyetle tren hatlarımızda da hedefe ulaşıncaya kadar sürdürülmesi dileğiyle 1. İlçelik esaretinden kurtularak vilayet olmamızın 97. yıl dönümü kutlu olsun.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

   


12.10.2017 22:38:24

Ali Genç

Nice Olmazlar Gibi Yakında Demiryolumuzda Olur Hale Gelecek

Nice Olmazlar Gibi Yakında Demiryolumuzda Olur Hale Gelecek