Başlıktaki soru ASÜ´ ye, ASÜ Dekanı Profesör Yusuf Şahin Hocam başta olmak üzere ilimizin seçilmiş ve atanmışlarına bir tenkit değildir!

  Buradaki gayem aklın yolundan giderek atı alan Üsküdar´ı geçmeden Yunus´umuzu pişmek üzere Taptuk Emre´ye gönderen Hacıbektaşı Veli´nin isminin Nevşehir Üniversitesine ve  yine ömrünün bir bölümün Aksaray´da geçiren Ahi Evren´in isminin Kırşehir Üniversitesine verildiği gibi bizim olan medarı iftarımız Yunus Emre´mizin isminin de yine  medarı iftarımız Aksaray Üniversitesine verilerek  bu eğitim kurumumuzda tescilidir.

 AKLEN YUNUS ESKİŞEHİR´LİDE LARENDE(KARAMAN)´LIDA OLAMAZ?

 Tarihçi değilim, akademisyen ise hiç değilim. Sadece genelde tarihi, özelde ise Aksaray tarihini sevmem araştırdığım için bilmem bu çerçevede Yunus Emre hazretler ininde bu topraklarda doğduğunu ham iken de bu topraklarda nasıl piştiğini ve ilmini yaymasını da ayrıca Pirin ve hocasının yaşadığı Ekecik bölgesinden dolayı da ekstradan bilenim.

    Bu bilgilerimle Mevla´mızın verdiği aklın yolundan gidilirse, yani şimdilerde ?Beyin Jimnastiği? olarak isimlendirilen yöntem uyguladığında Yunus´un Eskişehirli ve Larende´li yani günümüzün ismi Karaman olan ilin merkez ilçesine ismini veren şehirden de olması da aklen  mümkün değildir.

 PROFESÖR ORHAN KEMAL TAVUKÇU HOCA´DA ULAŞTIĞIM SONUCU ONAYLADI!

   Bu konuda uzun zaman dönemin asayiş şartlarını da göz önüne alarak yaptığım araştırmalar, mesafe cetvelleri yer isimleri beyin jimnastiğinden sonra  kamuoyuyla paylaştığım onlarca yazılarımda da aklı olanlara seslenerek ilmen, aklen ve matematik ilmi ile tarih ilminin ışığında Eskişehir ve Larende(Karaman)ın Yunus Emrenin kendilerine ait olduğu iddialarının asılsız olduğunu.

   ? Kıtlık çeken köylülerine  buğday alması için Yunus´un hemen yanı başlarındaki mümbit Marmara bölgesini bırakarak 500 Km mesafedeki Hacıbektaş´a buğday istemeye gitmesinin de.

 Moğol istilası nedeniyle devlet otoritesinin ortadan kalktığı zamanda hiç eşkıyaya yakalanmasa, kendisi ve Öküzü hastalanmasa, kağnısı arızalanmasa bile yapacağı maksimum günlük 15 km yolculukla Eskişehir´den Hacıbektaş´a gidip gelmesi ortalama 2.5 ayı bulur ki kağnıya yükleyeceği buğday dönüş yolunda kendisi ve öküzüne bile yetmez.!

   Geldiğinde ise zaten açlıkla kıvranan köylüleri ise çoktan rahmeti rahmana kavuşmuş olarak bulur.

   Larende yani günümüzün kardeş Karaman isimli vilayeti ve bu vilayetin merkez ilçesinin de hemen Ak deniz bölgesinde olması ve burasıyla Hacıbektaş arası mesafenin 400 km ye yakın olması da budan gidecek kişiyle Eskişehir´den gittiği iddia edilenin bire bir aynı şeyi yaşanması demektir.

   Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu hoca Aksaray´a defalarca konferans vermeye geldiğinde kendisine yaptığım beyin jimnastiğini ve özellikle Alıç meselesi ile ilgili tespitlerimi anlatıp ulaştığım sonucu ilettiğimde yöntemimi ve ulaştığım sonucu onayladı.

     ALIÇ MEYVESİNİN AÇIKTAKİ MAKSİMUM ÖMRÜ 15 GÜNDÜR!

    Tüm Yunus Emre manzumelerinde ortak noktanın birisi kuşkusuz kıtlık çekilen köyünün ihtiyacından bahsedilirken, diğer ortak nokta ise Yunus´un köyünden buğday istemeye giderken 1 çuval Alıç meyvesini Hacıbektaş hazretlerine hediye götürdüğü belirtilir.

    Hem Eskişehir´den, hem de Larande(Karaman)´den Alıç meyvesinin Hacıbektaş´a götürülmesi ilmen mümkün değildir.

    Çünkü bu meyve ilmine göre bir soğutucu veya derin dondurucuda muhafaza edilmez veya şoklanmaz ise dalından indirilmesinden itibaren maksimum raf ömrü 15 gündür.

    Bunu da o zaman yaptığım araştırmalar ve dönemin Aksaray Tarım İl Müdürü Recep Öztorun ağabey tarafından bana bu konudaki araştırmalarından sonra verilen bilgiyle de onaylattıktan sonra bu konudaki yazılarımda belirtmiştim.

    Vardığım bu sonuçta Profesör Tavukçu hocam tarafından onaylandı.

    TARİHTE KARAMAN DİYE BİR ŞEHİR VE İL YOK!

    Akıl tutulması yaşayan bir çok araştırmacı, hatta akademisyen ?Karaman? la başlayan her hangi bir Tabakat belgesi ile vesikaya ulaştıklarında bilgilerinin kıtlığından özelliklede Osmanlı´nın Karaman eyaletinin her hangi bir yerinde doğmuş ve büyümüş olanın isminin başı veya sonuna kendisi veya sonradan hayatını yazanlar tarafından getirilen ?Karaman, Karamani, Karamanlı ,Karamanlis? kelimelerini günümüzün Karaman ilinin merkez ilçesinin isminin Larende olduğunu bilmeden hemen cumburlop üstüne atlıyorlar.

    Bizim Sarı Karaman ve Yunus Emre´mizin köyü Güzelyurt(Gelveri) ilçemizin Sivri hisar köyü ise Hacı Bektaş´a maksimum 3 günlük mesafede.

     Yukarıdaki örneklerini verdiğim ve bu konuda araştırma yapan onlarca akademisyen tarafından da ulaşılan sonucun ipe un serilmeden fakat iki ayağı bir papuçada sokmadan yapılacak ilmi çalışma ile Aksaray Üniversitemizin başına ?Yunus Emre? mizin isminin getirilmesi için başta Rektör  Yusuf Şahin Hocam olmak üzere iğne ucu kadar bile katkısı olacak olan tüm atanmış ve seçilmişlerle Meslek odaları ve STK ´yetkilileriyle Medya mensupları tarafından  zaman geçirmeden gerekeni yapmaları, aksinden ise kaçmaları dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

    


12.07.2017 08:46:59

Ali Genç

Neden Aksaray Yunus Emre Üniversitesi değil

Neden Aksaray Yunus Emre Üniversitesi değil