İnsanları ne mutlu eder?

Hasretlerini çektikleri vatanlarına,bir yakınlarına kavuşmaları.

 Sevdikleriyle buluşmaları.

  Bölgesinin, ilinin ve ülkesinin başarısı.

  Evlatlarının ve sevdiklerinin mutlu günlerini görmeleri.

  Bu günlerde birlikte olmaları gibi benzer daha nice, nice güzelliklere kavuşması insanı mutlu eder.

   Bunların dışında yaptığı eserinin insanlara hizmet etmesi.

   Geliştirdiği bir aletin,makinenin insanların hayatını kolaylaştırdığını görmesi de kişiyi mutlu ettiği gibi yıllarca yapılmasını istediklerinin gerçekleşmesi mutlu ederken, yıllar yılı gerçekleştirilmesi istenenlerin  peşi,peşine gerçekleşmesi ise talepte bulunanı benim gibi mutluluk deryasında yüzdürür.!!!

   Bende şu anda kelimenin tam anlamıyla yıllardır savunduklarımın Ocak ayından bu yana Başkan Yazgı ve arkadaşları tarafından peşi, peşine gerçekleştirilmesiyle kelimenin tam anlamıyla mutluluk deryasında yüzüyorum.

  Ocak ayındaki Belediye meclisinde alınan ülkemiz ve ilimize hizmet edenlerin isimlerinin Bulvarlar, Caddeler ve Sokaklarımızda yaşatılması kararı.

        Başkanın arkadaşlarıyla birlikte ömürleri vatan hasretiyle geçen gurbetçilerimizle onların yaşadıkları yerde buluşarak dert ve sıkıntıları ile birlikte mutluluklarına da ortak olmaları.

    Onlarla toplantılar yaparak hasret giderirken oraların mimarisinden alt ve üst yapıları ile diğer hizmetlerini incelemesi, bunların memleketimizde de uygulanması konusundaki yıllardır savunduklarımı da gerçekleştirmeleriyle yaşadığım mutluluğumu Ocak ayında ve geçtiğimiz hafta yazdığım yazılarımla belirttim.

      Yıllardır gerçekleştirilmesini istediğim bir konuda Belediye Başkanlarımızın 1973-80 arasında Aksaray Belediye Başkanlığını yapan M.Taki Tatlıpınar’ı örnek almalarıydı.

   Bunun sebebi Taki Beyin görevi esnasında şehirle birlikte bağlı yerlerinde dertleriyle hem hal olması ve bunlara çözüm bulunması için ilgililer nezdinde girişimlerde bulunması, gerçekleştirilenlerin ise hizmete açılması törenlerine katılarak  yaşanan mutluluğu köy ve beldelerdeki hemşerilerimizle paylaşmasıydı.!!!

    Geçen hafta okuduğum bir haberin konusu ise yıllardır savunduğum 1984’den bu yana görev yapan Aksaray Belediye Başkanlarına şimdiye kadar nasip olmayan bu dileğimin Haluk Şahin Yazgı tarafından Ağaçören ilçemizden başlatılmasıydı.

   Sevgili Tuncay Atak Başkanımın ilçesine Başkan Yazgı tarafından Aksaray Belediyesi tarafından hediye edilen Saat Kulesi’nin hizmete açılmasının beni mutlu etmesinin yayında bu mutluluğumu katmerlendireni ise Aksaray Belediyesinin imkanlar nispetinde bu hizmetlerin diğer ilçelerimizle bağlı birimlerinde de devam edeceğinin belirtilmesiydi.

    Cumartesi günü Ağaçlı tesislerine gittiğimde Nevşehir kavşağına konan anıt ise diğer görselliğinin yanında sahipsizlik nedeniyle bizden gasp edilen Kapadokya’nın sadece komşu ilin bir beldesine ait olduğu imajını ortadan kaldırıyordu.

     Bu bir nevi Taç Kapı görevi yapacak olan anıtın  diğer görselliğiyle birlikte içindeki Kapadokya bölgesinin simgelerinden olan Peri Bacalarının da konması katmerli mutluluğuma bir mutluluk daha kattı.

   Anıtı gördükten sonra Başkan Beye aidiyet sıkıntımızı tam olarak ortadan kaldırılacak bir ibarenin konulması konusundaki dileğimi de cep telefonu ile bildirdim.

    Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı ve arkadaşlarına göreve başladıkları günden şimdiye kadar şehrimize gerçekleştirdikleri tüm hizmetlerinin yanında on yıllardır kamu yararına gerçekleştirilmesini dilediklerimin de yerine getirilmemesinden dolayı bana yaşattıkları mutluluğu Yaratanımız tarafından kendilerine de fazlasıyla yaşatılması dileğiyle en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum.

     Getirilen dilekleri iletenlerin siyasi görüşüne değil, istenenlerin faydalı olup olunmadığına bakılarak gereğinin yerine getirilmesine devam edilmesi dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


28.04.2015 14:43:58

Ali Genç

Mutluluk Deryası

Mutluluk Deryası