Mutlu İstikbalimiz  96 Yıllık Hayalimizin Gerçekleştirilmesinde!

  Kadim varlığı insanlık tarihiyle emsal olan, arkeolojik kazılardan elde edilen bilgilerle 11 Bin 16 yıllık geçmişi kesinleştirilen yer yüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilklerle teklerin merkezi.

   İyi insanların ve zaferlerin diyarı Aksaray coğrafi konumundan gelen jeo politik özelliğinden dolayı kadim geçmişindeki o muazzam tarihi boyunca çok kısa dönemler dışında daima il veya il üstü konumunu muhafaza etmiş.

    Antik Kral ve İpek yollarıyla birlikte tarihin tüm kadim kavimlerinin de yollarının kesiştiği Aksaray´ın maalesef  akla ziyan bir kararla demiryolları hatlarının dışında kalmasıyla 1861-1933 yılları arasında 13 yıllık arayla  hiç hak etmediği,asla da hak etmeyeceği toplam olarak 115 yıl süren ve kendisinin adeta yer yüzünden silinmesine sebep olan2 ilçelik prangasına çarptırıldı.

TARİHİN TEKERRÜRÜNÜN ÇARESİ İSMAİL SÜPHİ´NİN 96 YIL ÖNCEKİ TEKLİFİNİN GERÇEKLEŞMESİNDE!

   Toplam olarak 115 yıl süren ve yukarıda da belirttiğim gibi adeta yer yüzünden silinmemize sebep olan bu olumsuzlukların bir daha tekerrür etmemesinin ilk ve olmaz ise olmaz çaresi bu konuda  ilk defa 1920 yılında Burdur Milletvekili Soysallı İsmail Süphi Bey tarafından gündeme getirilen bizi yatırımcılarımızın ihtiyacı olan ham maddeleri temin edebileceğimiz limanlara bağlayacak  olan demir yoluna kavuşmamızda.

  13 Ekim 1920 günü memleketimizin hayırlı evlatlarından Çorakçı zade Kara Vehbi(Vehbi Çorakçı) tarafından ikna edilen geleceğin Atatürk´ü Meclis Başkanı Mustafa Kemal Paşa tarafından verilen kanun teklifinin kabul edilmesi esnasında konunun İsmail Süphi Bey tarafından gündeme getirilmesinin üstünden 96 yıl.

   2004-14 arası Aksaray Belediye Başkanı ve 25. Dönem Aksaray Milletvekili Nevzat Palta´nın 2004 yılı Belediye Başkanlığı adaylığında Aksaray´ın trene kavuşturulacağı vaadinin üstünden 12 yıl´dan fazla zaman geçen tren hattımızın geciktirilmesine tahammülümüz kalmadı!!!

ZAMANINDA VE YERİNDE GEREĞİNİ YAPMAYAN ATANMIŞLAR VE SEÇİLMİŞLER BUNUN HESABINI KULLARADA ALLAH(C.C.)´ADA VEREMEZLER!!!

   Bir daha hak etmediğimiz hiçbir olumsuzluğun nüksetmemesi için başta Tren hatlarımız olmak üzere teferruatını bu günkü haberimizde belirttiğim tüm olumsuzluklardan koruyacak yatırımların zaman geçirilmeden Mülki ve Mahalli seçilmiş ve atanmışlarla Milletvekillerimiz ve tüm siyasilerimiz tarafından yerine getirilmesinde!

    Aksinden ise fersah,fersah kaçınılmasında!

   Aksaray´ımızın kıyamete kadar  son 1.5 asırda yaşadığı olumsuzlukları bir daha yaşamaması için makam sahiplerinin gerekeni zamanında ve yerinde yapmaları.

   Aksinden ise kaçınmaları,gereğini yapmayanların bunun hesabını Yaratanımıza da milletimize de veremeyeceğinin bilmesi dileğiyle Aksaray´ımızın fiilen il olmasının 27. Yılı kutlu olsun.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun. 

 


15.08.2016 10:56:13

Ali Genç

Mutlu İstikbalimiz

Mutlu İstikbalimiz