İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün´ü 20 yıla yakın zamandır, Başkan vekili Celalettin Kılıç´ı ise çocukluğundan itibaren tanımamın yanında İl Genel Meclisi Üyelerinin kıdemlileriyle birlikte genel çoğunluğunu da yıllardır tanırım.

 İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile yardımcısı Yılmaz Altınsoy ile kurumun birim amirleri ile personelinin de çoğunu da yakından tanıyorum.

     Bir gazeteci ve sürekli konuları takip eden bir Aksaraylı olarak isimlerini zikrettiğim seçilmiş ve atanmışların tamamının görev sahaları içinde yaşayanların hayat standardını olabildiğince yükseltme konusundaki samimiyetlerine de yıllardır şahidim.   

    Bu konuda sayısız örnek verebilmem mümkün olmasına rağmen bu yazımızın konusu olan yol ve bu konudaki iyi niyetleriyle, bu iyi niyetle ulaşılmak üzere olan çalışma samimiyetlerinin somut kanıtıdır!

  KARA YOLLARI STANDARDINDA YARMA VE DOLGU İLE MUTEMEL ÇÖKMELER BERTARAF EDİLMİŞ!!!

    Mevla nasip ederde şahsi olarak veya resmi görevlilerce gittiğimde Helvadere Grup köyleri yolunda da yapılan iyileştirme çalışmaları konusundaki olumlu ve olumsuz fikrimi o zaman beyan edeceğim.

     Hamam boğazından başlayarak Ortaköy ilçemizin Balcı köyüne kadar devam eden Ekecik Grup Köy yolunda yapılan çalışmanın son halini iki hafta önce köye gidip gelirken gördüm.

     Geçen Salı günü ise İGM Başkanı Mehmet Tüzün ve Başkan vekili Celalettin Kılıç´la birlikte yolun Çekiçler köyü dönüşüne kadarki bölümünü birlikte inceledik.

     Yol Şube Müdürlüğünden Mühendis arkadaşın verdiği teknik bilgiler yazının girişinden itibaren belirttiğim iyi niyetin aynasıydı!

     Gerçekten de yol tarihi boyunca yapılmayan bir sağlamlık için karayolları standardı uygulamasıyla yolun muhtemel çökmesinin engellenmesi için kazı yapılarak çıkartılan toprağın yerine mucur ve kum dolgu yapılarak sağlamlaştırılmış.

    Bunun üstüne ise yolun bir bölümüne 10 Cm kalınlığında beton asfalt atılmış ve yakın zamanda ise  5 santimlik son kat beton asfaltın atılmasıyla karayolları standardı oluşturulmuş olacak.

    KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARTILMIŞ!

    Gel gör ki tüm iyi niyetlere rağmen bu olumlu gelişmenin yanında maalesef kaş yapayım derken göz çıkartılmış!!!

    Özellikle belirli yerde yolun doğal zeminin birkaç metre aşağıya indirilmesiyle oluşan boğaza karların dolması, bu yolu kapatan karın ise kürümesi mücadelesinde yolun ancak yarısı trafiğe açılabilmiş.

   Açılan kısmın ise çıkan tipi veya yeni yağan karla kapanmasıyla 50 yıldır bu yolun bu kadar zaman kapanmasına bölge halkı gibi bende 58 yıllık ömrümdeki eski yoğun karların yağdığı zamanlarda dahil şimdiye kadar hiç mi hiç şahit olmadım ve başkasından da duymadım!!!

     Yine bu derinleştirme nedeniyle belirli yerde oluşan kör noktalar ise bu iyi niyetli çalışmanın bir başka olumsuzluğu.

SAMİMİ NİYETE MEVZUAT VE MÜLKİYETLE ÖDENEK ENGEL!

 Bu samimi niyete rağmen Hamam boğazından itibaren güzergah boyunca çözülemeyen kör noktalar, yolun düz hale getirilememesi gibi olumsuzlukların ana sebebinin mevzuat ile mülkiyet sorunu ve bunların aşılmasını sağlayacak ödenek sıkıntısı ile mevcut yerleşim yerleri içindekiyle mücavirlerindeki fiziki durum olarak belirtildi.

    Yine bu incelemede verilen bilgilerde özellikle köy dönüşlerinde oluşan kör noktaların olabildiğince traş edilerek milimize edileceği, yolun derinleştirilmesinden dolayı oluşan olumsuzlukların ise etraflarına kar perdeleri konarak ve buradaki karla mücadelenin greyderler yerine karı daha da uzağa atan püskürtmeli mücadele araçlarıyla yolun kapanma süresinin en aza indirileceği belirtildi.

    Üç bölümden oluşan yolun ilk kat asfaltı atılmayan diğer iki bölümüne son asfaltın atılması ve sanat yapılarının yapımından önce mevcut olumsuzlukları olabildiğince milimize edecek tedbirlerin alınması, bundan sonraki projelendirmede ise bu olumsuzluklardan ders alınması dileğiyle emeği geçen herkesi kutluyorum.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


6.03.2017 09:26:20

Ali Genç

Mükemmele Engel? Mevzuat, Mülkiyet´le Ödenek!?

Mükemmele Engel? Mevzuat, Mülkiyet´le Ödenek!?