Sizlerden birkaç gündür ayrı kaldığımın nedeni ise 20 yapılan EMİT tanıtım fuarına katılmamdı. Bu sene TÜYAP fuar salonunda gerçekleşti. Salı günü İstanbul´a çıktığımız tanıtım günleri için 4 gün Aksaray tanıtım standında gözlemlerimizi izlerken fuarın tamamını gezme imkanı buldum. Nerede ise bütün illerin katıldığı bu toplantıya diğer özel şirket ve üretim firmaları katıldı. Aksaray tanıtım günlerine ise Valili, Belediye, Güzelyurt, Gülağaç ve Ihlara Belediyeleri katıldı. Açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal yaptı.

     Aksaray tanıtımı için gelen Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı fuarın bitişine kadar İstanbul´da kalarak Aksaray´ı tanıtmak için her şeyi ile takdir edilecek şekilde gayret gösterdi.

     Fuarın açılışından sonra Belediye standında gelen misafirleri, il Belediye Başkanları ve Valileri ağırladı. Daha sonra elinde Aksaray tanıtım çantaları ile bütün illerin stantlarını gezerek Belediye Başkanları ve Valileri ziyaret ederek Aksaray´ı tanıtmaya çalıştı.

     Edirne´den Karsa kadar bütün Belediye Başkanlarını ziyaret eden Yazgı Aksaray´ın tanıtım çantalarını verirken bu arada Somuncu Baba filmi için çalışmalar yaparak il Belediye Başkanlarına Somuncu Baba filmi afişleri vererek illerinde bu afişleri tanıtım için duyurmaları ricasında bulundu. Belediye başkanlarından bu filmin gösterime gireceği tarihi duyurmak için söz aldı.

      Hani sık sık Aksaray´ı neden tanıtamıyoruz diye sitem ediyoruz ya. Bunu inanın burada gördüm ve yaşadım. Hala bizim il olduğumuzu bilmeyen insanlar var. Hala bırakın Niğde´yi Konya Aksaray mı diyenler var. Tanıtım konusunda İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan kardeşimi gerçekten çok gayretli çalışma içinde gördüğümü söyleyebilirim.

     Ben her ne kadar köpek sevmesem de koca fuara Malaklı köpeklerimizin damga vurduğunu da söyleyebilirim. İki ayrı yerde gösterime sunulan Malaklı köpeklerimiz stantları gezen herkesin dikkatini çekerek büyük bir kalabalık oluşturduğunu görme imkanı buldum. Fuarı gezen herkes mutlaka köpeklerle birer resim çektirme yarışına girdiklerini görmek bizi mutlu etmiştir. Bu köpeklerin Aksaray´da yetiştiğini duymaları Aksaray ismini vatandaşların hafızasına kazımıştır.

      Belediye standında boydan boya Somuncu Baba filminin afişinin yer alması gelip geçenlerin dikkatini çekmiştir. İnsanlar bu afişlerin önünde resim çektirme yarışına girmişlerdir. Ümit ediyorum ki bu filim Aksaray´ın tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır.

     Cuma günü Belediye Başkanımız Yazgı bu filmin tanıtımı için bazı basın yayın organlarını gezerek basında yer alması için çalışmalarda bulunmuştur. Ayrıca Cumartesi günü filimin yönetmeni ve oyuncularını Aksaray standına davet etmiştir. Bu davette yer alan sanatçıların ilgi ve alakalarını yarın sizlere aktaracağım.

     İlk üç günde görünen o ki bu tür fuarlarda yer almak tanıtım için çok büyük bir şans diye düşünüyorum. Bazı illerin stantlarında gördüğüm ilin tüm sivil örgüt üyelerinin bir arada tanıtıma katılarak illerinin ürünlerinden kültür ve turizmine kadar tanıtımına katılmlarını kıskandığımı söyleyebilirim. Neden bizim ilimizde bu tür tanıtıma el birliği içinde katılmayalım.

     Yarın konuya devam edeceğim, bu arada İstanbul turu yaparak Aksaraylı hemşerilerime televizyon görünümü için fuar görüntüleri dışında İstanbul´da bazı yerleri gezerek sizler için çalışma yaptım bunları sizlere aktaracağım.


1.02.2016 07:56:26

Erdogan Kaya

Muhteşem Emit Tanıtımı

Muhteşem Emit Tanıtımı