Çizerinin imzası olmayan bir resim olur mu?Çizerinin imzası olmayan bir resim olmadığı gibi yazarı olmayan kitap gördünüz mü?

   Dünyada ve ülkemizdeki barınma ve diğer maksatlarla yapılan binalar ile köprüler ve ibadet hanelerle, hanlarla hamamların mimarları ve ustaları yoktu da  bunlar gökten bulundukları yerlere zembille mi indiler?

   Bu sivil, askeri ve diğer kamu hizmetleri için yapılan veya kullanılan eserler onları yapanların isimleriyle anılmazlar mı?

   Bir resmi çizen ressam, kitap yazan Yazar’ın bu eserlerine isimlerini vermelerinden dolayı kendileri kınanabilir mi?

   Ressam veya Yazar’ın kendi eserine ismini vermesi veya imzasını atması kınanamayacağı gibi her hangi bir binanın mimarı veya giderlerini karşılayanıyla bu binayı yapanın isminin anılması da kınanabilir mi?

 Elbette ki kınanamaz?

  Şehirlerin atası sayısız ilkler ve teklerin merkezi iyi insanlar ve zaferler diyarı Selçuklunun şanlı başkenti Aksaray’ımızı hiçbir zaman hak etmediği, asla ve asla da hak etmeyeceği 2. İlçelik esaretinden kurtarılması da benimde içinde bulunduğum 1 elin parmaklarını geçmeyenlerin eseri değil mi?

   Değil diyenlere hodri meydan.

   Bu eserin gerçekleştirilmesinde pay oranları farklıda olsa Aksaray’ın 2. vilayet ligi 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal, memleketimizin hayırlı evladı merhum MehmetAltınsoy,merhum Raşit Daldal,merhum Çapan Tekeli ve benim ortak çabamızın eseridir.

 AKSARAY VİLAYETİNİ 4 YIL ÇAPAN TEKELİ İLE BİRLİKTE 21 YILDIRDATEK BAŞIMA KORUYUP,KOLLAYIP GELİŞTİRME MÜCADELESİNİ VERİYORUM!!!

    Aksaray’ın ikinci ilçelik esaretinden kurtulması için 6 yıl boyunca akılla, maddi ve manevi fedakârlıklarla verilen mücadelenin ardından bu eserimizin oluşturulmasından sonra ise bu eserin sahip olması gerekenlerin merhum Raşit Daldal ve merhum Mehmet Altınsoy tarafından dönemlerinde gerekenler yapıldı.

    Çapan Tekeli kardeşimizle ikimizde bu eserin ortaklarından olarak merhumun ölümüne kadar birlikte, onun 24 Aralık 1993’deki vefatından günümüze kadarda vilayetimizi korumak, kollamak ve geliştirmek için ise kendi mesleğimin görev sahasına giren konularda canla başla gerekenin mücadelesini yapıyorum.

 “ VELİYATİMİZİN MİMARLARI” EMEĞİ OLMAYANLARA BATMIŞ!!!

    Aksaray’ın il olması için  dar maddi ve manevi imkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak mücadele ederken buna inanmayan, bizleri aşağılayan, azarlayan küçük görenlere rağmen Rabbimiz Bu güzelliği memleketimize nasip ederken bizleri de buna vesile etti.

HER YIL 8 DAFA VİLAYETLİK MÜCADELEMİZİ,İLÇELİĞE DÜŞÜRÜLMEMEZİ,2 DEFADA ÜNİVRESİTEMİZİN KURULMASI MÜCADELESİNİ VE BAŞARIMIZI GÜNDEME GETİRİYORUM

    Her yıl 2’si 13 Ekim 1920’deki il oluşumuz,3’ü 1989’daki bizzat bizlerinde içinde bulunduğumuz mücadeleyle il oluşumuzun gerçekleştirilmesi ve 3 defada 1933’de vilayetlikten düşürülmemiz olmak üzere her yıl toplam olarak 8 defa olmak üzere günlerce Vilayet oluşumuzu.

   Vilayetlikten tekrar düşmememiz için yapılması gerekenleri ve 2 defada Üniversitemizin kurulması mücadelesini yazıyorum.

    Aksaray’ın Vilayet olmasından sonrada Üniversitemizin kurulması, ihale aşamasına gelen Tren hattımızın kurulması konusunda da bir çabaları olmayan, 25 yıldır bir gün dahi olsa Vilayet ligimizin yıldönümlerini kutlamayan, gerçekleştirenleri de anmayanlar utançlarından dolayı yerin dibine geçeceklerinden birde arlanmadan  kendimi öne çıkarttığımı sağda solda belirtiyorlarmış.

    Taş olsaydınız da başımı yarsaydınız da bu gün bu eserlerin gerçekleşmesinde sizin adınız olsaydı.

    Sizinki hem kel hem de fodulluktur.

   Adam gibi adam olun sizde milletimize yararlı olacak eserlerin oluşmasını sağlayın ve altına da göğsünüzü gerer gere imzanızı atın.

   Yani sözün özü ”Kıskanma ne olur, çalış seninde olur.”!!!

 

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


25.06.2014 00:00:00

Ali Genç

Mimar`ın Eserine İsmini Vermesi Suç mu`

Mimar?ın Eserine İsmini Vermesi Suç mu?