1961 Anayasasının yürürlüğe girmesinden geçen senenin 15 Temmuz´undaki kahraman askerlerimizin elbiselerini giyen kalplerini ve beyinlerini Fetö/Pdy ye satmış olan teröristlerin alçakça kalkışmasının bertaraf edilmesine kadar milletimizin milli egemenliği maalesef sözdeydi.

    Çok partili sisteme geçildiğinden bu yana geçen 67 yıl boyunca yapılan tüm çalışmalara rağmen iktidar olanın muktedirliği de 15 Temmuz´dan itibaren ivme kazanarak devam etse de milli iradenin halen tam olarak milletin kendisinde değil!!!

     Milletin tam hakimiyeti milli iradesini ortaya koymak olduğuna göre maalesef şimdiye kadar milli iradenin ortaya konduğu tüm seçimlerde hem Anayasal olarak, hem de yasal olarak milletin egemenliği sandığa giderek oyunu kullanmaktan öteye maalesef bir türlü geçilemedi.

    Çünkü halen yürürlükteki 1961´in b ir çok yönüyle kopyala yapıştır şeklindeki ikizi olan 1982 anayasasına göre milletin iradesine silahlı ve silahsız bürokratların ortak olduğunu belirten maddesi orada duruyor.

   Bu nedenle  milletin emrinde olmaları gerekirken kendilerini zinde görerek sözdeki patronlarına karşı özde kendilerini milletin amiri olarak görenler istedikleri vakit bulabilecekleri ilk fırsatta bu ortaklık haklarını atanmış silahlı ve silahsızlar kullanmak isteyebilirler.

    Bunu yaptıklarında da kendilerini durduracak bir Anayasal ve yasal engelde malesef yok!!!

   1921 ve 24 ANAYASALARINDA MİLLİ EGEMENLİK KAYITSIZ VE ŞARTSIZ MİLLETİNDİ!!!!

      Düşman işgalinde bulunan vatanımızın kurtarılması için yapılan 1921 tarihli Teşkilatı Esasi yenin 7. maddesinde: ?Hakimiyet bilakaydü şart milletindir? diye belirtiliyor.

     Ülkemizin düşman işgalinden kurtarılmasından sonra bu topraklar üstünde Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasından sonra yürürlüğe giren 1924 anayasasında da milli egemenlik 3.,4.,5.,6. Ve 7. Maddelerde ?Madde 3- Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir. ,Madde 4- Türk milletini ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi temsil eder ve Millet adına egemenlik hakkını yalnız o kullanır.,
     Madde 5- Yasama yetkisi ve yürütme erki Büyük Millet Meclisinde belirir ve onda toplanır. ,Madde 6- Meclis, yasama yetkisini kendi kullanır. ,Madde 7- Meclis, yürütme yetkisini kendi seçtiği Cumhurbaşkanı ve onun tayin edeceği Bakanlar Kurulu eliyle kullanır.

,Meclis, Hükûmeti her vakit denetleyebilir ve düşürebilir.? diye net bir şekilde ortaya konuyor.

1961 İLE 82 ANAYASASINDAİSE  MİLLETİN HİZMETKARLARI OLAN SİLAHLI, SİLAHSIZ ATANMIŞLAR MİLLİ İRADEYE ORTAK YAPILARAK DARBECİLİĞİN ÖNÜNÜN AÇILMASIYLA İRADEYE İPOTEK KONDU!

   Ekmeğini yedikleri, sahipleri ve velinimetleri millete karşı yine milletin parasını verdiği silahlarla darbe yapanlar tarafından 27 Mayıs 1960 kanlı darbesinden sonra oluşturulan sözde kurucu meclise hazırlatılan ve millet iradesine atanmışların ortak edilmesiyle istikrarsızlığın önünü açan 1961 anayasasında ise egemenlik şöyle düzenleniyor;

     IV. Egemenlik Madde 4- Egemenlik kayıtsız şartsız Türk Milletinindir.
   Millet, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organlar(Ortak edilen silahlı, silahsız atanmışlar(!) eliyle kullanır.!!!,Egemenliğin kullanılması, hiçbir suretle belli bir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ, kaynağını Anayasadan almıyan bir devlet yetkisi kullanamaz.

   1982 Anayasasında da millet iradesinin kullanılmasını engelleme yani milletin hür iradesine atanmışların ortak edilmesi konusunda değişen bir şey  yok.

    Bu anayasada da; VI.  Egemenlik: MADDE 6. ? Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir., Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları(!) eliyle kullanır. ,Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz.

MİLLETİN MİLLİ İRADESİNİN GERÇEK HÂKİMİYETİNİ SAĞLAMANIN YOLU MİLLETİN VEKİLLERİ TARAFINDAN HAZIRLANACAK MİLLETLER ARASI NORMLARDAKİ HUKUKA DAYALI MİLLETİ MERKEZE ALAN DEVLETİ MİLLETE HİZMETKAR YAPAN TAM SİVİL VE TAM DEMOKRATİK ANAYASADA!

   Şimdi yani 1950´den bu yana geçen 67 yıllık zaman içinde ilk defa hükümetin muktedir olmasının da sağlanması fırsatının en iyi şekilde değerlendirilmesi milletimiz ve geleceğimiz olan evlatlarımız için bulunmaz bir fırsattır.

   Millet iradesinin de maksimum seviye olduğu bu fırsat  Ak Parti ve MHP tarafından en iyi şekilde değerlendirilip diğer partilerinde desteğiyle referanduma gidilmeden kabul edilecek sayı bulunabilin irse bu sayıyla.

    Bulunamaz ise 16 Nisan Referandumunda oylanan maddelerin aldığı destekle kabul edilecek milletler arası normlarda, yasaları  değil hukuku öne çıkartan merkeze milleti alan ve devleti  ise millete hizmet etmekle görevlendiren tam sivil ve tam demokratik anayasanın zaman geçirilmeden yapılması.

    Millet iradesini de tıpkı 1921´le 24 gibi hiç kimseyi ortak etmeyen madde ille de gerçek millet hakimiyetinin  A.´ dan Z´ye kadar sağlanması için gerekenlerin zaman geçirilmeden yapılması dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

(*) Bugünkü yazımda kullandığım anayasa maddelerini ?http://www.anayasa.gen.tr/1921ay.htm,-https://www.tbmm.gov.tr/anayasa/anayasa24.,61.82 htm´ sitelerinden aldım. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Ali Genç.

 

 


30.04.2017 22:10:12

Ali Genç

Milli İradenin Sözde Olmaktan Çıkartılıp Millete Verilmesini Sağlama Zamanı

Milli İradenin Sözde Olmaktan Çıkartılıp Millete Verilmesini Sağlama Zamanı