Olay tıpkı 2011 Genel seçimleri öncesi Bakanlık yapan komşu kardeş Kırşehirli tarihten bi haber bir siyasetçisinin Osmanlı döneminde Kızıl ırmaktan bu yana Kırşehir´in bir karış toprağı olmaması gerçeğine rağmen önce aslı astarı olmayan bir yalanla Sarıyahşi, Ağaçören ve  Ortaköy ilçelerimizin eskiden kendilerine bağlı olduklarını işkembeyi kübradan atması.

   Bizim istisnanın dışında kalan üstlerine ölü toprağı ekilmiş siyasetçilerinin, Meslek Odaları ve STK´larının gerekli tepkiyi göstermemesi üzerine buraların tekrar kendilerine bağlanması akla ziyan isteğine karşı Folklor araştırmacısı Cihan Emel Demiryürek ve benim çabam, bu çabamızla konya  kanalize ettirdiğim dönemin siyasetçileri BBP il başkanı Servet Karatay,CHP milletvekili adayı Mahmut Öztürk ve Müsiad başkanı Zeki Kalya´nın çabasıyla söylediğine kendisini pişman ettirerek susturduk.

 NİĞDE HABER SİTESİ MAL BULMUŞ MAĞRİBİ GİBİ ASILSIZ HABERİN ÜSTÜNE ATLAYARAK TARİHİN TEKERRÜR EDECEĞİ(!) VE AKSARAYIN 28 YIL SONRA TEKRAR NİĞDE´YE BAĞLANACAĞINI(!) YAZDI!

    2 aya yakın zamandır neredeyse zamanımın tamamını ailemle birlikte merhum babam Kalaycı Hacı Şammas ve  ağabeyi Hacı Osman amcam tarafından yaptırılana kır çeşmelerini yeniden yaptırmakla meşgul olduğumdan ve buralarda da internetin çok yavaş olması nedeniyle orta başlığa aldığım konuyla ilgili yapılan haberi  önce aramızda siyaset üstü kardeşlik bağı bulunan Avukat Ayhan Erel bey tarafından Whats App´ıma atılan oğlum Yunus Şammas´ın fark etmesinden sonra haberdar oldum.

   Daha sonra ise bu konuda kamuoyumuzda oluşan infiale şahit olunca bu günkü haberimizde belirttiğim gibi  konuyu ilimiz milletvekilleri Ak Parti Mky kurulu üyesi ve Grup başkan vekili  İlknur İnceöz ve Mustafa Serdengeçti´ye ilettim.

   Aksaray´ın 59 yıl süren 1. Vilayetlik çabalarını ve alınan sonucu bilen, bu konudaki  yazılı ve sözlü kanıtlara sahip olan ve bunu 2008´den bu yana her yıl ortalama 2 defa haber ve köşe yazılarıyla gündeme getiren.

   56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtulmanın ise medyadaki meşalesini elimdeki belgeyle vesile olan ve  2 yıl boyunca can kardeşim ve meslektaşım merhum Çapan Tekeli ile birlikte ve bize destek olan meslektaşlarımızla istikrarlı şekilde aralıksız sürdüren olarak ve  Aksaray´ın artılarını, Niğde´nin ise eksilerini de bilen olarak somut gerekçelerle Aksaray´ın bundan sonra  hiç bir yere bağlanmayacağını  bu haberi yapan siteye yaptığım hemşerilerimizin duygularını aksettirdiğime inandığım yorumumu aşağıda taktirinize sunuyorum ;

AKSARAY´IN NİĞDE´YE BAĞLANACAĞINI SÖYLEMEK AÇ TAVUĞUN KENDİSİNİ DARI AMBARINDA GÖRMESİNDEN HİÇMİ HİÇ BİR FARKI YOK!

?Aç Tavuk kendisini darı ambarında mı görürmüş desem, olmayacak duaya amin denmez mi desem hatta bu konuda söylenen sözlerin tamamını arka, arkaya, alt alta yazsam inanın yine de bu saçmalığa tam cevap olmaz!!!

 NE TEK PARTİ DÖNEMİ, NEDE MECLİSTE AKSARAYLI OLMAYAN AKSARAY MİLLETVEKİLLERİ VAR!!!

  Sebeplerine gelince öncelikle dönem tek parti dönemi değil!

 Aksaray ın şu anki nüfusu Niğde´den 50 bin fazla.

Yakın zamanda yani 10 yıla kalmadan aramızdaki bu fark en az 100 bini geçer.

 İstikbalde yani çeyrek asır sonra ise bizim ilimizin şehir nüfusu 1 milyonu bulduğunda Niğde şehri çeyrek milyona bile ulaşmazken il nüfusu ise yine bizim en fazla yarımız kadar olabilir!!!

Kaldı ki yakın bir zamanda aynı anda 2 tren hattına birden, orta vadede ise kendi hava limanına kavuşacak olan Aksaray bu yatırımlarla füze gibi kalkınacak.

   Birde bizim 1933´de Vilayetlikten 2987 sayılı kanunla düşürüldüğümüzdeki gibi Kütahya lı olan ve atamayla Aksaray Milletvekililğine gelen hayatında bir kaç defadan başka Aksaray´ı görmeyen.

  Kanunun kabul edilmesi esnasında yaptığı konuşmada ekmeğini yediği yeri savunacağına, karşı çıkacağına "Gelin misali hem ağlar hem giderim" akla ziyan cümlesini kullanan Osmanlı döneminde Niğde de Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Besim Atalay yok.

    Biri Ak Parti Myk üyesi ve grup başkan vekili olan İlknur İnceöz olmak üzere Aksaray için bin canları olsa binini de seve seve verecek olan Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti gibi vekillerimiz var.

    O nedenle Evvel Allah(C.C.)ın izni ile tarihin tekerrür etmesi söz konusu değil.

   Yani sözün özü eski çamlar bardak oldu. Komşu Niğde li meslektaşımızın söylediği bal kabağı oda her mevsimde bulunmaz.

   Aksaray ve Niğde kıyasını afaki olarak değil 1977-89 yılları arasında Günaydın gazetesinin Niğde il temsilciliğini yapan ve Niğde ilinin tamamının coğrafyasını her türlü kapasitesini bilen olarak belirtiyorum.

1861-1920 VE 1933-89 YILLARI ARASINDAKİ AKSARAY´IN VE AKSARAY LILARIN ÇEKTİĞİ SIKINTILARININ BAŞKA HİÇ BİR YER TARAFINDAN YAŞANMASINI İSTEMEK İNSANİ VE DİNİ OLMAYACAĞINDAN BAZI YORUMCULARIN NİĞDE´NİN AKSARAY´A BAĞLANMASI İSTEKLERİNİDE ASLA DOĞRU BULMUYORUM!

Atalarımızın geçimsiz bir aile olmaktansa iyi komşu olmanın daha iyi olacağı sözleri gereği Niğde´nin de hangi sebepten olursa olsun kendisinden her yönüyle ileride olan Aksaray´a bağlanmasını da orta başlıkta belirttiğim sebepler nedeniyle istemem.

   En güzeli eski yaraları kaşımadan her iki yerinde kendi başına vilayet olarak kalmalarıdır.? dedim.

   Dünya durdukça Aksaray´ımızın gelişerek hak ettiği yüksek konumlara gelmesi, bunun için bu toprakların ekmeğini yiyip, suyunu içen ve havasını soluyanların gereğini yapmaları, aksinden ise fersah, fersah kaçınmaları dileğiyle.

    Cuma´nız Mübarek olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


6.10.2017 09:38:47

Ali Genç

Eski çamlar bardak olduğundan tarihin tekerürrüne izin verilmez!

Eski çamlar bardak olduğundan tarihin tekerürrüne izin verilmez!