24 Haziran Pazar günü sandığa giderek 2 iki oyu evet mührünü basarak aynı zarfın içinde sandığa attık. Sandığa attığımızı oyun biri ülkemizde istikrarlı yönetimi sağlayacak parlamenter sistemden doğan akla gelen tüm olumsuzlukların müsebbibi olan Koalisyon dönemlerini ortadan kaldıracak yeni sistem olan Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş sağlayacak güveni direk milletten alan Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin bu ilk oylamasında sandığa giden milletimizin %52.59´u bu görevi Cumhurbaşkanı Erdoğan´a verdi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bugün TBMM´sinde yapacağı yeminle resmen görevine başlayacak.

   Sandığa giderek kullandığımız ikinci oyla ise Cumhurbaşkanlığı sisteminin başıboş kalmaması ve yapılması muhtemel yanlışların sigortası olacak Türkiye Büyük Millet Meclisinin 27. Dönem Vekillerini seçtik.

SEÇİMİ KAZANANLAR DAHA ÇOK SEÇİM KAZANABİLMEK,KAYBEDEN VEYA AZ OY ALANLAR İSE İLK SEÇİMİ KAZANABİLMEK VEYA DAHA ÇOK OY ALABİLMENİN MEŞRU YOLLARINI DÜŞÜNMELİ!!!

   Atalarımız ?Dün dünde kaldı cancağızım artık yeni şeyler yapmak lazım!? demişler.

  Bu ve bunun benzeri güzel temennilerin gereği Pazar günü yapılan Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçiş seçimiyle birlikte yapılan 27. Dönem Milletvekilliği oylamasında milletimizin teveccühüyle kazananlar belli oldu.

   Milletin tercihi hoşumuza gitse de gitmese de başımız gözümüz üstüne.

    Seçimin galipleri milletimizin bu tercihine layık olmalı, kaybedenler ise seçmene kızmak yerine kendilerinin neden millet tarafından tercih edilmediğinin analizini yapmalı.

    Bu samimi analiz ve vicdan muhasebesiyle yapılacak ilk seçimde oylarını nasıl arttıracaklarını, yani daha çok vatandaşı nasıl meşru çerçevede ikna edeceklerini düşünüp bunun yollarını bulmalı.

ŞİMDİ DEVLETLE MİLLETİN, MİLLET İN İSE BİRBİRİNE SARILARAK KARDEŞLİĞİ YÜCELTMESİ ZAMANI!

   Seçimi kazanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile kendisinden 10 puan daha oy alan Partisi bir bildiri yayınlayarak seçim esnasında kendilerinin veya karşı tarafın yaptığı propagandalarda geçen inciticide olsa söylenenlerin geride kaldığı belirtilerek tüm vatandaşlarımızla siyasi fikir ayrımı ,mezhep, meşrep ve etnise farkı gözetilmeden daha çok güçlü bir şekilde sarılmalı.

   Muhalefet partileri de Cumhurbaşkanı ve seçimin 1. si olan Ak Partiden gelecek olan bu sözlere aynı şekilde sempati ile karşılık vermeli.

   Milletimizin tüm fertlerinin de seçim esnasında karşılıklı olarak bir birilerine söyledikleri, yazdıkları ve çizdikleriyle sosyal medyadaki söylenenleri bir tarafa bırakarak tamamımızın bir gemide olduğumuz ve bu geminin de isminin Türkiye olduğunu.

  Bu geminin su almasıyla hepimizin batacağının göz önüne alınarak eski husumetleri unutarak bir birimize sarılmamızın sağlanması için yeni bir beyaz sayfa açılmalı.

   Bununla devletle milletin daha da birbirine sarılması, ülkemize ve milletimize dışarıdan ve içeriden gelecek tüm maddi ve manevi saldırılar karşısında çelikten aşılmaz bir duvar oluşturmalıyız.

SEÇİM ÖNCESİ VERİLEN SÖZLER İYİ BİR PLANLAMAYLA TEKER,TEKER YERİNE GETİRİLMELİ!!!

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile genel başkanı olduğu Ak Parti ise seçimlerde verilen sözlerin yerine getirilmesi için bulunacak kaynaktan yapılacak yatırımın ivediliği göz önüne alınarak bu ivedilik sırasıyla tamamının verilen süre içinde gerçekleştirilmesi için kollar hemen sıvanmalı.

 İLİMİZİZİN İSTİKBALİ İSE 1. OLMAZSA OLMAZIMIZ AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTIMIZIN İHALESİNİNİN YAPILMASIYLA CAN DAMARIMIZ E.90´IN CEZİBESİNİ DEVAM ETTİRECEK TEDBİRLERDE!!!

    Bu çerçevede Ak Partinin 2004 Mahalli seçim vaadi olan ve o günden bu yana başta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlar Davutoğlu ve Yıldırım ile Ulaştırma Bakanları ve DDY Genel Müdürleriyle ilimiz milletvekilleri tarafından onlarca defa tekrarlanan ve ihale merhalesine gelen.

   2 Haziran günkü Ak Partinin ilimizdeki mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ?İhalesini yakında yapacağız? sözünü verdiği istikbalimizin1. olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla tren hattımızın ihalesinin bitim tarihide belli olacak şekilde en kısa zamanda yapılması.

   Aksaray´ımızın merkezi ve Ağaçören ile Sarıyahşi ilçelerimizle birlikte Şereflikoçhisar, Kulu, Cihanbeyli, Haymana, Evren, Altunhisar, Ereğli ve Ulukışla ilçelerinde dolayısıyla ilim ve bu 10 ilçede yaşayan toplamı milyonu aşan insanlarımızın direk ve dolaylı olarak can damarı olan.

    Etrafından çalışan 15000 kişi ve bunların bakmakla yükümlü oldukları 75000 kişinin de istikbali olan E.90 karayolunda her sene meydana gelen trafik kazalarındaki can ve mal kayıplarının milimize edilmesi.

  Ayrıca bu yolun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak olan 5 Şubat 2017 gün ilimizi ziyaretinde tarafımdan kendisine sunulan ve UDH Bakanı Ahmet Arslan tarafından da uygun bulunan tedbirlerin zamanında alınması başta olmak üzere ilimize sözü verilen diğer hizmetlerimizin zamanında yerine getirilmesinde.

MUHALEFET PARTİLERİYLE MESLEK ODALARIYLA STK´LARIN İSE SÖZ VERİLEN HİZMETLERİN GELMESİNİ ARALIKSIZ TAKİP ETMELERİ,GECİKMESİNİ TENKİT EDEREK HIZLANDIRMASINI SAĞLAMALI!

   Demokrasilerin olmazsa olmazı olan Muhalefet partileriyle Meslek Odaları ve STK´lar ise hem Türkiye genelinde verilen sözlerin hem de ilimize verilen sözlerin tutulmasını takip etmeleri, bu konuda gerekenlerin yapılmasını sürekli olarak yapacakları toplantılarla kamuoyuyla paylaşarak bu hizmetlerin gecikmesinin önüne geçmeleri gerekir.

   İktidar ve muhalefet partileriyle Meslek Odaları ve STK lar tarafından gerekenlerin zamanında yapılması dileğiyle yeni dönemin ülkemize, bölgemize tüm mazlum ve mağdurlarla  tüm insanlık alemine hayırlı olmasını Ulular, Ulusu Mabudumuzdan dilerim.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


9.07.2018 09:35:08

Ali Genç

Milletin Birbirine Sarılması, Kazananların İse Söz Verdikleri Hizmetleri Verme Zamanı!

Milletin Birbirine Sarılması, Kazananların İse Söz Verdikleri Hizmetleri Verme Zamanı!