İstiklal Marşımızın yazarı merhum Mehmet Akif tarafından ?Asımın  nesli ? olarak belirtilen, genelde Menderes ve Özal döneminde, özelde ise son 16 yıldır gerçekleştirilmeye çalışılan.

   Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise? Milli ve Yerli? şeklinde telaffuz edilen bu ülkemiz insanlarının özelliklede geleceğimiz olan gençlerin kendi öz benliklerini sevmelerini.

   Dini ve milli duygularına ve bu duygularla oluşan kendimize ait olan yerli kültürümüze sahip çıkılması konusundaki sözlerinde belirtilen millilik ve yerlilik maalesef gelip geçen iktidarların istisnanın dışında olanları haricindekiler tarafından ya önemsenmedi, veyahut ta ciddi bir şekilde konuya gereken değer verilmedi.

 ÇOK PARTİLİ DÖNEMDE YERLİ VE MİLLİLİĞİ ŞEHİT BAŞBAKAN ADNAN MENDERES VE 8. CUMHURBAŞKANIMIZ TURGUT ÖZAL´DAN BAŞKA SAVUNAN GEREĞİNİ YAPAN OLMADI!

   İstikbalimizin milli ve yerli kültürde olduğunun istisnalarının ilki Şehit Başbakan, milletin 1. adamı Adnan Menderes ve milletimizin Menderes´ten sonraki 2. adamı olan 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal iktidarlarıdır.

   Bu iki liderin iktidarları dışında Ak Parti gelinceye kadar milli ve yerlilik fikri sahipsiz kaldığından bu hükümetin ise iktidarını ilk 10  yılında milleti ve değerlerini dışlayan atanmışların  engellemeleri nedeniyle ancak son yıllardaki samimi çabalarla  bu sağlanmaya çalışılıyor.

   Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın samimi çabalarına rağmen maalesef halen bu konuda istenen yere gelinememesi nedeniyle gençlerimizin yabancı kültürlerden kurtarılması sağlanamadı.!!!

 MİLLİK VE YERLİLİK ANCAK VE ANCAK BUNU TAM BENİMİSYEN ÖĞRETMENLERLE SAĞLANABİLİR!

  Türkiye´nin istikbali olan, bu nedenle de Muhafazakârlar tarafından savunulan milli ve yerliliğin çözümü Müslümanların 15 Asır adaletle hükmetmesini sağlayan  yüce dinimiz İslam´dır.

ULUSALCILARIN MİLLİ OLAN MİLLİYETÇİLİĞİN KARŞILIĞI FİKİRLERİNİN BAŞARISIZLIĞININ SEBEBİ BU FİKİRLERİN TARİH BOYUNCA MANİVİYATI DIŞLAYAN MATERYALİZME DAYANMASIDIR!!!

   Referansları yüce dinimiz İslam olan ve milli değerlerini referansları olan dinimizin emirleri çerçevesinde oluşturulan fikirlere sahip olanlarla dini konularda aralarında tam mutabakat olmasa da ulusalcı sosyal demokratların maksadı da her ne kadar ulusalcılık  fikriyle savunulana  yerli ve milliliğe yakın olsa da dinden ve dinin tüm ögelerinden soyutlandığından bizim milletimizin fikirlerinin dışındaki materyalistliğin peşine düşülmesi bu fikirlerin başarısızlığının sebebidir.

ALLAH(C.C.) VE TIP İLMİNİN RET ETTİĞİ KAFTASÇILIK YERİNE GERÇEK MİLLİLİĞİ SAVUNAN MİLLİYETÇİLERDE YERLİ VE MİLLI OLANI VE BUNA GÖRE YETİŞEN NESİLLERİ ,SEVİYOR VE İSTİYORLAR!

    Aslında inanç yönüyle ulusalcı solculardan çokta farklı olmayan Allah(c.c.) ve Tıp ilmi tarafından ret edilen insanlık ve birlik düşmanı olan her hangi bir ırkın üstünlüğünü savunan kafatasçı ve ırkçıları bir kenara bırakırsak milli olanı savunan milliyetçilerinde milli ve yerli olana sahip olmaları, ülkemizde bu şablona uygun nesillerin yetişmesi, yani milli ve yerli meselelerimize sahip çıkan Ezan, Kuran, Bayrak ve Namus mefkuresine bağlı yeni bir neslin yetişmesini  canı gönülden istiyorlar!!!

   Bu mutabakata rağmen maalesef On yıllarca Öğretmen yetiştirilmesindeki uygulanan müfredat, özellikle 28 Şubat Post modern darbesinde zirve yapan din ve buna bağlı olarak milli değer karşıtlığına pirim verilmesi nedeniyle öğretmenlerin muhafazakar ailelerden gelenlerin, muhafazakar cemiyetler ve cemaatlerde yetişenlerin dışında kalan genel çoğunun dine mesafeli olan ideolojilerin ışığındaki verilen eğitimle bilgilendirilmeleri.

   Yine Formasyon eğitimlerinin de aynı şablonla yapılması nedeniyle geleceğimizi teslim ettiğimiz evlatlarımızın tam alarak milli ve yerli olarak yetiştirilmesi mümkün değildir.

   Durum böyle olunca da gelecekte bu ülkenin milli meselelerini  kendi çıkarlarından üstün tutan nesillerinde yetiştirilmesi zor, hem de çok zor!!!

MİLLİ VE YERLİ  DÜŞÜNEN NESİLLER ANCAK BÖYLE DÜŞÜNEN ÖĞRETMENLERCE  YETİŞTİRİLİR !

  Ülkemizin kıyamete kadar birlik ve dirliğini koruyarak hızla kalkınarak fikir ve inanç ile müteşebbislik hürriyetini maksimum seviyeye çıkartmasının ve bununla muasır milletlerinde üstüne her yönüyle çıkılmasının yegane çaresi  akla gelen her konuda referans olarak  Yüce dinimiz İslam´ı alan ve bu çerçevede  dinimizin başta ibadetleri ve ilimi emreden naasları olmak üzere tüm emir ve yasaklarını  kabul eden.

     Sadece kabul etmekle kalmayarak ilmi ve ibadetleri emreden isteklerin birbirinden ayrı tutulmadan çift kanatlı kuş misali uygulayan, kendisi uygulamasa da uygulayanları seven tüm insanların tende, Müslümanların ise dinde kardeş olduğunu savunan gençler yetiştirilmeli.

  Bunun için ise orta başlıkta belirtilen öğretmenlerin olması gerekir.

  Milli Eğitim Bakanlığımız ile Üniversitelerimizin iş birliğiyle ülkemizin istikbalinin yegane kurtuluşu olan Millilik ve yerliliğin hakimiyetinin sağlanabilmesi için yeni milli ve yerli bir neslin yetiştirilmesini sağlayan müfredatın belirlenmesi ve bu müfredatla okullarını bitirenlerin aynı  formasyon eğitiminden de geçirilmesi.

   Mevcut öğretmenlerin ise yılın belirli zamanında düzenlenecek hizmet içi eğitimlere alınarak eski milli olmayan şablonların yerine yeni, yani bize uygun şablonlara göre aldıkları eğitimle milli şablona bürünmelerinin sağlanması dileğiyle eli öpülesi öğretmenlerimizin yarın kutlanacak öğretmenler gününü hak ettikleri tüm maddi ve manevi imkanlara kavuşturulmaları dileğiyle tebrik ederim.

   Cuma´mız mübarek olsun.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


23.11.2018 00:03:10

Ali Genç

Milleti Gibi Düşünen, Milletinin Dini İle Milli Değerlerini Seven Ve Öğreten Öğretmen

Milleti Gibi Düşünen, Milletinin Dini İle Milli Değerlerini Seven Ve Öğreten Öğretmen