MHP Milliyetçi Hareket Partisinde son günlerde yaşanan paralel tartışması hız kesmeden devam ediyor. Efendim bu lafı ben Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçekle çıktığım canlı yayın esnasında konuyu sorduğumda birçok MHP´li arkadaşlardan tepki almıştım. Ama şimdi konu kendi içlerinde ve Sayın Genel Başkan Bahçeli tarafından dillendirilince tık yok. Demek ki, ben o gün sorduğum soruda haklı imişim.

      Açık ve net olarak söylemeliyim ki, 7 Haziran ve 1 Kasımda Paralel yapı her iki seçimde de MHP´nin güçlü olduğu yerlerde MHP´yi açık ve alenen desteklediler. Hatta Aksaray´da hasta yatağında yatan hastaları bile MHP oy atmaları için sandığa taşıdılar. Bunu inkâr eden olursa kendi yakın tanıdıklarımdan bunu ispat ederim.

      Paralel yapının desteğinin içinin fos olması ve MHP´ye ot kaybettirmesi akıllarını dank ettirdi. Onlarda anladı ki paralelin o kadar oy tabanının olmadığını içinin boş olduğunu. Hatta kendilerine oy kaybettirdiklerini öğrendiler ama iş işten geçti. Belki de daha önceki dönem bazı MHP Milletvekillerine kurulan kaset tuzaklarının devamı olma endişesi taşımalarından dolayı paralel yapıya karşı duramamışlardır.

     Hani Nasrettin hocanın bir hikâyesi var:

      Hoca eve 2 kilo et almış, hanımına da, ? hanım bu eti akşam pişir yiyelim? demiş.

    Ama hanım hocanın getirdiği eti hoca gelmeden gün içinde pişirip yemiş. Akşam hoca eve gelince hanımına sormuş:  ? hanım aldığım eti pişirdi isen getir yiyelim? demiş.

     Hanım, ? hocam getirdiğin eti ben görmeden kedi yemiş? demiş.

     Buna sinirlenen hoca hemen kediyi bulup kantara çekmiş. Kediyi tartan hoca kedinin kilosunun iki kilo olduğunu görünce hanıma sormuş:

       Hanım kedi eti yediğini söylüyorsun ama tarttım kedi iki kilo geliyor. Eğer kedi eti yediyse kedi nerede? Eğer bu et ise kedi nerede? demiş.

      İşte benimde aklıma gelen eğer MHP´nin aldığı oy paralel yapınınsa, MHP´nin oyu nerede. Bu oy MHP´nin ise paralel yapının oyu nerede? İşte bunu gören Sayın Bahçeli ister istemez paralel yapıya tavır koymuştur. Hatta bu tavır Paralel yapının MHP bir Genel Başkan adayı dayattığını işaret ederek Meral Akşener´i işaret etmiştir. Akşener´i Feto medyası sürekli gündeme getirmiştir. Bununla ilgili Güneş Gazetesini haberini sizlerle paylaşayım:

       Siyasi hayatına başladığı günden şimdiye kadar, FETÖ ile sıkı ilişkilerini daima perde arkasında tutan Akşener, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri de dahil olmak üzere Paraleller tarafından her seçimde aday gösterildi. FETÖ medyası, Akşener´e övgüler yağdırırken, seçim yenilgilerinden sonra Meral Akşener´in ismi parlatılıp genel başkanlık koltuğuna oturması için zemin hazırlandı.

      Akşener, İçişleri Bakanı olduğu 1996´da örgüte devletin kapılarını açan isim olmuştu. FETÖ lideri Gülen tarafından yönlendirilen bürokratların istenilen kademelere gelmesinde rol oynayan Akşener, hükümete verilmek istenen mesajlarda da aracı olmuştu. 17-25 Aralık darbe sürecinde de FETÖ´ye desteğini göstermiş, Paralelci polislerin açığa alınmasından dershanelerin kapatılmasına kadar her konuda örgütün yanında saf tutmuştu. Siyasi alanda başı sıkıştığında en büyük yardımı Pensilvanya´dan alan Akşener, Paralel Yapı´ya desteğini açık açık itiraf etmişti. Meclis´teki grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bahçeli´nin,  ?Adaylardan biri Gülen´in MHP´de görevlendirme girişimidir.

?Herkes aklını başına alsın? sözleriyle Akşener´i deşifre etmesinin ardından Gülen´in avukatı hemen harekete geçmişti. Geçmişte birçok defa olduğu gibi Akşener için ilk refleks gösteren Pensilvanya, Bahçeli´nin sözlerinin gerçek dışı olduğunu öne sürmüştü. Ancak FETÖ medyasında, Akşener´e gösterilen özel ilgi işin iç yüzünün öyle olmadığını net bir şekilde ortaya koyuyor.

     Akşener´in FETÖ ile ilişkisi siyasete eski yıllara dayanıyor. Örgütün birçok oluşumunda Akşener imzası bulunuyor.

      Akademik bir geçmişten gelen Akşener, 1995 yılında siyasete atıldığı Doğru Yol Partisi´nde (DYP) lider Tansu Çiller´e yakın isimlerden biriydi. Susurluk skandalının ardından İçişleri Bakanlığı görevinden istifa eden Mehmet Ağar´ın koltuğuna oturan Akşener, Paralel Yapı ile temasını siyasi hayatında da sürdürdü. Şehit ailelerine fon oluşturmak üzere kurulan ve başkan olarak seçilen Akşener, o dönemde bağış paralarının kendi hesabına aktarılmasıyla gündeme geldi. Günden güne büyüyen skandal karşısında üzgün olduğunu ifade eden Meral Akşener, gösterilen hesapta bir hata olduğunu ifade etmiş, medya konuyu daha fazla gündeme almamıştı.?

      Ne dersinin şimdiye kadar uyuyan Sayın Bahçeli uykudan yeni mi uyandı dersiniz? MHP büyük sancı yaşıyor, ama bu sancı nasıl atlatılır birlikte izleyelim.

 


6.12.2015 09:47:49

Erdogan Kaya

MHP, de paralel sancısı

MHP, de paralel sancısı