Tüm esnaflar kapılarını yüzlerine kapatıyorlardı.

     Kurum o hale getirilmişti ki esnaftan 1 Pense, Kerpeten veya Tornavida alacak kadar bile kredisi kalmamıştı.

     Başka şehirlerde tamir veya bakımda olan iş makinelerinin borçları ödenmediğinden bu araçlar oralarda alacağa karşılık olarak rehin tutuluyordu.

     Başka şehirlerden kurumu aramak veya kurum mensupları tarafından bulunulan yerdeki herhangi bir telefonu aramak bile mümkün değildi.

    Çünkü o yerin 2. Resmi kurumunun tüm telefonları borcundan dolayı kesilmişti.

    Bu nedenle kurumda oluşacak, yangın,kaza ve bela için bile ne emniyet,ne itfaiye,nede hastane  aranamıyordu.!!!

   Kurum çalışanları kendileri veya yakınları adına abone oldukları ve bedelini de kendi ceplerinden ödedikleri telefon hattı ile dışarıyla irtibat kurabiliyorlardı.

    Sosyal Güvenlik Kurumu(O zamanın SSK’sı),Elektrik Kurumu ve Maliye tarafından tüm gelirlerine el konulmuştu.

   İller Bankasından gönderilen para hesaba girer girmez haczediliyordu.

   Kurum’un memur ve işçileri aylardır maaş alamıyordu.

   Kurumun düştüğü bu durum nedeniyle hizmet bekleyenlerde kendi başlarının çaresine bakar olmuştu.

    Lağım suları en yakın dere veya çukura başıboş olarak akıyordu.

   Yollarının yazın tozdan, topraktan, kışın ise çamurdan geçilmediği yarım asır önce ilçe olan yer kelimenin tam anlamıyla çarpık yapılaşmanın yaşandığı bakımsız bir köy görünümündeydi.

   Bu anlattıklarım hikaye değil aynı ile vaki olan çocukluğumdan itibaren ve 1976’da gazeteciliğe başlamamdan sonra her yıl defalarca gittiğim Aksaray’ımızın en büyük ilçesi olan Ortaköy’ün 2004’deki bazılarını gördüğüm bazıları ise  çalışanlar tarafından anlatılan haliydi.!!!

    2004’de Ak Partiden girdiği seçimi kazanan seçimden aylar önce tanıdığım eğitimci ve hukukçu Mahmut Ütük’ün devraldığı Belediye ve hizmet edeceği Ortaköy ilçesi bu haldeydi.

    Başkan Ütük’ün ayakları yere basan akılcı programı  kendisi gibi vatansever olan ekibinin maddi ve manevi fedakarlığının yanına Ak Parti hükümetinin, özelde ise başta o dönem Aksaray milletvekillerinden Ortaköylü olan Ahmet Yaşar’ın,genelde ise diğer vekillerinde desteğinin en iyi şekilde alınmasıyla.

    Sağlanan destekle Ütük akılcı bir ödeme takvimini uygularken biriken hizmetlerin tasnifinden başlayarak yeni hizmetlerine de start verdi.

   Bu akılcı programla ilk bir yılın içinde hem verilen hizmetlerle,hem de akılı yapılandırmayla iç ve dış borçların hafifletilmesi,personele olan maaşların ödenmesinin sağlanmasıyla kurumunu yeniden ilçe genelinde , il ile il dışında itibarlı hale getirilmesini sağladı.

   Geriye kalan 4 yılda ise 18 uygulamalarıyla yol ve sosyal donatılarında olduğu özellikle öz üstüne yapılan birçok köprü ve yeni açılan yollarla uzaklar yakın edilirken 50 yılda gerçekleştirilemeyen alt ve üst yapı hizmetleriyle Ortaköy şehir görüntüsüne kavuştu.!!!

    Lağımların akıtıldığı öz ise ıslah edilerek etrafında gezilen bir sahil şekline getirildi.

   Başkan Mahmut Ütük gerçekleştirdiği hizmetleriyle Ortaköylüleri yazın tozundan, toprağından kışın ise çamurundan da kurtarmasıyla ikinci dönemi hiç zorlanmadan kazandı.

     FİTNECİLER VEKİLLERLE ÜTÜK’ÜN ARASINI AÇTI

    Bu güzel çalışmalar ivme kazanarak devam ederken Mahmut Bey ile Vekillerin arasına sokulan fitne ile aynı istikamete doğru koşanlar, aynı mefkure sahipleri dünyevi çıkarlar,siyasi hırslar için birbirine düşürülerek Ortaköylülerin genelinin isteğine rağmen ustalık dönemini icra edeceği Ak Parti’den 3. dönem adaylığı engellendi.

    Bunun üzerine MHP’den aday olunca Ak Parti’nin bu sene yapılan mahalli seçimlerdeki Aksaray zaferine düşürülen gölge ile hemşerilerinin desteğiyle yeniden Başkanlığa seçildi.

     Geçtiğimiz ayın 20 sinde amcaoğlu İsmail Sarıkaya ile kendisini ziyarete gittiğimizde aynı şevkle ustalık döneminde ful çalışma içinde gördüğüm başkanın bazı hizmetlerini yerinde gezerken kendisinin hak etmediği suçlamalardan duyduğu üzüntüsünü bunu yapanlara sitem ederek bizimle paylaştı.

 “ İLÇEME GELECEK HİÇ BİR HİZMETİ ENGELLEMEM, AKSİNE TEŞVİK EDER YARDIMCI OLURUM”

     Başkan” Bazı siyasi toplantılarda ilçeye merkezi hükümet tarafından getirilmek istenen hizmetlerin benim tarafımdan engellendiği, özelliklede Ortaköy merkezi ile Balcı arasındaki yolu engellediğim belirtiliyor.

    Bırakın bu yolun engellenmesini Belediyenin imkânlarıyla 5 km yol ve kaldırımlarını yaptım.

    Hain miyim ki memleketimize gelecek hizmeti engelleyeyim?,Hiçbir hizmeti engellemem,aksine teşvik eder,her türlü maddi ve manevi imkanlarımla gerçekleştirilmelerine yardımcı olurum” dedi.

   Her türlü fitnenin tuzağından kurtularak bunun sebep olduğu olumsuzlukların, dolayısıyla hizmetlerin engellenmesinin ortadan kaldırılması,Ortaköylü hemşerilerimizin hakkı olan hizmetlerin gerçekleştirilmesinde köstek yerine herkesin destek olması dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 

 


3.12.2014 00:00:00

Ali Genç

Memlekete yapilan hizmet engellenir mi`

Memlekete yapilan hizmet engellenir mi?