ABD başkanı Trump, büyük TÜRK MİLLETİNE hakaret eden tweet ´ini Dünya kamuoyu ile paylaşıyor, Devlet ve Milletimize bundan daha büyük bir hakaret olamaz.

          Tweet denen mesajla aynen şunları söylüyor;  Türkiye´yi kastederek ?´ Kürtlere Saldırılırsa´´ Türk ekonomisini mahvederiz.

          Yıl 1964 ABD başkanı Lynden Johnson, Türkiye başbakanı İsmet İnönü´ye bir mektup yazıyor; Türkiye´nin Kıbrıs´a tek taraflı müdahalesi halinde NATO´nun Türkiye´yi koruma güvencesinin işlemeyebileceğini belirtiyordu. İnönü´ de Dünyaya ders olacak bir cevap vermişti.

          Aradan tam 55 sene geçtikten sonra bu sefer, daha ağırını Trump Dünya kamuoyuna açıklıyor. Önce, Devlet, tarih, inanç ve vatan birliğimiz olan Kürtlere vurursanız diyerek münafıklık yapıyor. Dünya kamuoyuna Kürtlere vurduğumuz mesajını yayıyor. Burada PKK yı masum gösteriyor, işte alçaklığın dik alası.

          ABD başkanı Trump´a, İbrahim Kalın ve Dışişleri bakanı Mevlut Çavuşoğlu´nun cevapları Milletimizi kesmez. Meclis olağanüstü toplantıya çağrılmalı, önce parti liderleri kısa öz düşüncelerini açıkladıktan sora, Cumhurbaşkanı son konuşmayı yapmalıdır.

          Liderlerin ve Cumhurbaşkanının konuşmaları noktasına ve virgülüne kadar da sadece Meclis televizyonundan değil bütün televizyonlardan yayımlanmalıdır.

          Büyük Millet Meclisi başkanı ve partilerin grup başkanlarının katıldığı toplantıda yazılı hale getirilen Trump´ cevap, bütün liderlerin imzasıyla Dünya Kamuoyuna, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan liderler tarafından açıklanmalıdır.

          Bu şekil cevabın dışındakiler, asla umulan etkiyi göstermeyecektir. Bireysel cevaplar asla milleti temsil etmeyecektir.

         Hangi lider, bu davete katılmak istemez, kıvırtırsa manda zihniyetinden kurtulmuş sayılamaz. Tabi ki bu davet TBMM başkanından gelmelidir.

         Gün dosta düşmana birliğimizi ve dirliğimizi göstererek ispat etme günüdür. Gün tarih yazma ve tarihe geçme günüdür. Gün tam bağımsızlığımızı,  bütün Dünya´ya ilan etme günüdür.

         BÜ millî mesele karşısında, particilik kavgaları, yapılacak seçimler, yapılan sidik yarışmaları geçici bir süre dondurulmalıdır. Liderliğin ve yiğitliğin ispat edileceği gündür. Millet,  gözünü, kulağını açmış net sonuç bekliyor.

        ABD nin bu tavrı, 15 Temmuz hareketinden daha ağır olduğu gibi o menfur hareketin yapamadığını yapmaya matuftur.

        Liderler, liderlerin yanındakiler hayati bir imtihanla karşı karşıyadırlar. Milleti temsilen TBMM´sinde bulunan vekiller sizlere de tarihe geçmeniz için önünüze bir imtihan gelmiştir. Nasıl ki 2001 olayındakiler namus mücadelesi vermiş vede kazanmışlarsa sizden milletimiz aynısını bekliyor.

         Dünya milletler camiasına, özellikle mazlum milletlere, emperyalizmin zulmümden kurtulmak isteyen milletlere,  UMUT olacak bir kararı yani ABD ye ders vermek Cumhurbaşkanı ve meclisimizin elindedir.

         Birinci ve İkinci Meclisimiz nasıl ki yokluklar içerisindeyken bile, ABD başta olmak üzere sıraya dizilmiş İngiliz´e, İtalya´na, Yunana ve yanlarında olanın hepsine başkaldırmışsa, şimdi aynı görev şu anki meclisimizden beklenmektedir.

         Bu imtihanı başarıyla veremeyen TBMM mensuplarının hiç biri HÜRRİYET ve BAĞIMSIZLIK söz konusu olduğunda, 1071 Alparslan´ından, 1299 Osman ve Orhan Beyinden, 1919-1920-1923 Mustafa Kemalinden bahsetmesin. Çünkü inandırıcı olamazlar.

         Türk Milletinin, bağımsızlığı için yapamayacağı hayatta hiçbir şey yoktur, buna da tarih şahittir. Yeter ki milletin vekâlet verdiği vekilleri, asılları kadar akıllı ve cesur olsunlar.

         Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.

 

 


H.K.
16.01.2019 16:24:55
MECLİSTE BULUNAN CHP-İYİ-SAADET PARTİLERİ HDP (YANİ PKK) İLE İTTİFAK HALİNDEYKEN MİLLİ BİR MESELENİN GÖRÜŞÜLECEĞİ YER MECLİS OLAMAZ.ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE BU PARTİLER PKK(YANİ HDP) İLE ORTAK GİRİYOR. BAŞKAN ADAYI CHP, YARDIMCI HDP(PKK) ENCÜMEN İYİ PARTİDEN. BUNLARLA MİLLİ MESELE NASIL GÖRÜŞÜLÜR.

15.01.2019 22:26:44

Rasim Gül

Meclis Olağanüstü Toplanmalı

Meclis Olağanüstü Toplanmalı