Bugün Türkiye Cumhuriyetinin üstünde kurulduğu  vatanımızın düşman işgalinden kurtarılması mücadelesinin temelinin atılmasının yıl dönümü.

     Yani Milli Mücadelemizin başlangıcı olması nedeniyle daha sonra Türk gençliğine armağan edilen ismi zamanla değişerek nihayetinde ? 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı? haline getirilen Atatürk´ün Samsun´a çıktığı 19 Mayıs 1919´un 99. yıl dönümü.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURULMASIYLA GEÇMİŞİMİZ UYDURULAN MASAL´LARLA KÖTÜLENDİ!!!

    1.ve 2. Balkan Savaşları ,Doksan Harbi, ve 1 Dünya Savaşında yarım asra yakın bir zamanda sürekli olarak savaşan milletimizin ne elinde ne avucunda bir maddi imkan kalmamasına bunlardan dahası ise çiftin çubuğun tutamağını tutacak bir evladı  kalmamasına rağmen milletimiz kalan son evladını ´da yaşına başına bakmadan, sağlık yönünden askere gitmesine, cephede savaşmasına da bakmadan bu son evladını.

   Son evladının yanı sıra kendisine  zar zor yetecek maddi imkanlarını da ?Esir yaşamaktansa hür yaşayayım? diye Milli Mücadelenin ,yani Kurtuluş Savaşının kazanılabilmesi  için kurulan Milli orduya verildi.

   Bin bir emek ve maddi ile manevi çaba sonunda 1922 yılının 26 Ağustos´unda başlayıp 30 Ağustos´ta zaferle sonuçlanan ve 9 Eylül günü Yunan Palikaryasının İzmir´de denize dökülmesinin ardından  yapılan milletler arası görüşmeler ve bunların çatısı olan Lozan antlaşmasıyla düşmanı kovduğumuz toprakların sahibi yine biz olduk.

   Kurtuluş savaşı ve bu savaştan sonra yapılan milletler arası görüşmeler ve antlaşmalardan sonra kurulan ülkemizde öncelikle akla ziyan bir şekilde geçmişimizdeki tüm olumlu gelişmeler yok sayıldı.

   Bununla da kalınmayarak yakın geçmişimizde akli, tarihi ve mantıki yönden hiçbir olumsuzlukları olmayan veya olumsuzluklarının misli misline olumlu çalışmaları bulunanlar bile ?Bir varmış bir yokmuş la ?başlayan tarihin ters yüz edilmesiyle masalar gibi anlatılarak kahramanlar veya kahraman olmasalar da vatan hainliği suçu nu işlemeyenler birer vatan haini olarak gösterildi.

EN AZ  60 YIL BOYUNCA BU VATANIN EVLATLARINA İLK OKULDAN ÜNVERSİTEYE KADAR SULTAN VAHDETTİN TARAFINDAN ATATÜRK´E  BİR HÜKÜMET KURACAK KADAR MAİYET VERİLEREK GÖREVLENDİRİLMESİ VE OSMANLI DEVLETİNİN ELİNDEKİ EN MODEREN GEMİNİN VERİLEMESİ YOK SAYILARAK ?PUSULASI BOZUK BANDIRMA VAPURUYLA GECE KARANLIĞINDAN FAYDALANARAK  GİZLİCE İSTANBULDAN ÇIKARAK BOĞAZDAN KAÇARAK SAMSUNA ÇIKTIĞI(!) MASALI UTANILMADAN,ARLANILMADAN  YERİN DİBİNEDE GEÇİLMEDEN GERÇEK GİBİ ANLATILDI!!!

    Sultan Vahdettin daha şehzade iken kendisine Almanya gezisi esnasında yaver olarak verilmesi nedeniyle bir ay boyunca yanında bulunduğu için çok iyi tanıdığı geleceğin Atatürk´ü Mustafa Kemal Paşayı Milli Mücadeleyi başlatması için görevlendirmesine.

   Bu görevlendirmenin 1.5 aya yakın zaman içinde gerçekleştirilmesine,  tamamının 6 aylık maaşları ve bir çok otomobilde dahil gereken her şeyin verilmesine.

   Samsuna gidebilmesi için kendisine o zamanki Devletin elindeki en modern gemi olan Bandırma´nın tahsis edilmesine.

ATATÜRK´ÜN 9.ORDU MÜFETTİŞİ OLARAK MAİYETİYLE BERABER SAMSUNA GÖDEBİLMESİ İÇİN OSMANLI HÜKÜMETİ TARAFINDAN İNGİLİZ İŞGAL KOMUTANLIĞINDAN ÇIKIŞ İZİN ALINDI!!!

    Yine o zamanlar İstanbul´un İngiltere ve diğer müttefikleri tarafından işgal edilmesi nedeniyle boğaz çıkışlarından sorumlu olan İngiliz işgal kuvvetlerinden de hükümet tarafından çıkış vizesi, yani  çıkış izni alınmasına rağmen bu somut ve yalın gerçek bir orta başlıkta belirtildiği gibi on yıllarca yok sayılarak bu vatanın evlatlarına aslı astarı olmayan masallarla ecdadı düşmanla iş birliği yapan  hainler gibi kötülendi.

   Ülkemizin akla ziyan bu yalanların tamamından kurtularak geçmişiyle barışık, geleceğe emin adımlarla bakan gezicilerin yaptığı gibi ülkemizin istikbali için gereken üç büyük yatırıma karşı çıkan.

   Bunların engellenmesini isteyen değil, aksine tüm medeni ülkelerdeki gibi kendi değerlerine ve milletinin geleceğine katkı sağlayacak hizmetleri destekleyen her zaman ve her şartta tarihinde gerçeklerini öğrenen milli ve yerli bir neslin yetiştirilmesi dileğiyle 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ? kutlu olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


19.05.2018 03:37:48

Ali Genç

Masallarla kandırılmayan yerli ve milli erdemlere kavuşan ?gençlik? !

Masallarla kandırılmayan yerli ve milli erdemlere kavuşan ?gençlik? !