Bu yazıyı Aksaray’ın İstanbul Feshanede yapılan tanıtım günlerinden hemen sonra yazmak istememe rağmen çeşitli sebeplerden dolayı ancak bu güne nasip oldu.

   16 Ekim’deki tanıtımın ilk gününden itibaren orada bulunduğum 3 gün boyunca kurmay heyetinden en alt çalışanına kadar ortaya konan samimi  çalışmayı gölgelemek için yapılan çabalardan biriside sosyal Medya üzerinden Aksaray’ımıza ait olan Malaklı Köpekleri üzerinden yapılan eleştirilerdi.

   Sosyal medya üzerinden sürdürülen  çabalarla yapılan onca güzel çalışma Malaklılar gölgelenmek istendi.

    16 Ekim de başlayan 2. Aksaray Vilayeti Tanıtım günlerinin ilk gününden itibaren tanıtımı günlerine gelenlerin Malaklı Köpeklerimize gösterdikleri ilgi gerçektende olağan üstüydü.

   Bunun inkâr edilmesi elbette ki mümkün değil.

  Aksaray Malaklısı Irkları Geliştirme Derneğe Başkanı Muammer Tıpırdamaz ve Aksaray Malaklı Çoban Köpeği Yetiştirme Derneği Başkanı Cengiz Yıldırım hem etkinliğin yapıldığı kapalı alanda,hemde civarında bu bize ait olan hayvanların bilinebilmeleri için ellerinden geleni yaptıklarının birinci derecede de şahidiyim.

   Buraya kadarı yorum götürmeyecek kadar gerçekti.

  Bunun kadar yorum götürmeyecek kadar gerçek olan ise İstanbul Aksaraylılar Derneği başkanı 22. Dönem Milletvekilimiz Ahmet Yaşar,bir önceki Valimiz İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok,Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ATSO başkanı Ahmet Koçaş ile etkinliğin gerçekleştirilmesini sağlayan diğer kurmay heyeti mensuplarının.

     Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan,tanıdığım günden bu yana her zaman  soy ismindeki gibi “Ok “gibi  dosdoğru olduğunu gördüğüm Ömer Ok,Müdür Yardımcısı Mümin Berk,Şube Müdürü Mahmut Yılmaz’la diğer 4 Müdürlük çalışanın ve İkramları hazırlayıp sunan ailenin 3 gün boyunca sabahtan akşama kadar ilimizin en iyi şekilde  tanıtılabilmesi için ortaya koydukları olağan üstü çabalarının yok sayılması.

   Bu kadar güzel,samimi ve fedakar çalışmanın yok sayılarak sosyal medya üzerinden “İyiki Malaklılar vardı.”

    ” Malaklılar bir yana,diğerleri  bir yana” mealinde yazıları yazmak öncelikle insafsızlıktır.

   Öncelik yapılan bu yorumlarla sapla saman karıştırıldığı gibi, yapılan şey Elma ve Armut ‘u matematik ilminin aksine birbiriyle toplamaya benzedi.

   Çünkü tanıtımın kurmay heyeti ile  İl Kültür Müdürlüğü ve  Tanıtım günlerine katılan ilçeler ve beldelerle ilimizdeki ve ilimizle bağlantılı olanlardan stant açan kurumları ve  Malaklıların  işlevleri tamamen birbirinden farklıydı.

 Her birisi diğerinin alternatifi değil aksine sağlıklı bir vücudun organları gibi herkes ahenk içinde kendi işlevini yerine getirdi.

   Kaldı ki Malaklıların ülkemiz genelinde açılan EMİTTA fuarlarına götürülerek oralarda ve genel TV kanallarında  ilimizle ilgili yapılan sayasız programlarda ekranlara çıkartılmaları İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün çabalarıyla sağlanmasaydı.!!!

    Yine kurum olarak Müdürlüğün ve kurumun amiri Mustafa  Doğan beyin samimi  çabalarıyla bu köpeklerimizin tüm müzelerin bekçiliğini yapmaları gerçekleştirilmemiş olsaydı bununla ilgili  medyada yapılan haberler yapılmamış olunsaydı  bu köpeklerimizi bu kadar çok duyan ve bilen olacakmıydı?!!!

    Müdürlüğün çabalarıyla sağlananlar olmasaydı Malaklının şu andaki gibi tanınabileceğini ve müdürlüğü de,müdürlüğün çalışmalarını da  gölgeleyebileceğini iddia edenlerin aklına şaşarım.

   Bu tanıtım günleri içinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bu hayvanlar ve sahipleri oralara götürülmemiş ,her türlü ulaşım ile barınmalarıyla iaşeleri sağlanmamış olunsaydı onları  Feshanede görmek ve ilgilenmek mümkün olurmuydu?

    Her daim ve her şartta öncelikle yapılan her şeyde kul hakkına İlahi emir gereği azami şekilde dikkat edilmesi ve bir kibrit çöpü ışığında bir ormanın yok sayılmasının terk edilmesi.

    Yapılan çabanın inkarı yerine daha iyisi için belden aşağı vurma,karalama yerine illaki eleştirilecek ise samimi eleştirilerle ve yol gösterilerek daha iyinin gerçekleştirilmesine destek olunmasının sağlanması dileğiyle.

 

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


5.11.2014 00:00:00

Ali Genç

Malaklı`nın Türkiye`de Tanınmasını Sağlayan Kültür Müdürlüğüdür

Malaklı?nın Türkiye?de Tanınmasını Sağlayan Kültür Müdürlüğüdür