İlimizde uzun yıllardır yaşanan hazine arazileri ile ilgili mahkemelik konu Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı ile Defterdar Uğur Aslanın beraber yaptıkları çalışma sonucunda anlaşma sağlanarak gayrimenkul sahiplerinin lehine sonuçlandı. Zannedersem bundan en çok Laleli mahalle sakinleri sevinmiştir. Arsalarının bir bölümü Maliye tarafından istimlak edilerek mahkemelik olan mülk sahipleri uzun yıllardır mağdur durumda idi. Belediye konuyu halletse de arsamıza rahat bir şekilde ev yaptırabilsek diyenler artık konuyu Belediye ile halledebilecekler.

      Hazine arsalarının Belediyeye devri ile ilgili protokol imzaları Belediye Meclis salonunda yapıldı. Toplantıya Başkan Yazgı, Defterdar Uğur Aslan, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, meclis başkanı Fatih Tekin ve meclis üyelerinin yanında basın mensupları katıldı.

      21 taşınmazın uzlaşması sonunda imzalar atıldı. Yıllardır bu anlaşmayı birçok mülk sahipleri beklemekte idi. Konuyla alakalı olarak Başkan Yazgı şunları söyledi:

      ?Taşınmazların devri ile ilgili bir çalışma yaparak karara varmıştık. İkimizde kurumuz. İkimizin de amacı devlete, millete hizmet etmek. Dolayısıyla iki kurum davalık olamaz. Davalık konuların biran önce çözülmesi gerektiğiyle ilgiliydi. Sonuç olarak iki kurum bugün bunun imzasını gerçekleştireceğiz. Hazine davaları 2014 yılı öncesine dayanıyor. 30 yıl öncesi konularla ilgili. Taşınmazların mahkemelik olması hazine parsellerinin satışını ve kamu yatırımlarını engellemekteydi.

      Vatandaşların parsellerinde hazine hissesi olması ve hazine parsellerinin davalı olması vatandaşlarımızın tasarruflarında sıkıntı yaratıyordu. Bu konu bugünden sonra kalkmış olacak. Kamu yatırımları açısından da okul yerleri yapılacak. Bununla ilgili de hazine arazisiyle, Belediye arasındaki davalık olduğu için de faaliyete geçemiyordu. Aksaray Belediyesi 659 sayılı kanun hükmünde kararnameye istinaden maliye hazine ile görüşerek sulh name yoluyla davaların ortadan kaldırılması için teklifte bulunmuştu. Bu teklif davalı kurum tarafından kabul edilmiş ve sonuçta her bir dava için sulh name hazırlanarak imzalanmaya başlanacak. İlk etapta bugün Aksaray Defterdarlığı yetkisinde olan 21 adet dava konusu taşınmaza ilişkin sulh name imzalanacaktır.31 adet taşınmazın mahkemelik olduğu 28 Bin 341 bin 578 TL hazine zararında 21 taşınmazın uzlaşması sağlanmıştır? dedi.
        Vatandaşların sorunları uzlaşmanın ardından çözüme kavuşacağını söyleyen Defterdar Uğur Aslan ise, ?Bu Aksaray için çok önemli bir problemdi. Atacağımız imzayla bu sorunun büyük bir sorunu çözülmüş olacak. Atacağımız imzaların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum? diye konuştu.
Daha sonra 21 taşınmaz için Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Defterdar Uğur Aslan tarafından sulh name imzalandı.

       Toplantıya katılan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, meclis Başkanı Tekin ve üyeler ise Sanayi konusunda Başkanla fikir alışverişinde bulunmak için geldikleri Belediyede sanayi ile ilgili açıklamalar yaptılar. Başkan Yazgı ?ATSO başkanı ve üyelerine sanayi konusunda bilgiler verdik. Zaten bütün odalarla birlik içinde çalışıyoruz. Yeterli bilgileri sanayicilerimize verdik. Burada meslek sahibi olan, kalfa ve çıraklarda dahil herkes işyeri sahibi olacak. Sanayi arazisi çok geniş diğer meslek sahiplerine de yer vereceğiz. Burada esnafımızın bazıları fiyat konusunda itirazları var. En uygun ve düşük fiyatı aşağıya çektirdik. Birkaç gün içinde TOKİ ile tekrar görüşüp bu itirazları ileteceğiz ve nihai karara varacağız. Bizim isteğimiz esnafımız biran evvel müracaatlarını yaparak ihaleye çıkıp işe başlamak? dedi.

      Toplantıya katılan ATSO Başkanı ve meclis üyeleri adına Başkan Koçaş ve meclis başkanı Tekin birer konuşma yaparak projeyi desteklediklerini söylediler. Koçaş şunları söyledi:

      ? görüştüğümüz sanayi esnafımızın tamamı artık sanayinin kalkmasından yanalar. Biz sürekli Başkan Yazgı ile görüşüyoruz. Esnaflarımızın menfaatlerine ne uygunsa yapılması için çalışıyoruz. Sanayi esnafımız artık rahat ve güzel bir ortamda çalışacaklar.

      Geçtiğimiz günlerde bir açıklamamız vardı bunu yanlış anlayanlar olmuş. Sanki bizim yeni bir sanayi yapacağımız şeklinde dedikodu çıkarmışlar. Biz mobilyacılarımız için E-90 Karayolu boyunda teşhir salonu açmak için girişimimiz oldu bunu karıştırmasınlar. Birde şemsiyeli sokağın şemsiyelerinin düşmesi farklı manalara çekiliyor. Burası bir yıl oldu yoğun kar nedeniyle bunlar olabilir. Belediyemiz gerekli tedbir alarak yenisini yapar? dedi.


4.01.2017 07:53:49

Erdogan Kaya

Mahkemelik hazine arazileri sonuçlandı

Mahkemelik hazine arazileri sonuçlandı