Bu konuda ben garibin hiç mi bir dahli ,dolayısıyla suçu da yok.

  Hatta bu mağduriyete sebep olan sıkıntıların olmaması için yıllarca ilgilileri bilgilendirenim.

  Genel olarak onlarca yıldır her  senenin Mayıs ayında konuyu  gündeme getirdim.

  Özelde ise Vali Orhan Alimoğlu ile bizzat görüşerek konuyu gündeme getiren ve Nasrettin hocanın suya gönderdiği oğluna çeşmeye göndermeden tokat atması misali gerekli tedbirlerin zamanında alınmasını isteyenim.

   Yazılarımın yanında bu konuda bizzat görüştüğüm Vali Alimoğlu´na bu mağduriyetlerin olmaması için her yılın Mayıs ve Ekim aylarında pozitif ayırımcılık yapılmasını istedim.

   Bu görüşme bu konudaki diğer haber ve köşe yazılarım arşivlerde mevcut.

    Bizzat görüşerek yazılı olarak sunduğum İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yaşar Oflaz kardeşimizin de şahit olduğu bu konudaki dileklerimi inceleyen Vali Bey sadece dilekte bulunduğum kesim için değil herkese pozitif ayrımcılığın uygulanacağını söyledi.

    Bu demecini yaptığım haberle kamuoyuyla da paylaştım.

    O yıldan başlayarak neredeyse her yıl konuyu hem köşe yazılarımla, hem de bizzat  görüşüp izahat verdiğim mülki ve mahalli  yetkililere anlattım.

   Görüştüğüm Mülki amirlere il geneline, mahalli yetkililere ise kendi kurumları için yayınlayacakları genelgeyle Mayıs ve Ekim aylarında akla gelen her konuda hem kamu kurumlarında, hem de kamu hizmeti yapan özel kuruluşlarda bunun uygulanmasını diledim.

  Bahsettiğim konu bir gurbetçimizin hem de  diyarı gurbetteki hemşerilerimizi bir araya getiren bir STK başkanı olan ve vatan sevgisiyle ilgili samimiyetini de bildiğim bir delikanlımızın karşılaştığı ve benim ısrarla olmaması için gerekenlerin yeri ve zamanında alınmasını istediğim tedbirlerin alınmaması nedeniyle meydana gelen somut sonuç.  

1.SORUMLU GEREKENİ ZAMANINDA YAPMAYAN MÜLKİ,MAHALLİ İDARECİLER,VEKİLLERLE DİĞERLERİ!

  Gurbetçi kardeşimiz Rasim Çetin kardeşimizin bizzat yaşadıklarını dile getirdiği ve Aksaray Haberci İnternet Sitemizde de? http://www.aksarayhaberci.com/haber/vatandas-sonuna-kadar-hakli--18125.html?de yayınlanan sosyal medyadaki bu mağduriyetinin sorumlusu bu konuları dile getirmeyenler değil.

 Sorumluları  ısrarlı dileklerimizi yerine getirmeyerek özelde vatan hasretiyle ciğerleri cayır, cayır yanan gurbetçilerimizin yoğun olarak vatanımıza geldikleri izin döneminde gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamayan orta başlıkta belirttiklerimdir.

   Bu yetkili ve sorumlular  tarafından tüm kamu kurumlarının çalışan sayısı ve hizmet kapasitesi belli olmasına rağmen  eksiklerin milimize edilmesini zamanında alınacak tedbirlerle özelde bu yazımızın konusu olan mağduriyetinde en az seviyeye indirilmesini sağlamaları gerekirdi.

 PTT´NİN YAPTIĞI İSE OTURDUĞU YER AHIR SEKİSİ SÖYLEDİĞİ İSTANBUL TÜRKÜSÜ!

  Olay konuyla ilgili olan ülkemizin en köklü kurumu PTT´ye gelince memur sayısı belli olduğuna ve bunlarında kapasiteleri de aynı şekilde ortada olduğuna göre ya ihtiyacı karşılayacak sayıda personelin gerekirse geçici personelle de olsa çözmeleri, yaz aylarında mesai saatlerini ve günlerini arttırmaları gerekirdi.

    Veyahut ta  hizmet faaliyet kalemlerini belirli sayıya indirmeleri gerekirdi.

   Külfetsiz nimet olmayacağı gerçeği göz önüne alınarak beklenen nimete kavuşacak kadar külfete girilmeyecekse sadece Posta hizmetleriyle yetinmeleri, bankacılık hizmetlerini ise ya müstakil şubelere vermeleri gerekirdi.

   Veya bu mümkün değil ise yaşanan bu sıkıntılara sebep olan meseledeki gibi  kendi kapasitelerini göz önüne alarak her şeye talip olma her şeyi yapma işine girilmeyecek.

    Olanla ölenin geri gelmeyeceği gerçeği göz önüne alınarak ilgililer tarafından bundan sonrası için tüm kamu kurumları ve kamu hizmeti veren özel kuruluşlarda gereken tedbirlerin yeri ve zamanında alınması, mağdur olanların ise mağduriyetlerinin mutlaka giderilmesiyle kırılan gönüllerinde kazanılması dileğiyle.

   Cuma´nız Mübarek olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


4.08.2017 08:35:54

Ali Genç

Mağduriyetin Suçlusu Ben Değilim

Mağduriyetin Suçlusu Ben Değilim