Aksaray da geçtiğimiz günlerde benim torun Erdoğan´la aynı yaşta ve yan sınıfta okuyan bir öğrencimiz maganda sürücüsünün trafik kurbanı oldu. Atatürk bulvarı üzerinde olan okul benim de evime yakın bir yerde. Bu okulumuzun her yeri yollara bağlı. Diğer okullarımız da hemen hemen aynı şekilde. Okul önlerinde tedbir alınsada bu maganda sürücülere burada tedbir uygulanırken diğer yerlerde de geçtiğimiz günlerde Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüzün aldığı tedbirler şeklinde uygulanmaya devam ederek bu sürücüler trafikten men edilmeli.

      Bu tür sürücüler henüz belli yaşın altındaki gençler. Genel olarak Şahin ve Doğan araçlar. Buna ilave olarak baba parası ile zengin ailelerin çocukları. Bunların araçlarına bakınca zaten belli oluyor.

      Ya lastik ve cantları kural dışı, ya da araçlarının altını yere yapıştırmışlar ve ya eksozları rahatsız edici ve kornaları tiksindirici. Bunları görür görmez bilmeniz mümkün. Bunlar çarşı merkezindeki bulvarlarda cirit atıyorlar.

      Çarşı merkezini bırakın kendi emsali birkaç gencide araçlarına bindirip şehir çevresinde kural tanımaz şekilde araç sürüyorlar. Hele birde bunlara cesaretiniz varsa ses çıkarıp uyarın. Hemen kavga, nizah hazır edep terbiye tanımazlar hemen saldırırlar.

      Bu magandalara gerekli ceza ve tedbirler uygulanmaya devam edilmeli. Başka çocukların kazaya kurban gitmeleri beklenmemeli. Bu şehirde terör estirmelerine kesinlikle müsade edilmemelidir.

     Hele birde iki tekerlekli ben onlara cin arabası diyorum. Motorbisikletliler var. Bunların bazılarının çok gürültülü eksoz sesleri var. Bunlar gecenin belli saatlerinde ana arterleri kullanarak bütün insanları evlerinde camları kapalı iken bile rahatsız ediyor.

      Moturun üzerine uzunca uzanıyorlar, müthiş bir sesle herhalde 200 km. hızla ilerliyorlar. Bazılarının plakaları bile yok. Ben bunları görüyorsam herhalde yetkililerde görmeliler.

      Uzun lafın kısası, bu her iki trafik magandaları şehirden temizlenmelidir. Bunların sayıları her geçen gün hızla artmaya başladı. Bırakın bulardan minik yavrularımızın kollanmasını belli yaştaki insanlarımızda bunlardan korunmalıdır.

      Birde konu trafikten açılmışken, şehir merkezine girmesi yasak olan ağır vasıtalar girilmeyecek yerlere girdikleri gibi dönülmeyecek yerlerede giriyorlar. Allah aşkına kurşunlu cami arkasına dorseli tır nasıl girerde park eder?

       Adam gelmiş evinin önüne park etmiş, sabahta onca araç içinden çıkış yapıyor. Bunları trafik görevlileriimiz görmezler mi? Belediye tarafından Terminal bölgesine açılan Tır Parkına hiç ağır vasıta park ettiğini gören var mı?

      O kadar masraf yapılarak açılan park neden kullanılmaz anlamış değilim. İllede koca tırla adam gelip evin önüne park yapacak. Gelin Atatürk bulvarından şehre girişte yeni yapılan köprüye doğru Ereğlikapı mahallesi içindeki tırları bir görün.

       Aksaray artık şehirleşiyorsa trafık olarakta şehirleşmelidir. Şehir girişndeki ağır vasıta giriş yasağı şiddetle uygulanmalıdır. Şehre giriyorsa park halinde bile gerekli ceza uygulanarak tır parkı kullanılmaya teşvik edilmeli.

      Kısacası trafik konusunda zaten park sıkıntımız hat safhada. İnşallah şu iş merkezleri altındaki parklarda hayata geçince azda olsa rahatlarız. Ama trafik maganda ve ağır vasıtalara dur denmeli. Şehrin buna çok ihtiyacı bulunmaktadır. Sayın Valimiz ve Emniyet müdürümüz bu güzel başlangıcı devam ettirmeliler.


26.09.2017 09:33:33

Erdogan Kaya

Maganda nefes almamalı

Maganda nefes almamalı