Pazartesi günü akşam üzeri başlayıp gecenin belirli saatine kadar süren çalışma bana Hatay´ın  Kırıkhan ilçesinden olan Sait Donat isimli arkadaşımın  ?Langir, Lingir? tabirini hatırlattı.

  Bu kardeşim kişilere ve topluma faydası olmayan çaba için ?işe yaramaz? manasına gelen bu tabiri kullanırdı.

  Yapılan çalışmanın ev sahiplerinin medya ile davetlileri bir birine küsmüş gibi sırtlarını döndüren oturma pozisyonu dışında organizenin yapıcıları için bu tabir kullanmak doğur olmaz.

  Çünkü tam hazırlıklı olarak gelinmiş ve gerçekten de maksatları üzüm yemekti.

  Fakat misafirler özelliklede istisnanın dışında kalanların çoğunluğu için aynı şeyi söylemek maalesef mümkün değil.

  İstisnanın dışında samimi olarak ve hazırlıklı olarak oraya gelenler Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Memur-Sen Aksaray il başkanı  Murat Günaydın ile İzzet Kılıç´la birlikte bir elin parmaklarını geçmeyenler dışında kalanları için bu nedenle ?Langir,Lingir? tabirini rahatlıkla kullanmakta bir behis yok.

  Bahse konu Aksaray Grand Altuntaş Otelde Ak Parti İl Başkanlığının ve il başkanı Hüseyin Altınsoy´un ev sahipliğinde bazı yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilen

  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  ve Eskişehir milletvekili Harun Karacan,Ak Parti Myk üyesi Grup Başkan vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu  ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın katılımıyla gerçekleştirilen 35. STK buluşmasıydı.

     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Harun Karacan´ın "Türkiye´nin 2019- 2023, ve 2071 hedeflerine eğer ulaşmak istiyorsak sivil toplum örgütleri ile hep birlikte olmalıyız.

  Hep birlikte Türkiye olmalıyız." Dediği gerçekten Aksaray´ın meselelerini ve çözüm yollarını acili yet sırasına göre en yetkili makam olan Ak Parti Genel başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a ulaştırma fırsatı vermesi mümkün olan bu çalışma maalesef hedefine tam olarak ulaşmadı.

   Ulaşamamasının sebebinin ilki katılımcıların genelinin ve STK´larının on yıllarca olduğu gibi ilimizin önemli sıkıntılarını ve bunların çözümlerini  bilmediklerinden, hatta umursamadıklarından laf olsun diye  buraya gelmeleriydi.

 İSTİKBALİMİZİN OLMAZSA OLMAZI AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTI VE CAN DAMARIMIZ E.90 KARAYOLUNUN CAZİBESİNİ ANKARA-POZANTI OTOBANI HİZMETE AÇILMADAN NASIL SAĞLANACAĞININ  YERİNE POPÜLÜST DİLEKLER İLETİLDİ!

    Yazının girişinde dede belirttiğim Meslek Odaları ve STK temsilcilerinin istisnanın dışında kalanlarının bir kısmı laf olsun diye oraya katılırlarken, bazıları ise Aksaray´ın meseleleri yerine kendi işlerini gündeme getirirlerken bir kısmı ise teşviklerin kalkmasından sonra ilimize yapılan yatırımların kesilmemesi.

   Aksine ivme kazandırmasını sağlayacak olan bizi limanlara ve hammadde merkezlerine bağlayacak olan 10 Şubat günü Başbakan Yıldırım ve 3 Bakanla ilimizi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bu ziyaretinde yıl içinde ihalesinin yapılıp temelinin de atılacağı müjdesi verilen fakat yılın bitimine iki ay kalmasına rağmen bunu sağlayacak fiili bir çalışma görülmeyen Aksaray- Ulukışla tren hattı konusunda da.

    14 Nisan günü ihalesi yapılan ve hizmete açılmasına kadar gerekli tedbirler alınmaz ise atar damarımız olan E. 90´daki trafik oranını ekonomimize ot tıkayacak şekle gelmemesi için yapılması gerekenleri de gündeme getirmediler.

     Sözün özü istisnanın dışındaki samimi olanlar dışında kalanlar yediler içtiler laf olsun, torba dolsun diye konuşup gittiler.

    Toplantıyı düzenleyen Ak Parti il Başkanlığı ve Başkanı Hüseyin Altınsoy ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan,Ak Parti Myk üyesi Grup Başkan vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu´ya ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ya teşekkür ediyor kendilerine iletilen toplum yararına olanlar hakkında gerekenleri zaman geçirmeden yapmalarını.

     Memleketimizin meselelerini gündeme getirmeyenlerin ise gelecek bu ve benzeri toplantılarda bu konularda daha da duyarlı olmaları dileğiyle. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

   


11.10.2017 09:58:40

Ali Genç

Langir, lingir!

Langir, lingir!