İçinde bulunduğumuz 14 Şubat gününün bizim için diğer günlerden hiçbir farkı olmadığı gibi,  bu günü yılın diğer günlerinden ayırın bir özelliği de yoktur.

    Bugün Yüceler, Yücesi Yaratanımız tarafından Yüce kitabımız Hazreti Kuran’ın Ali İmran Suresinin 19. Ayeti kerimesinde din olarak tanımadığını belirttiği tahrif olmuş diğer dinlerden olan Hıristiyanlığın bir dini günüdür.!!!

     Bugünle ilgili olarak insanlara yutturulmaya çalışılan günün esas adı ”Sevgililer Günü” değildir.!

    Bu günün orijinal İngilizce ismi ”St Valentine’s Day” Türkçesi “Aziz Valentin Günü”dür.

    Aziz Velintin Bir Hıristiyan Papazıdır.

     Yaratan tarafından kullarına gönderilen son ve geçerli tek kitabı Hazreti Kuran ve Onun tebliğ ettiği tek din İslam yegane gerçek dindir.

     Vahinin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’e indiği andan itibaren yazılan ve o zamandan günümüze kadar tek bir harfi bile tahrif edilmeden gelen tek Semavi kitap olan Kuran’ı kerimde daha önceki Peygamberlere gönderilen kitaplar tahrif edildiğinden Rabbimiz tarafından İslam dışındakiler din olarak kabul edilmemektedir.!!!

   Bundan dolayı İslam’dan önceki diğer dinlerle birlikte Hıristiyanlık dinin bayramlarının da ne surette olursa olsun Müslümanlar tarafından kutlanması yasaklanmıştır.!!!

     Yasak olanın kutlanması haram olduğundan işlenen haramın inkar edilmesi  kişiyi dinden çıkartacağı gibi haram olduğunu bile,bile yasaklananı kutlamak ise kişiyi günaha sokar.

    Günah olan bir fiilin yerine getirilmesi haram olduğu gibi bu haram kutlama için bir şey almak ve bu haram törenlerinde kullanılacak malların satışını yapmakta aynı şekildedir.!!!

AĞ KOYUN AĞ BACAĞINDAN,KARA KOYUN KARA BACAĞINDAN ASILACAK!!!

   Herkesin dini kendisine olduğu gibi herkes öldüğünde kendi kabrine konacağı gibi ,yine kendi ameli ile yargılanacak.

   Fakat dinimiz Müslümanların kardeş olduğunu belirterek her Müslüman’a diğer kardeşini korumak  “Emribil Maruf ve Nehyi anil münker” görevi verildiğinden sorumluluğumu yerine getirmek için yazıyorum.

    Sayısız hafta ve günler boyunca içlerinde yaşadığım bizlerin Amentümüz gereği semavi dinlerin tahrif edilmemiş orijinal metinlerinin tamamını ve onları tebliğ eden Peygamberleri de Hak bilmemize rağmen onlar bizim dinimiz İslam’ı din olarak kabul etmedikleri için hiçbir dini günümüzü de  kutlamadıklarını bizzat yaşayanım.!!!

      Herkesin dinin kendisine ait olması nedeniyle Müslümanlarında onların bir Papazlarının gününü kutlayarak günaha girmemeleri dileğiyle Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’in mübarek 3 Hadisi Şerifini bilgilerinize sunuyorum;

     “"Kim bir kavme (topluluğa) benzemeye çalışırsa o, onlardandır."Ebu Davud Libas.

      Amr b. Şuaybin babasından, onun da dedesinden yaptığı rivayete göre Rasulullah (s.a.) efendimiz."Bizden başkasına benzemeye çalışan, bizden değildir"  buyururlar.Tirmizi İstizan.

    Ebu Hureyre`nin naklettiği bir hadiste Peygamber (s.a.) şu şekilde buyurur:"Yahudi ve Hıristiyanlara benzemeye özenmeyiniz." (6)Tirmizi istizan(*)

 

   Müslümanların onurlarıyla bizimle hiçbir ilgisi olmayan bu günle ilgili olarak gereğini yapmaları dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 

 

(*)Bugünkü yazımdaki Hadisi Şerifleri Altınoluk Dergisi’nin 1988 Ocak Sayı 23’ün internet sitesindeki yayınından aldım.

   Emeği Geçenlerden Rabbimiz razı olsun.


13.02.2015 23:15:35

Ali Genç

Kutlayan da, alan da, satan da günaha girer!!!

Kutlayan da, alan da, satan da günaha girer!!!