Külfetsiz Nimet olmayacağı gerçeğini insanlar bilmiyorlar mı?

  Yoksa biliyorlar da işlerine mi gelmiyor bunu anlamak mümkün değil.

  Benim insani, ahlaki, hukuki ve İlahi emrin gereği olan Kul hakkı değerlerinin süzgecinden geçirdikten sonra akıl erdiremediğim ağzı olanın konuşması misali yapılan öylesi birçok haksızlık ve nimete şükür süzlük  var ki  bu gün sadece ikisini yazacağım.

   Yazacaklarımdan ilki Atatürk Bulvarı ile Bediü Zaman Caddesinin birleştiği yerde Belediye tarafından yapımına başlanan bittiğinde yoldaki trafiği rahatlaması beklenen Battı Çıktı.

    İkincisi ise Ekecik ve Hasandağı Grup köyleri ana yolunda İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan çalışma.

   Daha düne kadar Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ya ? Yahu Bir Battı Çıktıyı yaptırmak bu kadar zor mu?

    Seçilmesinin üstünden 3 yıl geçti daha ne zaman yapacak ki?!!!? diye kendi aralarındaki konuşmalarında bunları söyleyenler.

    Sosyal Medya ile  yazılı ve görsel medya organlarında sürekli konuyu dillendirenler çalışma başlayınca adeta yerle yeksan oldular!!

     Yani yer yarıldı sanki içine girdiler.

   Ne teşekkür eden, ne bu hizmetin tamamlanmasından sonraki getirilerini söyleyenler var!!!

    Bu hizmete İnsani, Ahlaki, Hukuki ve Kul Hakkı yönünden bakıldığında aslında bu yapımına başlanan hizmeti taktir etmeleri gerekirken tam aksine bir feryat figan kopartıyorlar/kop arttırıyorlar.

   Bunlar sanki bu işler hiçbir şekilde külfete girilmeden sihirbazın değneğini  değdirmesiyle bir anda yapılacakmış gibi akla ziyan şekilde kimileri esnafların sinek avladığından, kimileri ise Gurbetçilerin gelmesi döneminde bunun neden yapıldığını Aksaray´ın özellikle Battı, Çıktının yapılacağı bölgedeki yer altı sularının yer yüzüne yakınlığı ve çekilmesini de bilmeden kelimenin tam anlamıyla bir damla suda fırtınalar kopartıyorlar.

EKECİK VE HASANDAĞI GRUP KÖYLERİ YOLUNDADA BARDAĞIN DOLU DEĞİL BOŞ YERİNE BAKILIYOR!

   Hasandağı Grup köylerinin ana yolunu göremedim amma Ekecik Grup köyleri ana yolunda yapılan çalışmaları Borucu köyüne ve Çekiçler köyünün iki girişine kadar gördüm.

   İnsani, ahlaki, hukuki ve bunların gereği işe kul hakkı yönünden bakıldığından bardağın dolu tarafı çok, boş tarafı az.! Bu Hizmette taktir edileceğine bir kısım insanlar tarafından akla ziyan iddialarda bulunurken kimisi motosiklet yolu, kimisi ise yol boyunca  kaldırım istiyor.

    Bunların yapılmadığı ve yolun dar olduğunu belirterek eleştiriyorlar.

    İGM Başkanı Mehmet Tüzün ve Başkan  Vekili Celalettin Kılıç´la birlikte bize bilgi veren Mühendis arkadaşla güzergahı incelerken kendilerine de belirttiğim gibi virajların biraz daha düzeltile bilinmesi sağlansaydı, yine Yanyurt ve salmanı yollarından  ve Taptuk yolundan ana yola  çıkıştaki kör noktaların bertaraf edilmesi.

   Özellikle kış aylarında yağan karların kürünmesi  ile yolun özellikle yarma yapılan bölümlerinin daralması nedeniyle yaşanan sıkıntılara rağmen yapılan hizmetin ve kaliteli yüksek standarttaki asfaltı ve işaretlemeler ile olabildiğince standardı yükselen yol için  İGM başkanı Tüzün, Başkan Vekili Kılıç ?ın yüzlerine, Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ´a ise gıyabından teşekkür ettim.

KAR PERDELERİ VE PÜSKÜRTMELİ KAR TEMİZLEME MAKİNASIYLA YAŞANAN SIKINTILAR ÖNLENECEK

    Yolda inceleme yaparken gördüğüm ve kendileri tarafından da tespit edilen aksaklıkların giderileceği, kör noktalardaki görüş azlığının milimize edileceği ve yarma yapılan yerlerde tipileme den dolayı oluşacak olumsuzlukların kar perdesiyle engelleneceği, karla mücadelenin ise greyder yerine püskürtmeli karla mücadele aracıyla yapılacağını belirtiler.

   Hem Battı,Çıktı´nın  Suların çekildiği zamanda yapılması gerektiğinden inşaatına başlandığı ve bittiğindeki sağlayacağı fayda, hem de Ekecik ve Hasandağı grup ana yolları için devletin imkanları, Özel İdarenin kamulaştırma bütçesinin de bulunmadığı göz önüne alınarak yapılan hizmetlerin taktir edilmesi.

   Haluk Başkan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Ramazan Bey tarafından ise vatandaşlar ın dile getirdikleri eksikliklerin ve dileklerin incelenerek makul olanların giderilerek her iki hizmetinde en iyi şekilde ve mümkün olan en kısa zamanda tamamlanması için ilgililere talimat vermeleri dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun

 


5.07.2017 10:12:01

Ali Genç

Külfetsiz Nimet Veya Ağzı Olanın Konuşması

Külfetsiz Nimet Veya Ağzı Olanın Konuşması