?Küfür? kelimesi dinimize göre büyüğü ve küçüğüne bakılmaksızın Şirk anlamına yani Allah(c.c.)´a ortak koşulması manasına gelir.

   Kültür olarak ise Küfür her hangi birine dini, ahlaki olmayan toplumda hoş karşılanmayacak söz, yani sövgüdür.

   Konuya hem dini hem de beşeri olarak bakıldığında beşeri olarak sövgü anlamına gelen küfrün ne şekilde olursa olsun mazereti olamaz.

    Kelime anlamına bu şekilde dini ve ahlaki ile toplumsal algı yönüyle bakıldıktan sonra konumuza gelecek olursak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Aksaray Valisi Ali Mantı nın bizleri onurlandırmak ayrıca karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak üzere  medya mensuplarını bir sofra etrafında buluşturduğu sabah kahvaltısında bir çok konu konuşulmasına rağmen yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kendileri tarafından okulların  tatil edilmesine gelen olumlu ve olumsuz tepkiler damgasını vurdu.

   Özelliklede sosyal medya üstünden asla ve asla büyüklerine saygıda kusur etmemeleri gereken öğrenciler tarafından yapıldığı belirtilen küfürlü söylem ve paylaşımlar toplantıya katılanların tamamı tarafından tepki ile karşılandı.

   Genel kanaat ?Ne olursa olsun, ne maksatla söylenmiş olursa olsun küfrün mazereti olamaz? şeklinde oldu.

     VALİ ALİ MANTI MİLLETİMİZİN DEYİMİYLE?DOBRA?

    Medya mensuplarıyla  bir araya gelinen toplantı resmiyetten uzaktı.

    Bunun sebebi ise Vali Alı Mantının doğallığı ve bu doğallığından gelen her konuya eğmeden, bükmeden verdiği samimi cevaplarıyla oluşan dobra hali  hem sorulan sorular, hem yapılan temennilerde aynı doğallıklarla geçmesine vesile oldu.

  EMİN BAŞKAN 8 YILLIK GELENEĞİNİ BU SENEDE BOZMAYARAK MADYAYI MİSAFİR ETTİ!!!

   Göreve geldiği andan itibaren bir taraftan kurumunu geliştirme, hizmeti çitçinin ayağına götürme, Tarla parası olarak takip edilen işlemlerin odada ayaklarına getirilmesiyle Tarım Müdürlüğüne gidilmesinin önlemesi.

 Eleme ve kantar başta olmak üzere diğer hizmetlerini yaygınlaştırmasının ve  çalışmaları devam eden her türlü imkanla bezenecek olan yeni Ziraat Odası hizmet binası ile uğraşırken de 8 yıl önce göreve geldiğinde başlattığı Basını kendi günlerinde ağırlama geleneğini de Ziraat Odası Başkanı olarak Emin Koçak yerine getirmeyi unutmayarak gönlümüzü aldı.

   Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve İGM üyesi  Mahmut Aktürk´ün hazır bulunduğu ağırlama çok samimi ve karşılıklı bilgilendirme ile geçti.

 HAMİT BAŞKAN HEM GÖNLÜMÜZÜ ALDI HEMDE HİZMETLERİNİ TANITTI!

   Çalışan Gazeteciler Gününün ertesi günü  meslektaşlarımızı ağırlayan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök gönlümüzü aldığı bu toplantıda ayrıca geniş özeti Cumartesi günkü gazetelerde yayınlanan odanın bütçesinin 5 yılda %  1100 artışla ulaşılan rekor.

    Başta Aksaray olmak üzere Eskil ve Ortaköy ilçelerine yapılan Yarım Milyar liraya ulaşan yatırımlarla elde edilen Türkiye birinciliğini paylaştı.

 AKSARAY AMATÖR KULÜPLER FEDERASYONUNA BİR DOKUNDUK BİN AH İŞİTTİK !

     Vilayet, Ziraat Odası ve Ticaret Borsanın  Medya mensuplarını onurlandırıldığı toplantılara katıldım.

   Bu kurumlar dışında bazı kuruluşlar tarafından düzenlenen bir kaçının çakışması nedeniyle katılamasam da Aksaray Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu  başkanı Cavit Kılıç´ın davetine de diğer  medya mensuplarıyla birlikte icabet ettim.

    Toplantıya katılanların genelinin benim gibi ak saçlı olması ve başkanı uzun yıllardır tanımaları nedeniyle resmiyetten uzak bir şekilde sohbet ortamında geçen toplantıda özellikle kamunun ve  Mahalli İdarelerden Özel İdare dışında gereken desteğin sağlanmaması nedeniyle ilimiz sporunun bu çerçevede Futbol kulüplerinin  istenilen başarıyı elde etmemeleri  nedeniyle en çok ihtiyacımız olan tanıtımımız ve futbolun mahalline kazandırdığı girdinin sağlanmadığı belirtildi.

TÜRKİYENİN ORTASINDA OLAN AKSARAY´A YAKIŞIR BİR MODEREN FUTBOL SAHASININ YAPILMASINI VEKİLLER VEYA SPOR GENÇLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN PROĞRAMINDA VARMI,VARSA TEMEL NE ZAMAN ATILACAK?

     Toplantıda özellikle Aksaray Futbol sahasının yıktırılarak yerine modern bir kapalı spor salonu yapılmasıyla Aksaray´da açık Dağılgan sahasının dışında bir yeni Modern sahanını yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruma aldığım cevapta bunun için 120 Dekarlık bir alanın Yapılcan ile Ataköy arasında ayrıldığını öğrendim.

    Bu bilginin ardından başta ilimiz Milletvekilleri, Valiliği, İl Gençlik Hizmetleri ve  Spor Müdürlüğü ile Belediye ye bir sorum var;

   ?Her hangi bir profesyonel kulüp ilimize gelecek olsa topa ayak vuracak bir yeri  olmamasına rağmen bu hizmet için ayrılan yere ilimiz ve bölgemizin ihtiyacını karşılayacak büyüklük ve modernlikte  bir Futbol sahası temeli ne zaman atılacak??

     Yazının girişinden itibaren oluşturulan samimi havaya vesile olanları şahsım ve meslektaşlarım adına tebrik ederken dile getirilen meselelerinde takipçisi olunması dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

    

                                                        


13.01.2019 18:47:19

Ali Genç

Küfrün Mazereti Olmaz!

Küfrün Mazereti Olmaz!