Referanduma şurada 10 gün kadar bir zaman kaldı. Zaman darıldıkça bazı gizli dost görünüp düşman olanlar yavaş yavaş üstü kapalı da olsa kendilerini belli etmeye başladılar. Bizim içimizde bu tür insanlar olabilir mi elbette olabilir. Bende zaman zaman eleştiriler yapıyorum, nedeni ise referanduma biraz daha gayret edilmesi için. Yoksa inanın kimse ile şahsi bir peoblemimiz olduğu için değil. Biraz daha gayret edilmesi içindir. Halkın seçtiklerini seçilmelerinden dolayı eleştirmek ona oy verenlere saygısızlık olur, bu kim olursa olsun.

      Halkın iradesine saygı başkadır, kişilerin çalışmalarını eleştirmek başkadır. Hele siyasetçiler eleştirilere hazımlı olmalı, eleştiriden bir şeyler çıkarmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanını harikatürle küçük düşürenler bile oluyor. Ama kimseye laf yetiştirmiyor, hoşgörü ile karşılıyor. Siyasette hoşgörünün çok önemi vardır.

      Bakın son günlerde iki vekilimiz Sayın İlknur İnceöz ve Cengiz Aydoğdu ulusal medyada referandum ve parti düşüncelerini anlatırken 3 Milletvekili olan bir ilin 2 vekilinin ulusal medyada sürekli boy göstermeleri beni şahsen çok mutlu ediyor. İlimizin ismini duyururken, parti görüşlerini ülke insanları ile paylaşıyor, ilimiz açısından güzel bir gelişme.

      Referandumda evet çıkması ülkemiz açısından çok önemli. İnanın benim tüm çabam ve gayretim bundandır. Referandumda Evet diyenede, Hayır diyenede saygı duyuyorum. Ama bunu kişisel mesleye dökmemek lazım. Yemin ederim ben şahıslara kızacak olsam şu andaki düşüncem farklı olurdu. Ama benim için ülkem ve ülkemin geldiği duruma Evet diyorum.

      İnsanları bir yere getirp koltuk verdiğinde onun ne olduğunu daha iyi anlarsınız. Bakın Abdullah Gül´e, Ahmet Davutoğlu´na ve Bülent Arınç´a sahada Evet için hiç görüyormusunuz? Bunları 15 sene öncesinden bu kadar tanıyan ve bilen varmıydı? Reis bunları tek tek elinden tutup bir yerlere getirip toplum içine çıkardı ama bugün arkasından hançerliyorlar.

       Bülent Bey Manisalı Manisada inanın onu kimse sevmez oyda vermez. Ama Reis onu ortada bırakmamak için Bursadan aday gösterdi. Onun yüzünden Ak Parti ilçeler dahil Belediyeleri yabetti. Şimdi Bülent Bey ne yapıyor, Fetö ile aynı karede Reise veryansın ediyor.

     Peki Reis yalnızım demesinde kim desin sevgili okurlarım. Daha iki gün önce Abdullah Gül yaptığı bir açıklamada, ? Türk usulü başkanlık mı olur? diyor. Eeee Sayın Gül o zaman Amerikan, Alman, İngiliz ve diğer düşmanlar usulumü başkanlık olacak? Buyrun buradan yakın. Olmazsa erkeksen destekle Eveti sende erkeksen Başkan adayı ol. Hatta bu üçünüz birden Başkan adayını seçin aday gösterin, boyunuzun ölçüsünü alın.

     Sevgili dostlar, Sayın Erdoğan boşuna yalnızım demiyor. Durun hele daha içerde ne gizli düşman ve Fetöcüler sessizce duruyor. Sıra zamanı gelince onlarada gelecek. Ama önce 16 Nisan da ülkenin gelişatını ve büyümesini isteyenleri bir görelim.

     Almanya´da, Amerika´da, İngiltere´de veya başka ülkede seçim olur hiç ilgimizi çeker mi? Seçim olur çoğumuz kim kazanmış, kim kaybetmiş umurumuzda bile olmaz. İngiltere Başbakanını sorsak çoğu insanımız bilmez. Peki bizi bunlar ilgilendirmezken, onları biz neden ilgilendiriyoruz? Neden bunca yahudi ve hıristiyan ülkemiz için Hayır kampanyası yapıyor?

      Kafanız bu kadar çalışmıyor mu? Neden 3 havaalanını niye yapıyorsunuz? Kanal İstanbulu neden yapıyorsunuz? Savunma sanayini neden yapıyorsunuz? Helikopter ve İHH´yı niye yaptınız? Ya arkadaş ilin gevuru ülkenin gelişmesinden rahatsız. Eli pençede kıçını koltuğa koyan ayağınıda sandalya´ya koyarak terbiyeli eli göğsünde bağlı Türk lider istiyor da ondan.

      Ey ülkemin insanı, ilin gevuru herşeyi görürken sen neden görmezsin bu ülkenin nereden nereye geldiğini. Ya onları ne ilgilendiriyor bizim Başkanlık sistamimiz? Onları ülkesinin başını dik tutan ve gururla ülkesini dik tutan bir lider istemiyorlar. Yetmiş sente muhtaç bir Türkiye devam etsin istiyorlar. Bu nedenle 16 Nisan çok önemli onun için Evet Evet Evet diyorum.


3.04.2017 09:32:55

Erdogan Kaya

Konu şahıslar değil ülkemeselesi

Konu şahıslar değil ülkemeselesi