Geçtiğimiz Cumartesi günü Aksaray Belediyesi tarafından beşincisi düzenlenen Ihlara Klasik Otomobil Rallisi göz kamaştırırken bizi geçmişede götürdü. Bizim kuşaklar nerede ise bu 60 otomobili gördüğünü tahmin ediyorum. Yeni nesil ise bu otomobillere merakla baktığınıda tahmin ediyorum. Bu otomobil festivalinin en önemli tarafı ise bizim kuşaklara geçmişi hatırlatırken. Yeni nesilede dün nerede idik bu gün nereye geldiğimizi hatırlatmaktadır. Bundan dolayı Başkan Yazgıyı tebrik ediyorum bizi geçmişe götürdü.

Bu tür festivaller genel olarak ilgi çektiği için, ister istemez ulusal basınında ilgi odağı olmaktadır. TRT Spor bu yarışı canlı bağlantı ile dünya ya duyurdu. Başkan Yazgı´nın roportajını canlı olarak verdiler. Tabi buda ilimizin bir tanıtımı ve reklamı idi.

Geçen sene yapılan Kılıçaslan parkındaki yarışın başladığı alan uzak olması nedeni ile pek fazla katılım olmamıştı. Bu sene 15 Temmuz Milli irade meydanında yapılması yağun katılıma sahne olurken herkes bu eski 60 çeşit araçları izleme ve inceleme imkanı buldular.

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen Ihlara Klasik Otomobil Rallisi´nin beşincisi, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda başladı. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yazgı şunları söyledi:

"Yarışma Aksaray´ın, tarihi ve coğrafi anlamda güzel noktalarından geçiyor. Bu yarışmayla Aksaray´ın tanıtımına da katkıda bulunuyoruz. Yarışma sonunda kupa töreni yaparak dereceye giren yarışmacılara kupa ve hediyelerini vereceğiz." diye konuştu.

Klasik otomobiller, ilk gün, Gücünkaya, Ağzıkarahan köyü, Saratlı, Demirci beldelerinden geçerek Gülağaç ilçesi ve Akmezar köyünden şehir merkezine döndüler.

Pazar günü Yarış, Aksaray´ın önemli turizm merkezleri arasında bulunan Güzelyurt, Selime, Belisırma ve Helvadere istikametinde belirlenen güzergahlar geçilerek tamamlandı.

Hayır çarşısı göz kamaştırdı

Lale Eğitim kurumları tarafından Zafer mahallesindeki Zafer pansiyonu bahçesine açılan ve 19-28 Nisan tarihleri arasında devam edecek olan hayır kermesi göz kamaştırdı. Hayır kermesini bir gün sonra gazeteci arkadaşlarımızla birlikte gezerek hayırlı olsun temennisinde bulunduk. Yer olarak geniş bir alana açılan hayır kermesi gıdanın dışında diğer ürünlerde satılıyor.

Böyle bir kermesi merkezde açmak için geniş alan bulmak çok zor. Çeşitli gidaların sergilendiği kermeste, mobilya, el işleri, giyim, mutfak malzemeleri, ayakkabı gibi birçok günlük eşyalarda satışa sunulmuş vazyettedir.

Damak tadını sevenler, ve bazı ev eşyalarını temin etmek isteyenler mutlaka bu kermesi görüp gezmeliler. Bizde gezip gördük ve beğendik. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.


22.04.2018 09:11:33

Erdogan Kaya

Klasik otomobil rallisi bizi geçmişe götürdü

Klasik otomobil rallisi bizi geçmişe götürdü