Hiç kimse kusura bakmasın.

 Aksaray´da Cumhurbaşkanı Erdoğan´a verilen %76.2 oyun 10 puan eksiğiyle Ak Partinin 4 milletvekilinden 2 sini almasının ana sebebi ne algı!, ne olmayan parti içi muhalefet!,  nede mevcut teşkilatın seçim çalışmalarını yürütmesindeki başarısızlığıdır!

  Kimse boşu boşuna öküz altında buzağı arayarak, bilinen başarısızlık sebeplerine kılıf uydurmasın!

   Başarısızlığın sebebi bellidir.

   İleriki zamanlarda nasip olursa bunların uzun uzadıya analizini yaparız!

   Fakat şimdi vatandaşın bunlarla uğraşarak bu başarısızlığa sebep olan beklenen hizmetlerin laf kalabalığına kurban edilmemesi gerekir.

AKPARTİ MİLLETVEKİLLERİNİN KÜSME DEĞİL ÖNCE TEFEKKÜR ETMELERİ GEREKİR!!!

  Vatandaşlar yerine öncelikle Ak Partiden tekrar Milletvekili seçilen İlknur İnceöz ve Cengiz Aydoğan´ın, ardından seçilmeyen adaylarla birlikte Parti teşkilatlarının samimiyetle şapkalarını önlerine koyarak; ?Tefekkür, ibadetin yarısıdır.? [İ. Gazali],?Tefekkür gibi kıymetli ibadet yoktur.? [İbni Hibban],
     ?Biraz tefekkür, bir sene [nafile] ibadetten kıymetlidir.? [K. Saadet],?Tefekkür, insanı bilgili eder. Bilgili olan da amel eder.? (Vehb bin Münebbih) ve Tefekkür, iyilik ve kötülüğünü gösteren bir aynadır. (Fudayl binIyad)? sözlerinin gereği 24 Haziran öncesi vekillikleri döneminin analizini kimseye küsmeden, darılmadan kılı kırka yararak yapmaları.

   Bunu yaparken de her türlü taassuptan uzak,72 şeytana bedel olan nefislerini de yenerek sünnet olan istişareyi de aralarında eksik etmeyerek görev süreleri boyunca mevki ve makamlarıyla buradan gelen yetki ve sorumluluklarıyla yapmaları, başarmaları mümkünken yapamadıklarını düşünmeleri!!!

  Ardından ise büyüklerimizin ?Fiili Dua? olarak bahsettikleri Tevekkül ün gereğini önlerindeki zamanlarını geçmişte yapamadıklarını göz önüne alarak yılın 365 günü 7/24 mesai sistemiyle tam kapasiteyle çalışarak yerine getirilmesi gereken en önemli hizmetlerden başlayarak önem sırasına göre yapılmaları gerekenleri en iyi şekilde planlamaları.

  Planladıklarının gerçekleştirilmesi için İlknur Hanım ve Cengiz beyin  ?Bir elin nesi var, iki elin sesi var? prensibini samimiyetle benimsemeleri.

  Bu prensiple önce yapılacakları kendi teşkilatları ve partinin diğer seçilmişleriyle de istişare etmeleri.

   Ardından ise muhalefet partilerinin vekillerini de dışlamayarak 27 dönemde kendileriyle birlikte vatandaşın onayı alarak seçilen Milletvekilleri Ayhan Erel ve Ramazan Kaşlı´yla.

  Ayrıca fahri olarak ta ilimizin 5. Milletvekili olan Erzurum Milletvekili Vali Selami Altınok´la da iş ve güç ile gönül birliği yaparak planlanan hizmetlerini mümkün olan en kısa zamanda pey der pey gerçekleştirmeleri..

   İhtiyacımız olan yeni hizmetlerinde birlikte planlanmasını yapmaları.

  Kendilerine yağdanlıklar, taklacılardan gelen sahte hürmet yerine samimi olan ve samimiyetlerini ispatlayanlardan ilimizle, ülkemizle partilerinin ve şahıslarının mutlu istikbali için gelecek aynı şekildeki samimi olan, ayakları yere basan dileklerinin ve sözlerinin gereğini de sümen altı yapma yerine zaman geçirmeden istenenlerin gerçekleştirilmesini, yerine getirilmesini sağlamaları gerekir.

    Her daim ve her şartta meşru olan her kanalın kullanılarak Nebiler, Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)´in ?Birlikte Rahmet, ayrılıkta azap vardır? sözünün gereğinin yapılması, aksinden ise kaçınılması başarının yakalanmasının şart olduğunun unutulmaması.

  Bu prensibin gereği ilimizden 27 dönem vekil olarak seçilen İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğan, Ayhan Erel ve Ramazan Kaşlı yı ve Erzurum dan milletvekili seçilen hemşerimiz Vali Selami Altınok´un seçmenleri tarafından sırtlarına yüklenen sorumluluğun gereğini eksiksiz olarak yerine getirmeleri, aksinden ise 24 Haziran seçimlerinden çıkan sonuçtan ders alarak fersah, fersah kaçınmaları dileğiyle kendilerini tebrik eder başarılar dilerim.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

(*) Bu yazımda  Tefekkürle ilgili sözleri http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3904 dan aldım. Emeği geçenlerden Mevla´mız razı olsun. Ali Genç

 


25.06.2018 15:12:01

Ali Genç

Kızma küsme değil! Tefekkür ve tevekkül zamanı

Kızma küsme değil! Tefekkür ve tevekkül zamanı