Haberi okuyunca içimi maziye götüren bir mutluluk kapladı!

Önce ?Keşke?,Ardından ise ?Neden Olmasın?, Anaların ne Cevherler doğurduğunu kim bilebilir ki??dedim.

İçimi kaplayan mutluğun ve ?Keşke? diye belirtip devam eden cümleyi tamamlayan kelimelerin ağzımdan dökülmesinin sebebi Cuma günü okuduğum haberin beni 1977- 80 yıllarına götürmesiydi.

O yıllardaki biri mülkiyeli,diğeri ise mahalli bir birileriyle uyum içinde çalışan iki yöneticinin hem kendilerini, hem de hizmet alanlarını mutlu eden tarafımızdan da Aksaray ve ülkemiz kamu oyuyla defalarca paylaşılan samimi hizmetleri hatırladım.

 Benim hatırladıklarımı daimi okuyucularımın da hatırladıklarına eminim!

  Ben bilmeyenler için açıklayayım.

 Bahsettiklerim çocukların ?Benim babam senin babandan büyük ?veya ?Benim babam senin babanı döver!? misali o yıllarda gazetecilikle hiç ilgileri olmadığı halde ilada meslekte eski olduklarını belirtmek için işkembeyi kübradan atanlara  hodri meydan diyerek ?Mademki gazetecilik mesleğinde o kadar eskisiniz kendileriyle ilgili bir veya birkaç hatıranızı söyleyin de görelim?? diye belirttiğim.

EFSANE MÜLKİYELİ KAYMAKAM YÜKSEL ÖZDEN VE BELEDİYE BAŞKANI M. TAKİ TATLIPINAR

   Aksaray´ın 56 yıl süren hiçbir zaman hak etmediği,asla ve asla da hak etmeyeceği 2.ilçelik esaretinden kurtularak il olmasının üstünden 27 yıl geçmesine rağmen bir kaçı istisna görev yapan Valilerin toplamı tarafından yerinin doldurulamadığını onlarca yazımda ısrarla belirttiğim efsane mülkiyeli  1973-78 arası Aksaray Kaymakamı merhum Yüksel Özden ve birlikte uyum içinde çalıştığı 1973-80 arası Aksaray Belediye Başkanı M.Taki Tatlıpınar´dan bahsediyorum.

    Cuma günü okuduğum göreve başladığı gün ?Ademi Merkeziyetçi? hizmet anlayışını ortaya koyan ilk demecini veren.

     Ardından ise yaptığı ziyaretlerle bu ilk demecini laf olsun,torba dolsun babından vermediğini ortaya koyan Vali  Pekmez in önce 1973-78 arası Aksaray Kaymakamı Yüksel Özden´in samimiyetiyle ödeneksiz  olarak başardığı bizzat şahit olduğum sayısız hizmetlerini!!!

    Ardından ise Yüksel Özden ile uyum içinde çalışan 1973-80 arası Belediye Başkanı M. Taki Tatlıpınar´ın yanına aldığı iftariyeliklerle çat kapı olarak yoksulları ziyaret etmesine götürdü.

     İyi başlangıcın sonunun da iyi olacağını bildiğimden Vali Aykut´un bu samimiyeti ve enerjisini kaybetmeden devam etirmesinin yanında Valilik makamının yetkileriyle ödenek imkanlarını da en verimli şekilde kullanmasıyla görevlerinden ayrılmalarının üstünden yarım asra yakın zaman geçmesine rağmen  hayırla yad edilenlerin yanına ismini yazdıracağını umuyorum!!!

     Umutlarımızı boşa çıkartmaması,gençliğinden gelen enerjisiyle iyi niyetini birleştirerek birimizi bin yapacak başarıları gerçekleştirmesi dileğiyle başında bulunduğu yolun sonuna kadar başarı destanları yazmasını diliyorum.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız 


27.06.2016 09:16:03

Ali Genç

Keşke/Neden olmasın?!

Keşke/Neden olmasın?!