Hani Aksaray Belediyesinin lojmanı olarak bilinen Devlet Hastanesi karşısındaki Başkan lojmanı vardı. Pardon başkanın oturduğu sosyal tesis, Pazar günü burada iftar yaptık. Bu tesisin yeri aslında sağlık alanı olarak İmar planında geçmekte idi. Tadilat edilerek Belediye sosyal tesisi olarak değiştirildi.  Adı sosyal tesis ama yapımı tam bir malikâne şeklinde. Zannedersem burasını eski Belediye Başkanı Nevzat Bey 5 yıl civarında kullandı.

      Pazar günü Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı bildiğim kadarı ile üçüncü yemekte burada Basın mensuplarını ağırladı. Bir saat önceden kameraman arkadaşımız Oğuzla Konağa gittik. Arabamı park ettim tam o sırada özel aracı ile Sayın Yazgıda geldi. Kapı girişinde karşılaştık hoş beşten sonra ilk defa buraya geldiğimi söyledim. Bana, “ öyleyse zaman var arka kamelyada oturalım” dedi.

      Bizi kamelyaya götüren Başkan abdest almak için ayrıldı, arkadaşlarla otururken merak ettiğim konağın önce avlusunu gezdim. Girişte hemen küçükbaş hayvanlar için yapılmış kümes ve içinde sevimli hayvanlar var. Stres atmak ve zaman geçirmek isterseniz onlarla eğlenebilirsiniz. Hemen yanı başında çay ve sohbet için yapılmış kamelyalar mevcut.

       Sosyal tesis ama fazla misafir için araç parkı yapılmamış, sadece konağın önünde biraz boşluk var. Hemen sağ tarafında kapalı otopark mevcut, otoparkın üstüne çıkış var. Kimsenin bilemeyeceği bir şekilde otoparkın üstüne yüzme havuzu yapılmış. Burada havuza girip karşı caddeden geçenleri izleme imkânı bulursunuz.

      Konağın arka tarafında 2 dekara yakın bir yeşil alan mevcut. Hemen burada bir 30 kişiyi ağırlayacağınız kamelya var. Kamelyanın arkasında yerli sebze ekebileceğiniz bir bahçe mevcut. Giriş kapısından bahçeye kadar konağın çevresini döneceğiniz yürüyüş parkuru yapılmış.

      Buraları gördükten sonra konağa girip gezmek istedim, bazıları yemekten sonra gezmemizi söylese de ben gün ışığında görmek istedim. Girişte misafir ağırlama ve oturma salonu mutfağa girişli.  Hemen arka tarafta spor için yapılmış bir salon mevcut. Burada spor tesislerini aratmayacak ya da oralarda olmayan ne kadar spor aleti ve koşu bandı burada mevcut. Hem de ağırlık kaldırmak için demirler bile var.

       Sağ tarafta yatak odası ve içinde jakuzi havuzu mevcut. Hemen arka bahçeye çıkacağınız bir kapı buradan açılıyor. Modern çamaşır ve yük dolapları burada mevcut, ikinci bir mutfak hemen arka tarafta.

      İkinci kata çıktığınızda toplantı salonu gibi mutfağa bakan bir oda. Balkona kurulmuş masa ve kuş tüylü oturma gurupları. Odaların çoğunda hala sergi ve koltuklar mevcut duruyor. Bahçeye bakan bir oda yatak odası ve içeride elektrikli masaj koltuğu hala duruyor.

      Gezerken arkadaşların ağzı açık kaldı bende kendi kendime keşke burasını görmese idim demekten kendimi alamadım. Tam bir köşk ve saltanat mekânı olarak düzenlenmiş. Bazı gazeteci arkadaşlar ilk defa gördükleri koltuklarda hatıra fotoğrafı çektirdiler.

      Tahminime göre sadece eski para ile bir trilyon, yeni para ile bir milyon lira sadece tefrişat ve iç dizayn için para harcanmış. Artık bu konağın ve çevre düzenlemesinin giderini siz düşünün. Buraya harcanan para 4 milyondan aşağı değildir. Sayın Başbakan Milletvekillerini lojmandan çıkarıp kiraya gönderecek sen burada saltanat süreceksin. Çok yazık hem de çok yazık. Seçilmişler için böyle lüks düşkünlüğü seçmeni açısından hiç şık değil.

     Ben konağın ilk yapıldığında bana neden yazmıyorsunuz diyenlere karşı olsun ne olacak Belediye Başkanında bir lojmanı olsun diye geçmişte savunmuştum. Hiçbir yazı bile yazmadım, ama ben burasının normal koruma altında bir lojman zannediyordum. Meğerse lojman değil padişah sarayı yaptırmışlar.

      Adam Allahtan korkar beytül malı getirip şahsın için buraya harcayacaksın, sonrada mağdur rolü oynayacaksın benim vergi ve su paramla yapılan bu saltanata harcanan paralarımı helal etmiyorum. Dürüstlük adına bu harcama yapılacağına aç değil açıkta değilsin kardeşim bu paralar ile Aksaray’ın yarısını asfalt yaparsın. Şimdi bu arkadaş Milletvekili hesabı yapıyor bu arkadaş aday olsun Ak Partililere duyurulur kesin sandığa gidip bu adama oy atmam, haberiniz olsun.

 

      Böyle bir saltanat köşkünde oturmama düşüncesi ile amacına yönelik kullanacağım diyen Yazgıyı ne kadar kutlasam azdır. Oturma kardeşim bu beytül malda sana yakışanı yaparsın. Tekrar diyorum keşke burasını görmese idim, o gece sabah namazına kadar uyuyamadım. Bütün Basın camiası da gezip gördü ve herkes bu bir müsrifliktir dediler.


15.07.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Keşke o konağı görmeseydim

Keşke o konağı görmeseydim