Atalarımızın  o güzel ve vecih sözleri günümüze kadar gelip hayatımıza ışık tutuyor.O sözlere zaman zaman müracaat ediyor ve o sözlerden hala feyiz ve örnek alıyoruz.Hasılı kelam Atalarımız boş konuşmamış ibret alınacak sözleri günümüzü süslüyor.

İşte o sözlerden birisi de şudur “Kimi bulamaz,kimi kıymetini bilemez”.Geçtiğimiz hafta içerisinde TOKİ civarında iki günlük bir bebek boş bir araziye terkedilmiş olarak bulundu.Ne acı bir olay insanların tüyleri ürperiyor.

Çocuk donmak üzereyken vatandaşın birisi sesini duyup, sesin geldiği yöne giderek o minik yavruyu terk edilmiş olarak buluyor ve hemen  devletin şefkatli ellerine teslim ediyor.

Ben bu insanı tanımıyorum ama tanımak isterdim.nemelazımcılık yapmamış,eğer umursamamış olsaydı, “bana ne” deseydi o çocuk ölmüş,kurda kuşa yem olmuş olurdu.

O duyarlı vatandaşımızdan böyle bir işi,yani bebeği ihbar ettiği için,devletimizden ise şefkatli kapısını o minik yavruya açtığı  için Allah razı ve memnun olsun

Vefakar Polisimize de Teşekkür ediyorum, o vicdansız anneyi buldu..Anne tutuklandı ve adli işlem başlatıldı.

Kimi Bilemez kimi bulamaz dedim ya.. Yıllardır yavru bekleyen aileler var.Hatta yavru olmuyor diye yuvalar bile yıkılıyor, yok oluyor.Ama bir türlü yavru sahibi olamıyorlar.Bunlar dediğim gibi bir türlü yavru sahibi Anne ve Baba olamıyorlar.

Kimide bu şekil işte… Allah nur topu gibi bir yavru vermiş,ya anne korkusu,ya baba korkusu,yada çevreden utandığı için böyle bir canavarlığa tevessül ediyor.Cani oluyor ,katil oluyor.Bu dünyasını yıktığı gibi ahiretini de yıkıyor.

Neden bunu yapıyoruz? Nedeni şu;Eğer bu anne de Allah korkusu olsaydı,eğer bu anne’ye iyi bir aile terbiyesi verilseydi,eğer bu anne de vicdan merhamet ve inanç mefhumu olsaydı yavrusunu götürüp ölüme terk etmeyecekti.

Belki de çok pişman, o yavruyu oraya terk edince annelik duygusuyla vicdanı sızlamış ve sabahlara kadar uyuyamamıştır.Yazık o anneye de yazık, artık onun hayatı karardı.

Esas,  vurdum duyamaz ailelere de yazıklar olsun. Eğer evlatlarımızla yeterince ilgilenseydik,onların eğitimiyle öğretimiyle uğraşsaydık,helalı harımı öğretseydik bu tür işler o yavrularımızın başına gelmeyecekti.

Peygamber lisanı ile övülen yavrularımızın maddi ve manevi yönlerin ihmal etmeden eğitelim, iyi bir insan ve iyi bir Müslüman olmalarına çalışalım.

Onların dinine ve mukaddesatına bağlı, vatanını ve milletini seven ve bu uğurda fedakarlıktan kaçınmayan, sağlam inançlı, temiz karakterli olarak yetişmelerine dikkat edelim.

Eğer biz bu yavrularımıza zamanında sahip çıkar,inanç ve itikadı yönlerini güçlendirirsek bu tür sıkıntıları onlar çeker nede bizler çekeriz.Allah bize hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin.

Yetkilerden ricam Allah rızası için bu annenin ailesini bulup bu çocuğun güzel yetişmesini sağlayalım.O insanı,o Anneyi dışlamayalım topluma kazandıralım.değil ise bir yıkım olacaktır.

 

aksarayhaberci@hotmail.com


15.12.2014 00:00:00

Mustafa Avcı

Keşke o anne iyi eğitilseydi.

Keşke o anne iyi eğitilseydi.