Kişinin kendisiyle barışık olmasının önemli adımlarından birisi, kendine güven duymaktan geçiyor.  Bir insanın kendine güven duyabilmesi için, öncelikle kendisine ve hayata olumlu bir bakış ile bakabilmesi gerekiyor. Yani önce kendisiyle barışık olması gerekiyor

Geçmişe, bugüne ve geleceğe olumlu bakan insanlar, hem iyi hem yanlış şeyleri aynı anda görüyor. Çünkü insanın doğasında önce olumuz şeyleri görme eğilimi var.

Kendilerini eğiten insanlar, hayatı aydınlık senaryolarla değerlendirebiliyor. Kişinin kendisini güvende hissetmenin gereklerinden biri de, o kişinin güvenmesi gereken insanların güvenilir olmasından geçiyor.

İnsan kendisiyle problemliyse, kendisiyle barışık değilse veya kendini beğenmiyorsa, her aynaya bakışında sevmediği kavgalı olduğu birini görmüş gibi mutsuz oluyorsa sakatlık orda başlıyor.

İnsan önce kendisine saygılı olmak durumundadır, Kendi problemlerini bakmakta olduğu aynaya yansıtma zorunda değildir.

Biz her gün, her saat ve her an kendimizle baş başayız. Bize ve yaşantımıza duygularımız, düşüncelerimiz, deneyimlerimiz yol gösterir. Mutluluk için öncelikle kendimizle barışık olmak, duygularımızı, düşüncelerimizi sevmek, deneyimlerimize güvenmek zorundayız.

Kişi yukarıda anlattığımın tam tersi konumunda olursa eğer, ne kendini sevebilir, ne toplumu sevebilir, nede karşısındaki, çevresindeki insanlara elektrik verebilir.

Hani iki kişi karşılaşınca birbirlerine senden elektrik aldım beni sana cezbeden bir şeyler var der ya..İnsan o elektriği karşıya yansıtamazsa ne kendi mutlu olabilir nede çevresindeki insanlar mutlu olabilir.

Uzun bir yolculuk yapmak zorunda kaldığınız bir insan kendisiyle ve çevresindeki insanlarla barışık değilse o yolculuk nasıl geçer düşüne biliyor musunuz? O yolculuk kâbuslarla başlar ve felaketlerle sona erer.

İnsan neden buna meydan verir bir türlü anlam veremiyorum. Gülücükler saçsa hoşgörülü olsa karşısındaki insana saygı gösterse yaşamak daha güzel olmaz mı?

Sevgili okurlarım gerçekten insan kendini hem mutlu eder, hem mutsuz eder. Mutsuzluk kadar kötü hiçbir şey yok. İnsanlar mutsuz olduğu müddetçe çeşitli dert ve sıkıntılara meydan verecektir. Şu üç günlük dünyada değer mi?

Ama insan çevresine gülücükler saçarsa, karşısındaki insanlara tebessüm ederse ve hoş görülü davranırsa kısa bir süre zarfında meyvesini alacaktır.

Çevremizdeki olayları veya olanları duyuyoruz. İnsanlar kötü bir hastalığa tutulmuş, sevgiyle, neşeyle ve gülücüklerle o çaresiz derdin üstesinden gelmiş ve şifasını bulmuş. Veya ufak bir sıkıntısını büyütmüş çaresizlik içerisinde ümitsizlik tablosu çizmiş ve en kısa zamanda sağlığında esoes vererek iflas etmiştir.

Bunlara hep şahit olmuyor muyuz? İşte eskilerin deyimi ile fes´i mizi önümüze koyup mutluluk tarafını kendimize alarak mutlu olalım ve çevremizi de mutlu edelim

 

ÖZLÜ SÖZ

Hayat Merdivenlerini Çıkarken İnsanlara İyi Davranın , Çünkü ; İnerken Gene Aynı İnsanlara Rastlayacaksınız ..

 

aksarayhaberci@hotmail.com


16.06.2015 09:48:34

Mustafa Avcı

Kendimiz ile ne kadar barışık yaşıyoruz

Kendimiz ile ne kadar barışık yaşıyoruz