Milli Mücadelemizin başlatılarak ülkemizin düşman işgalinden kurtarılması için Gazi Mustafa Kemal Paşa’yı görevlendirmek üzere Yıldız Sarayına davet eden son Osmanlı Padişahı ve Müslümanların Halifesi Sultan Vahdettin’in geleceğin Atatürk’üne söylediklerini tarih kitapları kaydetmiş.

   Sultan Vahdettin Şehzade iken yapılan Almanya seyahatinde yaverliğini yaparken kendisini tanıma imkanı bulduğu Mustafa Kemal Paşaya Yıldız Sarayının perdesinden boğazdaki işgalci devletlerin gemilerini gösterir.

    Daha sonra Paşaya dönerek elinin altındaki kitabı işaret ederek” Paşa,Paşa şimdiye kadar yaptıkların bu kitaba geçti.”der.

   Elinin altındaki kitap Tarih tir.

  Bu görüşmenin sonucunda yapılan sonu zaferle biten Şanlı Kurtuluş mücadelemizi bildiğinizden ve yerimiz müsait olmadığından yeniden yazmaya gerek yok.

   Sultan Vahdettin’inin de belirttiği gibi Tarih kitapları yeryüzündeki tüm geçmişle birlikte Aksaray Üniversitemizin temeli olan İlk Yüksek Okulunun kurulmasını sağlayanı da.!

   O tarihten kendi müstakil Üniversitemizin kuruluşuna kadarki olumlu ve olumsuz gelişmeleri de, Üniversitemizin Türkiye’de yeni kurulacak ilk Devlet Üniversiteleri arasına alınmasını sağlayanları da.

  Bunun için perde önü ve arkasında yapılan çalışmaları da.

  Üniversitemizin kurulmasından sonra yapılan ve yapılmayanları da tarih kitapları kaydetti.

   Bundan da önemlisi ise yapılan ve yapılmayanlar İlahi kamera tarafından da kaydedildi.

   Bu nedenle diğer konularda olduğu gibi Üniversitemiz için taş üstüne taş koyanlar 9 yıldır oluşturulan kurum tarafından ahde vefanın gereği ve yeni hizmetlerin teşvik edilmesi için hatırlanmasalar da bir kayıpları olmaz.!!!

   Kaybedenler ahde vefanın gereğini yapmayanlar olacaktır.!

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


29.12.2014 09:45:21

Ali Genç

KAYBEDENLER HATIRLANMAYANLAR DEĞİL, HİZMETLERİ VERENLERİ HATIRLAMAYAN VEFASIZLARDIR

KAYBEDENLER HATIRLANMAYANLAR DEĞİL, HİZMETLERİ VERENLERİ HATIRLAMAYAN VEFASIZLARDIR