Hicaz demiryolu için İngiliz ve Fransızlar tarafından Osmanlı´ya teklif edilen hattın güzergahında Aksaray´da vardı.

   Fakat bu çalışmanın yapıldığı 19. asrın son çeyreğinde saray nezdinde Aksaray´ın etkili devlet ve siyaset adamlarının olmaması nedeniyle maalesef Almanlar tarafından yapılan hattın dışında kalmamızla ipimizde çekilmiş!!!

    Tarih boyunca antik Kral ve İpek yollarının kavşağında olan Aksaray´ın Demir yolları ulaşım hatlarının dışında kalmasıyla nüfusunun hızla azalmasından dolayı 1861´de ilçe yapılarak akla ziyan bir uygulamayla bize hiçbir katkısı olmayacak olan ve tarih boyunca da hiçbir bağlantımız olmayan Niğde iline bağlandık!!!

    NİĞDE ADAM(!) AKSARAY KAVAK YETİŞTİRİYOR!!!

  Tarihi kaynaklarda verilen bilgiye göre toprakları Kulu ilçesi ve Kızılırmak´tan başlayan ve günümüzün Konya Ereğli ile  Niğde´nin Altunhisar ilçesini de toprakları içine alan tarihin şanlı başkenti Aksaray´ın Melendiz ve Ekecik sıra dağlarından çıkan sularla sulanan, can ekilse canın yetiştiği mümbit topraklarından dolayı insanları okumaya,daha doğrusu geçim için okumaya ihtiyaç duymamış!!!

  Niğde ise tarıma elverişli topraklarının yeterli olmaması nedeniyle insanlarının mecburiyetten okumalarıyla devletin üst kademelerinde daha çokça adamının olması nedeniyle yıllar,yılı bizi aşağılayarak ?Biz adam yetiştiriyoruz ,Aksaray ise Kavak yetiştiriyor(!).? Demişler.

AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTIMIZIN İHALESİ MUTLAKA 2017´NİN İLK ÇEYREĞİNDE YAPILMALI!

   Aksaray´ın yeterli okumuş insanının olmaması nedeniyle önce1861-1920 ve ardından ise 1933-89 arasında toplam olarak bizi 115 yıl kendilerine bağlı tutarak kaynaklarımızdan rant lanmışlar.

   Hiç hak etmediğimiz bizi yer yüzünden adeta silen bu olumsuzlukların tekrarlanmaması için bu günkü haberimizde de belirtildiği gibi 2004´den bu yana başta Cumhurbaşkanı Erdoğan,62.,63. ve 64. Hükümetlerin Başbakanı Davutoğlu ile Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere en yetkili kişiler tarafından defalarca sözü verilen istikbalimizin olmazsa olmazı Aksaray-Ulukışla Tren hattımızın devam eden etüt projesinin bu sene içinde bitirilmesinin sağlanması.

   2017 Bütçesine ödenek konarak yılın ilk çeyreği içinde yapım ihalesinin gerçekleştirilerek en kısa zamanda hizmete açılması.

ANKARA- POZANTI OTOBANI İHALESİ YAPILMADAN E.90 ?IN CAZİBESİNİ SAĞLAYACAK TEDBİRLER ALINMALI!!!

   Ankara-Pozantı Otobanı hizmete açılmadan E.90 Karayolunun cazibesinin devam etmesini sağlayacak tedbirlerin yeri ve zamanında alınması.

   Bu hizmetlerin yanı sıra istikbalimizi olumsuz olarak etkileyecek olan ve haberimizde teferruatlı bilgisini verdiğimiz tüm aksaklıklarında ortadan kaldırılması için tüm atanmış ve seçilmişlerimiz tarafından gerekenin zamanında ve yerinde yapılması,aksinden ise kaçınılması ,gereği yapılmadığında bunun hesabını  millete de,Yaratan ada veremeyeceklerini de bilemeleri dileğiyle.

    96. Vilayetlik yıldönümümüz kutlu olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


Yilmaz sarikaya
18.10.2016 00:38:14
Aksaray coktan hak ediyor tren yolunu

13.10.2016 08:20:32

Ali Genç

Kavak mı, Adam mı?

Kavak mı, Adam mı?