Geçen sene 10 Ocak günü  hem Ak Parti il başkanı Abdulkadir Karatay,hem de Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın davetinde Aksaray´da fiilen  mesleği sürdüren en eski  basın emekçisi olarak hiç  tanımadığım,bilmediğim.

  Çeşitli vesilelerle kendilerini tanımama rağmen şimdiye kadar Aksaray ın menfaatine bir nokta kadar dahi emeklerini görmediğim,duymadığım öyle çok insanı verilen yemekte gördüm ki istisnanın dışında kalanlarının geneli için? Acaba bunlar insan mı?? diye merak ettim!!!

  İnsan olmanın olmazsa olmazı bir dişi veya erkek olmak ise hayvanlarda birer dişi ve erkekler.

    Fakat bu dişi ve erkek hayvanlar yaratılış maksadına uygun şekilde kendilerinin etlerinden,sütlerinden,dişlerinden,yağlarından,yünlerinden, emeklerinden faydalandırıldıkları için  bu toplantıya katılanların istisnanın dışında kalanlarından insanlığı bunu bile sağlayanı yoktu.!!!

    Bu toplantıya katılanların neredeyse %80´ini burada gördüklerimin hiç birinin ne çevrelerine,ne bölgelerine,nede ilimizle ülkemize ve insanlarımıza iğne ucu kadar bir hizmetlerini  gördüm,nede şimdiye kadar bu manadaki taleplerini de ne gördüm nede işittim.

   Bu kuru işe yaramaz kalabalık yerine bu toplantıya her vesileyle belirttiğim katılanların istisnanın içinde olan meslektaşları gibi olmaları gerekirdi.

    Mesleklerinin gereğini hem yaratılış maksatlarına hem de insan olmaları gereğini yapmaları sayesinde ekmek yedikleri hemşerilerimizin dert ve sıkıntılarını yazan,söyleyen bunlara çare arayan olmaları gerekirdi.

   Maalesef bir elin parmakların geçmeyen dışında bir tanesinin dahi ne insanlığın,ne yaratılış maksatlarının nede sayesinde yaşamaları gereken enerji ile diğer ihtiyaçlarını karşılayan kazançlarının gereğin yapanı görmedim.

   Bu nedenle kendilerine ?Sürü ? demeyi bile sürülere hakaret gördüğümden bunlara ?Kaşıkçı?  ismini verdim.

     Tüm insanlarla birlikte meslektaşlarımızın da yaratılış maksatlarının yanında mesleklerinin gereğini  özelde ilimizin,genelde ise ülkemiz ve insanlığın dert ve meselelerini araştırarak gereğini yapmaları,aksinden ise kaçmaları dileğiyle.

  Ömrümüz olursa Salı günü idrak edeceğimiz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü şimdiden kutlu olsun,herkes mesleğinin gereğini yapsın ki kendileri de,hizmet verdikleri de mutlu olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


7.01.2017 09:58:51

Ali Genç

Kaşıkçı Gazeteciler!

Kaşıkçı Gazeteciler!