Üçaylar duygularımızın zirveye ulaştığı, dayanışma ve kaynaşmanın daha yoğun yaşandığı müstesna bir zaman dilimidir.İşte bu müstesna zaman dilimi olan üç ayların ilk’i olan Recep ayının  ilk 10 gününü geride bıraktık.

 

Bugünler sevmek, sevilmek ve sevindirmek günleridir.kandiller bayramlar peşpeşe gelecek.Başta Anne ve Babalarımız olmak üzere büyüklerimizi, komşularımızı, akrabalarımızı, dostlarımızı ve iş arkadaşlarımızı, kısacası ulaşabileceğimiz herkese ulaşıp üç aylarını,kandillerini gerek telefonla,gerek mesajlarla ve gerekse bizzat ayaklarına giderek gönüllerini almamız gerekmektedir.

 

Babamız yoksa,Babamızın en çok sevdiği arkadaşını, Annemiz yoksa, Annemizin en çok sevdiği arkadaşını, Anne ve Baba gibi ziyaret etmemiz ve onların hayır dualarını almamız gerekiyor. Çünkü bu günlerde büyüklerin duasına çok ihtiyacımız vardır.

 

Fakirleri, yetimleri, kimsesizleri sevindirmeli ve gözetmeliyiz. Üçaylar vesilesiyle dargınlık ve kırgınlıklara son vermemiz gerekmektedir. Zira üç günden fazla küs durmak bir Müslüman için doğru değildir. Doğru olmadığını bizlere din adamlarımız defa at le izah etmişlerdir.

 

Aramızdaki kin, haset ve husumet duygularını bırakarak kardeşlik, sevgi, saygı ve bağışlamayı tercih edelim. Yalan, gurur, kibir gibi manevî hastalıklardan uzak duralım. Üç aylarda kazandığımız güzel hasletlerimizi üç aylardan sonra da devam ettirelim.

 

Siyasi dargınlıklarımızı, nefisten gelen kırgınlıklarımızı bir tarafa bırakarak kardeşçe yaşayalım. Kardeş gibi olalım, bize de bu yakışır. Aramıza menfaat duygularını sokmayalım.

 

Şuna çok şahit oldum kötülükle ve kötü olan hiçbir şeyle bir yere varılmıyor ve bu zamana kadar da varılamadı, geçmişte de böyle olmuştur, gelecekte de böyle olacak.

 

Bizler şu güzel Aksaray’ımızın kalkınmasını ve huzur içerisinde olmasını temin etmek için mücadele etmemiz gerekiyor. Bu güzel günlerde Allah a bol yalvaralım, yalvaralım da bize ve bizim neslimize huzur ve güzellikler versin.

 

Bilhassa bugünleri önemli bir vesile kılarak fakir, yetim ve kimsesizleri gözetip, onların da güzellikler içerisinde yaşamalarına vesile olmalıyız.

 

Tabii fakiri fukarayı caddenin ortasına kuyruk oluşturtarak sabah tan akşama kadar bekleterek ve onların gururlarını inciterek değil de, ecdadımızın yapış olduğu gibi ev ev tespit ederek gururlarını incitmeden hayrımızı yapmamız gerekmektedir. Eğer Şanlı Ecdadın hayatını okursanız bunu böyle göreceksiniz.

 

Allah Ülkemize ve şu güzel Aksaray’ımıza bu günler yüzü suyu hürmetine güzellikler ihsan eylesin. Bu duygularla tüm okurlarımın güzel Aksaray’ımın insanlarının ve bütün Müslümanların üç aylarını ve gelecek kandillerini tebrik ediyor, ülkemiz, milletimiz ve İslâm âlemi için hayır ve bereketlere vesile olmasını yüce yaradan dan dan temenni ve niyaz ediyorum.

 

aksarayhaberci@hotmail.com


29.04.2015 16:05:41

Mustafa Avcı

Kardeş gibi kardeşçe yaşayalım.

Kardeş gibi kardeşçe yaşayalım.