Ak Parti yeni il Başkanı Kadir Karatay Cumartesi günü il Başkanlığının ikinci toplantısını Gazetecilerle bir kahvaltı toplantısı ile yaptı. Ben aslında aynı gün MHP il Başkanlığı seçimi vardı onu da izlemek istiyordum. Saatler çakışınca ikiye bölünme durumumuz olmadığı için Karatay’ın basınla buluşması toplantısına katıldım. Toplantıda uzayınca diğerine yetişme durumumuz olmadı. MHP’li tanıdıklar bizi yazmıyorsun diye sitem ediyorlardı bunun için katılmayı düşünmüştüm. Yoksa hiçbir siyasi partiye karşı özel bir tutumumuz söz konusu değil. Sayın Karatay’ında ilk toplantısı olması nedeni ile buda bizim için önemliydi.

      Ben bazen son söyleyeceğimi ilk söylerim, Sayın Karatay ile sıkı fıkı bir dostluğum yok. Sadece merhabalaşırız ve görüştüğümüzde tokalaşırız bunun ötesinde özel bir yakınlığım yok. Umarım parti Başkanlığı esnasında daha yakın tanıma imkânı buluruz. Şimdilik kendisi ile ileri geri konuşup yazmak çok erken. Sadece gördüğüm bir husus ise güler yüzlü olmaması, belki de genel yapısı böyledir yaratılış diyelim. Ama siyasette ciddiyet kadar güler yüzlü olmakta çok önemlidir, sempatiklik halkın nazarında kabul görür.

       Gelelim toplantıdaki izlenimime, yani yönetimin nerede ise tamamı kahvaltıda vardı. Ben yönetimdeki arkadaşların yüzde doksanını tanıyorum. Çoğu ile yakından dostluk ve arkadaşlığım mevcut.

      Karatay’ın konuşmalarını dinledim ve sorulara verdiği cevaplar bana göre fevkalade iyi idi. Genel düşüncesine baktığımda eğer uygulayabilirse aliyyün ala derim. Siyasi duruşu ve yaklaşımı ile ilgili söylemleri ise güzeldi. Umarım bunları hayata geçirir ve uygular.

      Kendisine partide kırılma dökülmeler yaşandığını ve bunu nasıl toparlayacağı ile ilgili soruma beni tatmin eden cevaplar verdi. Kendisinin düşünce ve yaklaşımları fevkalade güzel ama buna ne kadar yaklaşım gösterilecek bunu ilerde göreceğiz.

      Son dönemlerde öyle yaralayıcı ve iftiraları aşan karalamalar yapıldı. Bunları nasıl bir araya getirecek ve beraber bir arada tutacak buda çok önemli. Ama umarım ben burada yanılırım ve toparlar diye düşünüyorum.

     Parti içi düşünceleri ve attığı adımlar çok önemli. Bana göre yaklaşımı bugüne kadarki tüm il Başkanlarından daha iyi bir yaklaşımı var. En azından hiçbir gurubun adamı olmadığı imajı vermesi de güzel. Zaten bir gurubun adamı imajı verirse eskisinden pek fark kalmaz.

      Kamu kurum ve kuruluşlarındaki yapılaşmada da senin adamın benim adamın yapılaşması içinde olmazsa kazanan Aksaray olur. Mesela bazı kurumlara sürekli eğitimciler tercih ediliyor, buna ben kesinlikle karşıyım. Eğitimci eğitim işleri ile uğraşmalı yabancı olduğu bir kuruma idareci olmamalı. Tanımadığı eğitimini almadığı bir kuruma benim adamım düşüncesi ile getirilen idareciler ne kadar başarılı olur tartışılır.

     Bir örnek verecek olursam Sosyal Hizmetler kurumlarına Eğitimci getirirseniz orada çocuk okutacak değil. Özürlüler ile ilgili bir eğitim almamış insan burada ne kadar başarılı olur? Bu kurumla ilgili okulu bitirip eğitim alması lazım değil mi? Sağlık kurumuna bir Eğitimci getirseniz bu kurumla ilgili ne kadar başarılı olur tartışılmaz mı? Umarım Sayın Başkan bu ve benzeri konulara dikkat eder, benim adamım olsun işim olunca yaptırırım düşüncesi artık bir kenara itilmeli. Aksaray kaybediyorsa bundan kaybediyor ve geriliyor.

     Sayın Karatay 2015 yılı Milletvekili seçimlerinde Sayın Başbakanımızın %75 oy istediğini söyledi. Tahminime göre bu seçimde 100 üzerinde aday adayı olacak. Aday olmayanlar aleyhte çalışmayacak duruşu göstermeli. Burada şu düşüncesi çok önemli adayların Aksaray konumunu bilenlerden olmasını istemesi isabetli bir düşünce. Dışardan gelecek adayların Aksaray’a ve problemlerine yabancı olması sıkıntılar doğuruyor. Elbette gelecek aday adayları arasında donanımlı olanlarda vardır. Bunları üst bürokraside kullanma düşüncesine aynen katılıyorum. Aksaray’a gelmemiş görmemiş seçim zamanı gelen bir adayın problemlere ne kadar çözüm üreteceği tartışılır. Seçmenin ve kamuoyunun da onları tanıması kadar doğal bir durum olmasa gerek.

      Sayın Karatay’ın ekibi fena değil, hizipçilikten uzak düşüncesi güzel. Şuana kadar gördüğümüz çizgisi beni memnun etmiştir, ümit ediyorum ki, tecrübe edindikçe daha da iyi olur düşüncesindeyim. En azından seçim sonuna kadar kendisine fırsat verilmesinden yanayım. Kendisini şimdilik beğendiğimi ve başarılı olacağına inandığımı söyleyebilirim. Sayın Karatay’a ve ekibine başarılar diliyorum.


5.01.2015 18:17:22

Erdogan Kaya

Karatay’ı beğendim

Karatay’ı beğendim