’sizleri 60 milyon yıldır Kapadokya ırmağından çıkan sihirli suda sağlığınıza kavuşturup gençleştiriyoruz!’’ Yaklaşımı ile yola çıkan değerli hemşerimiz, 22. Dönem Milletvekili Ahmet Yaşar siyaset, turizm ve Thermalcılıktaki tecrübelerini birleştirerek 2 yıllık uğraştan sonra Türkiye ölçeğinde modern gurur duyulacak bir tesisi Aksaray’a kazandırmış.

Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kütahya, Afyon, Eskişehir ve Konya’da bulunan Thermal tesislerle boy ölçüşebilen hatta önde olan bir eser meydana getirerek hizmete sunmuş. Anlatmak yetmez, harika tesisi ve manzarayı görmek ve bol oksijeni yayla havasını teneffüs etmek için  üç-5 gün kalmakla ancak anlaşılır. 

Aksaray İl merkezine 30 km. mesafede olan ‘’Kapadokus Thermal Tatil Köyü; Ihlara Vadisi olarak bilinen dünyanın insan yaşayan En büyük kanyonunun bulunduğu vadinin tepesindeki 50.000 metre kare alan üzerinde kurulmuştur. Kapadokya Thermal Tatil Köyünde odaların tamamı süit konseptinde 1+1 şeklinde, 50 metre kare büyüklüğünde olup tesisin tüm odalarında bulunan küvetlerde termal suyu 24 saat kullanılmaktadır.

Oda& kahvaltı yarım pansiyon ve tam pansiyon hizmet vermektedir. 150 kişilik kapalı restoran, 250 kişilik açık alanda A’la cart restoran ile 200 kişilik otantik kafe bulunuyor. Tesiste 4 adet kapalı, 2 adet açık havuz bulunuyor. Havuzlar ve saunalar bay/bayan ayrı olarak hizmet veriyor.

Kaplıca suyu 47 santigrat derece olup 1 litrede 7609 mg mineral değeri olan ülkemizin en şifalı sularından biri durumundadır. Romatizmal hastalıklar, kronik bel ağrıları, esteoartrit gibi eklem hastalıklarında, fibromiyalji, ortopedik ameliyat sonrası eklem tutukluklarında, kas sertliklerinin giderilmesinde, kırıkların kısa sürede iyileşmesinde, özellikle nöropatik ağrılarda ve cilt hastalıklarına iyi geldiği ispat edilmiştir.

Kılınık Tedavi ve Spa Merkezi; Fizik Tedavi Merkezi, Cilt bakımı, Medikal ve Rahatlatıcı Mesaj, Akupunktur, Hacamat, Alternatif tedavi yöntemleri alanlarında da hizmet veriliyor.’’

Aksaray’ın kaplıcalar kenti olabilmesine Kapadokus Thermal Tatil Köyü ciddi bir örnek olmuş.  Valiliğimiz, Aksaray Belediyemiz, ilçe ve belde belediyelerimiz, tüm muhtarlarımız yakından ilgilenerek Aksaray’ı ‘’Thermal Kenti’’ yaparak yeni bir sektörün gelişmesine vesile olabilir.

Başlanıldığında pek az insanın inandığı Aksaray Organize Sanayi’ye bugün 200-250 fabrika kurulmuş, 10-12.000 kişi istihdam ediliyorsa, Aksaray, ‘’Thermal Kenti’’ olduğunda da açılacak yüzlerce tesislerde binlerce kişiye gerçek istihdam sağlanabilir. Thermalciliğin geliştiği yerlerde de doğal olarak iç ve dış turizm gelişir. Dolaysıyla Aksaray ‘’Turizm Kenti’’ de olur.

   HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

 

 

 

   


13.04.2024 09:04:00

Rasim Gül

KAPADOKUS THERMAL TATİL KÖYÜ

KAPADOKUS THERMAL TATİL KÖYÜ