Tüm ata sözlerimiz boşa söylenmediği gibi “Tarlada izi olmayanın Harman dada gözü olmaz ”ata sözümüzde boşa söylenmiş değildir.!!!

    Bu güzel sözün manası bir kişinin her hangi bir şeyin kadir ve kıymetini bilebilmesi için onun gerçekleşmesini canı gönülden istemesinin yanında istediğinin elde edilmesinde de emeğinin, alın terinin ve çabasının bulunması gerektiği.

    Bu nedenle bir şeyi samimiyetle istemeyenin kendi iradesi dışında ki gelişmede emeği olmayanın ise kolay elde edilenin veya içinde kendisinin emek vermeden faydalandığı nimetin kıymetini bilemeyeceğidir.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Bunun en bariz örneği ise Aksaray’ın vilayet olması için Gazeteci-Yazar Ahmet Erbaş ağabeyin kurucu Başkanı, can dostum, kardeşim, meslektaşım Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli’nin Başkan yardımcısı, benim ise Sekreteri olduğum Aksaray Gazeteciler Cemiyeti olarak Vilayet olmanın meşalesini 1987 yılının Ramazan Bayramında  Aksaray’ın ve Cemiyetin ilk Veb ofset gazetesi olan “Aksaray Bayram Gazetesi “ile yakmıştık.

    Bu ateşle başlayıp 15 Haziran 1989’a kadar bizi dışlayan, azarlayan ve hakir görenlerin çabalarına rağmen yılmadık, usanmadık ve asla ve aslada mücadelemizden vaz geçmedik.

   Kızıl Elmamız  olan Vilayet lige ulaşabilmek için inatla, istikrarla ve tüm maddi ile manevi fedakarlıklara katlanarak aralıksız olarak çalışmalarımızı sürdürdük.

   Akılcı, istikrarlı şekilde katlanılan maddi ve manevi fedakârlıklarla sürdürülen çalışmada maalesef her güzel işte olduğu gibi yalınız kaldık.

    Aksaray’ın şu anki yönetenleriyle Medya organlarının ve Meslek Odalarının sahipleri ve çalışanlarının hiç birinin iğne başı kadar bile katkılarının bulunmaması nedeniyle de elde edilenin nimetlerinden olabildiğince faydalansalar da kıymetini ise maalesef kör nankörlükle bilmiyorlar.!!!!!!!!!!!!!!

       Oysa gerçekten merhum Özal,merhum Mehmet Altınsoy,merhum Raşit Daldal’ın direk, merhum Beyhan Gürün’le zamanki DYP Milletvekili Mahmut Öztürk’ün bizlere sağladığı ve  kardeşim,meslektaşım,can dostum merhum Çapan Tekeli  ile birlikte yürüttüğümüz.

    Devede kulak bile olmayan bazı  cemiyet üyelerinin dışında Aksaray’ın Vilayet olmasında o zamanki medya organları ile  mülki ve mahalli idarecilerinin hiç birinin iğne başı kadar emekleri olmadığı gibi  birde buna inanmayan, bizi ham hayalcılıkla,akılsızlıkla suçlayıp karşı çıkanlar, aşağılayanlar bile vardı.

      Benim dışımda halen Aksaray’da yayınlarını devam ettiren o zamanda bulunan gazetelerin ve şu anda görev yapan o dönemdeki gazetecilerle birlikte o zamanki yönetenlerin içinde de vilayet olmamız için kimsenin emeği olmadığından yıl dönümlerini de bilen ve anan olmadığı gibi emeği geçenleride bilen, seven ve ananda yok.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 İLK KIVILCIMINA VESİLE OLMAKLA BAŞLAYAN ÇALIŞMANIN HER SAFHASIYLA BİRLİKTE KANUNUN KABUL EDİLİŞİNİ VE TEBRİK TELGRAFINI İLK DEFA ALIP OKUMAKTA BANA NASİP OLDU !!!

    Emekleri olmadığı gibi birde bunun olacağına inanmayan, bizleri ise Aksaray’ın vilayet olacağını belirtmemizden ve bunun gerçekleştirilmesi için mücadele etmemizden dolayı deli, geri zekalı olarak görüyorlardı.!!!!!!!!!!!!

   Onların bu umursamazlığına rağmen önce Rabbimin izniyle sonrada onun sayesinde merhum Özal ve Altınsoy ile Daldal’ın önderliğinde yürütülen ben Mevla’mızın  ben en edna kuluyla can dostum kardeşim merhum Çapan Tekeli ile birlikte kamuoyu oluşturarak destek verdiğimiz çalışmanın perde önünde aralıksız olarak 2 yıl, perde arkasında ise 6 yıllık mücadelenin sonunda vilayet olmamızda başarıya ulaşıldı.

       Başarıyla sonuçlanan çalışmanın ilk kıvılcımının yakıldığı 1983 Ekim’inden 1987’de Cemiyetin ilk Bayram gazetesindeki haberimizin manşetine vesile olmakta daima sonsuz hamdü senalarda bulunduğum Yaratanımızın ben en edna kuluna da nasip oldu.

     Ondan sonra ise 2 yıl boyunca aralıksız süren çalışma için Ankara, İstanbul, Aksaray ve Konya da yapılan çalışmaların her safhasında bulunma mutluluğunu yaşarken kanunun kabul edildiği gün bunu canlı olarak bu fani gözlerle Türkiye Büyük Millet Meclisinde(TBMM) görmek ve bu fani kulaklarla duymakta yine bana nasip oldu.

      Ayrıca kanunun onaylandıktan sonra Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesi için dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in Aksaray’a gönderdiği Tebrik telgrafını da o sırada tevafukla Hükümet konağında olduğumdan postacıdan alarak ilk defa okuma mutluluğu da yine bana nasip oldu.!!!

      Bu güzel mutlulukların her kula nasip olması, Aksaray’ın il olmasına ve diğer hizmetlerinin gerçekleşmesine emeği geçenlere gerekli vefayı göstermeyen kendilerinden öncekilerin aksine Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ekibine nasip olması dileğiyle.

     Resmen il oluşumuzun 25.Yılı kutlu olsun.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

      


21.06.2014 00:00:00

Ali Genç

Kanununun oylamasıyla resmi tebrikini yaşamanın hazzını bilirmisiniz`

Kanununun oylamasıyla resmi tebrikini yaşamanın hazzını bilirmisiniz?