Eskiler ?Ortada bir ölü var ise bunu el birliğiyle kaldırmak gerekir? demişler.

Aksaray Medaş ve Mepaş Müesseseleriyle ilgili vatandaşlarımızla bu binanın zemin ve 1. Katında hizmet veren esnaflar tarafından dile getirilen kuruma  özelleştirme esnasında 39 yıllığına bedelsiz olarak kullanmaları için tahsis edilen Aksaray ilinin tek şehir içi  Kervansarayı olan Pamuk(Pemme) hanın yerine yapılan binadan ayrılmaları konusundaki  bu günkü haberimize konu olan şikayetleri de bir cenazenin kaldırılması kadar elzem olmasa da sonuçta çözüm bulunması gereken bir vakadır!

 ÇÖZÜM İÇİN ÖNCELİKLE ŞİKÂYETLERİN TAM OLARAK ANALİZİ YAPILMALI!

   Öncelikle kul hakkının her zaman her şartta gözetmem nedeniyle  Medaş ve Mepaş Konusundaki vatandaşlar ve iki kurumun çıktığı binanın zemin ve 1. Katında hizmet veren esnafların şikayetlerini alıp tek taraflı olarak yazma yerine mağduriyete sebep olunduğu iddia edilenlerle de görüştüm.

     Kendilerine vatandaşlar ve esnafların şikayetlerini ileterek kendilerine bu şikayetlerin giderilmesi için nelerin yapılacağını sorup aldığım bilgiye göre onlarında görüşlerine haberde yer verdim.

   Vatandaşları yıllarca Elektrikle ilgili abone, aboneliği düşürme, yeni yere taşıma, kesintiler ile yeni yapılan evlerine elektrik bağlanması kullanım bedelinin ödenmesi gibi sebeplerle geldikleri müessesenin yerinden taşınması nedeniyle ilgili şikâyetlerini.

  Yine Kurumun terk ettiği binada bulunan esnafların sürekli olarak vatandaşlardan gelen kurumun yerini ve ne zaman buraya taşınacağı gibi sorulardan bıkmaları konusundaki şikayetler ile kurumun burasını teknik nedenlerle terk ettiklerini belirttiler.

     Kurumun haklı gerekçelerine rağmen ortada bir sorun olması nedeniyle çözüm bulunması şarttır.

   Bunun için Valilik makamından bu konuda hakemlik isteyen vatandaşların  ve esnafların dilekleri şikayetlerinin ilgili kamu kurumları tarafından incelenerek hem vatandaşların mağduriyetini , hem de hizmet veren kurumunda zararını milimize edecek bir çare bulunması için konun akıl süzgecinden geçirilen bir analizi yapılmalı.

EN İYİ ÇÖZÜM ELEKTRİK KURUMUNUN VATANDAŞLA EN ÇOK MUHATAP OLAN BÖLÜMÜNÜN ESKİ YERDE HİZMET VERMEYE BAŞLAMASIYLA HEM KİRADAN HEMDE ŞİKÂYETLERDEN KURTULMAKTIR!

 Valilik makamının direktifiyle ilgili kamu kurumları tarafından yüksek ihtimal ile bu konuda her iki tarafında ortak bir konuda buluşmaları sağlanacaktır.

   Konuyla ilgili olarak hem vatandaş, hem esnafı hem de kurumu dinleyen olarak benim bu konudaki en iyi çözüm teklifim şu anda ortak giderleri  kurum tarafından karşılanan merkezdeki binaya  vatandaşla en çok  muhatap olan kurumun iki müessesinden birisinin taşınarak hem kiradan kurtulması,.

    Hem de bununla da şikayetlerin milimize edilmesinin sağlanmasının yanında kamu oyundaki  binanın kullanılmaması nedeniyle bakımsız kalacağından kamu malının harap olacağı olgusunun da bertaraf edilmesidir.

  Her zaman ve her konuda olduğu gibi Valilik talimatıyla ilgili kamu kurumları tarafından bu konuda yapılacak olan çalışmada da aklın gereğinin yapılması dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


26.02.2018 00:01:26

Ali Genç

Kamu İle Medaş Ortak Akılla Çözüm Bulmalı

Kamu İle Medaş Ortak Akılla Çözüm Bulmalı