Yazıda asıl söyleyeceklerime geçmeden önce daha önce ?Deli Mahmut ?Lakaplı Mahmut Öztürk´ten alışık olduğumuz ilimiz kamuoyuna kendisini kabul ettiren Aksaray Milletvekili Ayhan Erel´in cevvalliği ve bu cevvalliğinden gelen meseleleri gündeme getirmesi, sadece gündeme getirmekle de yetinmemesi.

    Israrla ve istikrarlı şekilde her vesileyle dile getirdiği konuların üstüne gitmesinin şu anda görev yapan veya ileride yapacak her vekille birlikte tüm atanmış ve seçilmişlerimize de  nasip olmasını diliyorum.

    Yine bu konudaki dileğim 24 Haziran Seçimlerinden sonra ortaya koyduğu özelde ilimizin, genelde ise memleketimizin meselelerini gündeme getirmesiyle kamuoyunda siyasi taassuptan arınan herkes tarafından kendisiyle ilgili oluşan alakaya da mevcut ve ilerideki görev yapacak tüm atanmış ve seçilmişlerinde mazhar olmasını diliyorum.

  Konumuza gelince önce Ayhan Erel Bey´in bazı kanun ve kanun hükmündeki kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanunun 51. maddesi Mecliste görüşülürken yaptığı konuşmada dile getirdiği yeni Aksaray Araştırma Hastane binasıyla ilgili yaptığı ilk konuşmasında ve hemen ardından yaptığı ikinci konuşmasında dile getirdiği binadaki eksiklikleri.

      Ardından ise bu konuda bu konuşma öncesi ve sonrası giderilen aksaklıkları yazacağım.

   AYHAN EREL TARAFINDAN HASTANE İLE İLGİLİ OLARAK DİLE GETİRİLENLERİ VİLAYET VE SİYASET KURUMU TİTİZLİKLE TAKİP EDEREK TESPİT EDİLEN TÜM EKSİKLİKLERİN TAMAMLANMASI SAĞLANMALI!

      Ayhan Beyin ilk konuşmasında Aksaray Araştırma Hastanesinin yeni binası ile ilgili su ve diğer tesisatlar la asansörler ve granitlerle Laboratuvarlar konusundaki tespitleri mutlaka tüm siyasi taassuplardan bertaraf edilerek aklı selimle Vilayet ile siyaset kurumu tarafından kamu çıkarı gözetilerek daha kaliteli hizmet için takip edilip belirtilen konuların çözüme kavuşturulması sağlanmalı.

HAYIRSEVERLERİN İSİMLERİ YAPTIRDIKLARI ESKİ HASTANE KAMPUSÜNDEKİ BİNALARDA, VEYA YENİ HİZMET BİNALARINDA MUTLAKA YENİ HİZMETLERİN YANİ HAYIRSEVERLİĞİN TEŞVİKİ İÇİN YAŞATILMALI!!!

     Ayhan Beyin 2. konuşmasında dile getirdiği asıl konusu eski hastane kampüsü içindeki üçü ana bina ve 1 Acil binası olmak üzere hayırseverler tarafından yaptırılan ikisine yaptıranın, ikisine ise yaptıranlar tarafından yakınlarının ismi verilen binalardaki isimler mutlaka ahde vefanın ve yeni hayır yatırımlarının teşviki için muhafaza edilmeli.

    Çeşitli sebeplerle bu mümkün olmaz ise mutlaka yeni bina veya yatırımlarda bu hayırseverlerin isimleri yapılış hikâyelerini, yani yapılma maksatlarını da belirten etiketlerinde konulmasıyla yaşatılması sağlanmalı.

  DİLEĞİMİZ ÜZERİNE SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN KONUYLA İLGİLİ BİLGİ NOTU GÖNDERİLDİ!!!

   Habercilik Prensiplerim gereği Ayhan Erel Beyin dile getirdiği konularla ilgili Aksaray Sağlık İl Müdürlüğüne sorduğum sorulara verilen Perşembe günkü bilgi notunu da aşağıda paylaşıyorum;

YENİ HASTANEYLE İLGİLİ GEÇİCİ KABUL SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN YAPILDI

    İl Müdürlüğünden tarafıma gönderilen bilgi notunda Yeni Hastane binasının geçici kabulünün 28.03.2018 tarihli Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü´nün yazısı ile geçici kabul itibar tarihi 01.03.2018 olmak üzere Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılmıştır.(Yani kimi çevrelerce iddia edildiği gibi geçici kabul  Aksaray Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılmamıştır)  

 2018´İN KASIMI SONUNDA HASTANEDE TESPİT EDİLEN EKSİKLİKLER SAĞLIK BAKANLIĞINA BİLDİRİLDİ!

      Tamamlanmamış eksikliklerle 09.08.2018 tarihinde ve taşınma sonrası oluşan eksiklikler ile ilgili 28.11.2018 tarihinde Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğüne yazılı olarak bildirimde bulunulmuştur.

SU SIZINTILAR, LAVOBO EKSİKLİKLERİ ANONS VE KAPI SENSÖRLERİ EKSİKLİKLERİN ÇOĞU GİDERİLDİ

Su sızıntıları, lavabo eksiklikleri, ısınma sorunları, sensorlu kapı hataları, anons sistemi, pnömotik sistem gibi taşınma sonrası görülen eksikliklerin büyük çoğunluğu tamamlanmıştır.

TAŞINMA ÖNCESİ BİRÇOK HATALI GRANİT DEĞİŞTİRİLMİŞ, TESPİT EDİLDİKÇEDE DEĞİŞTİRİLİYOR

Taşınma öncesi hatalı granitlerin değişimi yapılmıştır. Ancak granit hataları zamanla kullanıldıkça artmaya devam etmektedir.

ARAŞTIRMA HASTANESİNDE GEÇEN SENEYE GÖRE UZMAN HEKİM SAYISI 20 ARTIŞLA 147´E ULAŞIRKEN BUNLARIN 7´Sİ PROFESÖR,1´İ DOÇENT,28´İ ÖĞRETİM ÜYESİ!!!

      Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanemiz 2018 yılında ortalama 127 uzman hekim ile hizmet verirken, 2019 yılında 7´si Profesör, 1´i Doçent, 28´ Öğretim Üyesi olmak üzere toplam  147 Uzman Hekim ile her yıl kadrosuna genişleterek hizmet sunumuna devam etmekte olduğu belirtildi

    Aksaray´ın özelde tüm seçilmiş ve atanmışlarının, genelde ise Meslek Odaları ile STK ları ve Medya sının aynı hassasiyet içinde olmaları dileğiyle şimdiye kadar birimizin bin olması için çaba sarf eden tüm seçilmişlerle atanmışlarla Meslek odaları ve STK´larla medya mensuplarına canı gönülden teşekkür ediyorum.

    Tüm siyasetçilerinde Ayhan Erel gibi kırmadan, dökmeden ilimiz meselelerini günde getirmeleri ve dile getirdiklerini sonuç alınıncaya kadar aynı şekilde devam ettirmeleri dileğiyle.

    Cuma´mız Mübarek olsun.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


25.01.2019 08:01:45

Ali Genç

KAMU İDARESİ AYHAN EREL VEKİLİN DİLE GETİRDİKLERİNİN GEREĞİNİ YAPMALI!

KAMU İDARESİ AYHAN EREL VEKİLİN DİLE GETİRDİKLERİNİN GEREĞİNİ YAPMALI!