Bu yazımın muhatapları vatan sevgisinin imandan olduğunu bilen ülkemizin ve milletimizin birlik ve dirliğini samimi şekilde savunanlar değil,bunların zıttı durumunda olanlardır!!!.

Yani 1.derecede Müslümanların 15 asırlık tarihimizde kendilerinden misli,misline fazla olan insan ve silah ile diğer imkanlara sahip olan düşmanlarına karşı 3 kıtada kazandıkları yüzlerce zaferlerinin imanlarından geldiğini bilmelerine rağmen bunu baltalayarak din kardeşliğimizi,dolayısıyla bu kardeşliğimizden gelen ve sonuncusunu 15 Temmuz kalkışmasında elde ettiğimiz dünyaya şan veren başarımızı engellemek isteyen iç ve dış açık ve gizli düşmanlarımız.

2.si bu hain gizli ve açık iç ve dış düşmanlarımızın bu alçakça planlarına bilinçsizce hizmet ederek onların ekmeğine yağ süren,değirmenlerine su taşıyan dinimizin emirlerine göre dinden çıkan! Din ve insanlık düşmanı ahmak ırkçılardır!!!

Aslında olup bitenleri çok iyi bilen iç ve dış düşmanlar Osmanlı´nın ulaşım sıkıntıları nedeniyle Asker ihtiyacını olabildiğince bulunulan mahallin ihtiyacına ve mücavirine göre bulunulan yerlerden veya yakınlarından karşıladığını da.

Bu nedenle vatanımızın diğer bölgeleri gibi Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde de silah altına alınanların tamamına yakınının kendilerine en yakın cephelere gönderildiğini de bilmelerine rağmen bilmezden geliyorlar.

TÜRK KARDEŞLERİYLE AL VE AK YUVARLA GİBİ OLAN KÜRTLER MALAZGİRTTEN KIBRISA KADAR TARİHİMİZDE YAPILAN TÜM SAVAŞLARDA DÜŞMANLARIMIZA KARŞI OMUZ OMUZA SAVAŞTILAR

Bu bilinçli bilme mezlikle doğu ile güney doğuda bulunan Türk kardeşleriyle damarın içindeki al ve ak yuvarla gibi olan Kürt nüfusunun iki mislinden fazlasının Ak deniz bölgesinden başlayarak Türkiye genelinde yaşadıklarını da çok iyi bilmelerine rağmen kafasını kuma gömen Deve kuşu bilinciyle Kürtlerin özellikle 1. Dünya savaşı,dolayısıyla Çanakkale Zaferiyle 30 Ağustos zaferlerinde olmadıklarını yazıp çiziyorlar.

Sonrada kendi vatan hainlikleri ile bilinçsizce uydurdukları bu yalanlara kendileri balıklama olarak atlayıp,cahilleri de bu alçakça emellerine alet ediyorlar!

Oysa o zamanki Osmanlı sınırları içinde bulunan günümüzde Gürcistan,Azerbaycan,Ermenistan´la birlikte geneli Türkiye,Irak,İran ve Suriye sınırları içinde bulunan Kürtlerin tamamı da Osmanlının diğer vatandaşları gibi tüm cephelerdeki savaşlara nüfusları oranında katıldılar.

Bu savaşlara katılan doğu ve güney doğuda bulunanların yanında Anadolu´nun her yerine dağılmış olan Kürtlerde Malazgirt Zaferinden başlayarak İstanbul´un Fethi ,Çanakkale,Milli Mücadele,Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış harekatı da dahil günümüze kadarki tüm savaşlarda Türk ve diğer din kardeşleriyle birlikte omuz omuza savaşırken şehit veya gazi oldular.

Buna en somut örneklerden biriside bu günkü yazımıza konu olan sadece benim kendi köyüm olan halkı Zazaca konuşan Aksaray merkez ilçeye bağlı Yanyurt´tan 1. Dünya Savaşı ile Kurtuluş Savaşında şehit olanlar nedeniyle 7 kabilenin yok olduğunun büyüklerimizin anlattıkları somut bilgiler ortaya koyuyor!!!

Bu gün size dinimizin emri gereği İslam tarihi boyunca cepheye düğüne gider gibi koşan On milyonlarca Müslüman gibi cepheye giden bizzat benim kendi kabilem olan Sarı Resul zadelerden(Sarı Resul Oğulları) Kurtuluş Savaşında şehit olmasıyla cahil,bölücü ve ırkçı hainlerle onların bu alçakça yalanlarına alet olan bilinçsizlere somut şekilde cevap olan bir kahramanlığı anlatacağım!!!

KURTULUŞ SAVAŞI KAHRAMANI ŞAMMAS DEDEM!!!

Merhum dedem Hüseyin Pehlivan´ın amcasının oğlu Şammas ülkemizin Yunan palikaryaları tarafından işgal edildiği zamanda yataklık hastadır!!!

Buna rağmen annesi Meryem(Mennik) ebe tek evladının Allah(C.C.) ın rızasına kavuşması için cepheye gitmesini ve ülkemizin kurtuluşu için savaşmasını istediğinden köyün yaşlılarının tüm itirazlarına rağmen ?Ölecekse evde değil düşmanla savaşarak şehit olsun? diyerek kağnı üstüne serdiği yatakla köyümüzden Aksaray´a getirerek askerlik şubesine kaydettirir.

Oradan yine kağnı ile Bor Tren istasyonuna götürerek kendi elleriyle Cepheye gönderir.

Şammas dede katıldığı birliğiyle düşmanla yapılan muharebe esnasında vurulur ve şehit olmadan önce anasının köyü komşumuz Salmanlı´dan bir asker tarafından verilen suyu içtikten sonra ruhunu Hakka teslim ederek şehit olur.

Şahit olduğunda doğan babam merhum Hacı Şammas´a ismi verilir.

Daha sonra yeğeni Hacı Nuri amca tarafından ismi oğlu Bektaş ağabeyin çocuğuna ve 3. olarak ise 45 Yaşında Mevla´mızın ben edna kuluna babalık mutluluğu tattırdığı oğlum Yunus Şammas´a adını verdiğim şehidimizin ve onun hastalığına bakmadan ?Ölecekse Cephede Allah(C.C.)´ın rızası için savaşarak Şehit olsun? diyen annesinin ruhları şad mekanları Cennet olsun.

Irkların değil dinimizin emri gereği Müslümanların bir birilerinin kardeşi olduğu ve İslam tarihi boyunca kazanılan tüm zaferlerin her hangi bir etnisenin üstünlüğünden gelmeyip!!! Yüce dinimiz İslam dan gelen imanla kazanıldığı bilincine milletimizin tüm fertlerinin ulaşması.

Bununla tarih boyunca imanımızdan gelen din kardeşliğimizle kazanılan tüm şanlı zaferlerimizi kendi hain emelleri gereği gölgelemek isteyenlerin çabalarının boşa çıkartılması dileğiyle Şanlı 30 Ağustos Zaferimiz tüm Türk milletine ve bizleri sevenlere kutlu olsun.

Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


30.08.2016 08:41:20

Ali Genç

Kağnıyla Cepheye Gönderilen Kahraman

Kağnıyla Cepheye Gönderilen Kahraman